10 prima vlogcamera’s

Nieuws | Hipsters houden een videoblog of kortweg vlog bij. Je kunt uiteraard de camera van je smartphone gebruiken, maar wie betere kwaliteit wil, kan ook beroep doen op een vlogcamera. Wij stellen er tien voor.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Canon Powershot G3 X

Hipsters houden een videoblog of kortweg vlog bij. Je kunt uiteraard de camera van je smartphone gebruiken, maar wie betere kwaliteit wil, kan ook beroep doen op een vlogcamera. Wij stellen er tien voor. De Canon Powershot G3 X is compact en licht, hij heeft een kantelbaar scherm en kan ver inzoomen (25x). De camera is bovendien waterbestendig en uitgerust met wifi. Dankzij de beeldstabilisatie kun je ook perfect zonder statief werken. Richtprijs: 857 euro.

Nikon Coolpix A900

Wie op zoek is naar een degelijk toestel, zal zeker tevreden zijn van deze Coolpix A900 van Nikon. De 20 megapixel camera is voorzien van een 35x optische zoom en kantelbaar scherm van 3 inch. Bovendien biedt het apparaat ondersteuning voor 4K video. Richtprijs: 449 euro.

Sony A5000

Full HD video, wifi, een kantelbaar scherm van 3 inch, een ingebouwde flitser... Deze Sony A5000 heeft alles om prima vlogs te maken. De 20 megapixel camera presteert zelfs in slechte lichtomstandigheden erg goed. Richtprijs: 550 euro.

Zoom Q8

Videokwaliteit in hoge definitie én audio van hoogstaande kwaliteit. Deze compacte videocamera heeft een 160 graden groothoeklens en een afneembare microfoon. Gebruiksvriendelijk en veelzijdig! Adviesprijs: 389 euro.

Fujifilm FinePix X70

De FinePix X70 van Fujifilm is heerlijk compact en dus ideaal om mee te nemen. Het toestel heeft een mooie retrolook en het touchscreen is draaibaar. De FinePix X70 maakt het mogelijk om in Full HD te filmen en fotograferen kan razendsnel: 8 beelden per seconde! Voor 629 euro van jou!

JVC GZ-R415

Deze budgetvriendelijke camcorder is vriesbestendig en waterdicht tot maar liefst 5 meter diepte. Het toestel kan x40 zoomen en de batterij houdt het met gemak 5 uur uit. Enig minpuntje is dat er geen wifi aan boord zit. Te koop voor 299 euro.

Panasonic Lumix DMC-LX15

Wie op zoek is naar een kwalitatief toestel, kan ook opteren voor deze Lumix DMC-LX15 van Panasonic. Het apparaat is uitgerust met een hoogwaardige Leica-lens en een lichtsterk objectief. De 20 megapixel camera kan beelden in 4K aan en is erg eenvoudig te bedienen. Adviesprijs: 699 euro.

Canon EOS M10

Liever geen zwarte body? Deze witte EOS M10 van Canon scoort erg goed bij vrouwelijke vloggers. De systeemcamera heeft een kantelbaar scherm, een 18 megapixel sensor en ingebouwde wifi. Het toestel wordt geleverd met een 15-45 mm lens en laat toe om andere objectieven te gebruiken. Adviesprijs: 329 euro.

Fujifilm X-A3

Een vintage vormgeving en een uitstekende beeldkwaliteit. Dat is de X-A3 van Fujifilm in een notendop. De 24 megapixel camera ligt goed in de handen en beschikt over een automatische scherpstelfunctie voor selfies. Beschikbaar met een zwarte, bruine of roze body. Richtprijs: 649 euro.

Olympus OM-D E-M10 Mark II

Deze systeemcamera van Olympus is geschikt voor beginners en professionals. Het toestel heeft een 16 megapixel sensor en het touchscreen van 3 inch is kantel- en draaibaar. Nog een troef: je kunt de camera vanop afstand bedienen met je smartphone! In ruil voor 699 euro is ie van jou.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top