Brussel

Vandaag
  • -7°
  • 8%
  • ZZW 4km/u
Het weer voor 10 dagen

De 10 coolste gadgets van CES 2017

Tijdens CES 2017, een gigantische techbeurs in Las Vegas, stelden honderden fabrikanten hun technologische revelaties voor. Wij kozen er de tien gekste, coolste, meest waanzinnige gadgets uit.

LEGO Boost

LEGO Boost © LEGO


Wat dacht je bijvoorbeeld van deze LEGO Boost. Het is een bouwset die je volledig kunt programmeren. Op die manier komen je creaties echt tot leven en kan je blokkentijger bijvoorbeeld geluid maken, wandelen of rollen. De reeks wordt dit jaar in de winkelrekken verwacht.

Kuri Robot

Kuri Robot © Kuri Robot


Deze uiterst schattige robot van Mayfield Robotics heeft wel wat weg van een huisdier. Kuri is uitgerust met een 1080p camera om mensen te herkennen of de woonkamer te inspecteren. Erg handig is dat de robot compatibel is met de gebruiksvriendelijke automatisatie-app IFTTT (If This Then That). Voor net geen 700 dollar is ie van jou.

Razer Project Valerie

Razer Project Valerie © Razer


Soms heb je voldoende aan een klein scherm, soms niet. Dat euvel tackelt Razer met Project Valerie: een laptop met twee uitvouwbare 17-inch schermen. Het product zit nog in conceptfase, maar ziet er wel veelbelovend uit.

Milo Sensors Proof

Milo Sensors Proof © Milo Sensors


Een wearable die je alcoholgehalte constant meet? Dat is Proof van Milo Sensors. De discrete armband meet de hoeveelheid alcohol in je bloed via je zweet en geeft aan wanneer je opnieuw mag rijden. Via de app kun je ook aflezen hoe lang het nog duurt tot je weer helemaal nuchter bent.

Sleep Number 360

Sleep Number 360 © Sleep Number 360


Slimmer slapen? Dat doe je dankzij Sleep Number 360. De intelligente matras van Franse makelij is uitgerust met allerlei sensoren en vervolgens gekoppeld via een app. Het bed kan onder andere gesnurk detecteren, je voeten verwarmen of je matras in helling plaatsen.

Honda Riding Assist

Honda Riding Assist © Honda


Het moeilijkste wanneer je op een motor rijdt? Je evenwicht behouden. Maar daar heeft Honda wat op gevonden. Dankzij Riding Assist haal je een zelfbalancerende motor in huis. Ideaal voor aan het rode licht! Sterker nog, hij kan je zelfs volgen. Dat is dan weer handig als je het voertuig uit de garage wilt halen.

L'Oréal Hair Coach

L'Oréal Hair Coach © L’Oréal Hair Coach


Na de slimme weegschaal en intelligente tandenborstel is er nu ook de slimme haarborstel. De Hair Coach van L'Oréal (150 euro!) helpt je om de perfecte coupe te krijgen. Via de app krijg je inzicht in je kamgedrag en kun je je haarkwaliteit monitoren.

Dring Smartcane

Dring Smartcane © Dring


Een bejaarde die valt en uren op de grond ligt vooraleer er hulp komt... helaas horen we het nog te vaak. Met Smartcane van Dring haal je een intelligente wandelstok in huis. De Smartcane is uitgerust met allerlei sensoren en artificiële intelligentie die de gewoontes van de gebruiker leert herkennen. Zodra een gebruiker valt, worden de gewenste contactpersonen op de hoogte gebracht via sms of telefoon. Zelfs de locatie kan via gps doorgegeven worden.

Kingston DataTraveler Ultimate

Kingston DataTraveler Ultimate © Kingston


Heb je nooit voldoende opslagruimte? Kingston gaat wel heel erg extreem met de DataTraveler Ultimate. Het is de allereerste usb-stick ter wereld waar je maar liefst 2 TB aan data op kwijt kan.

Mangoslab Nemonic

Mangoslab Nemonic © Mangoslab


Maak je notities op je smartphone maar gebruik je ook nog vaak papieren post-its? Dankzij Mangoslab Nemonic print je de kattenbelletjes rechtstreeks via je smartphone op papier. De compacte kubus bestaat in vijf pastelkleuren en zou zo'n 120 dollar kosten.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Dossiers