Brussel

Vandaag
  • -7°
  • 8%
  • ZZW 4km/u
Het weer voor 10 dagen

De 10 belangrijkste feiten over de MacBook Pro

Apple heeft onlangs een nieuwe MacBook Pro voorgesteld, en die is op zijn zachtst gezegd opvallend. We schotelen je de tien belangrijkste features voor.

Touch Bar

Touch Bar © Apple


De allergrootste verandering? De functietoetsen hebben plaats moeten maken voor een geniale Touch Bar, een glazen paneel met touchscreen en aanpasbare toetsen. Zo kun je razendsnel een nieuw bericht opmaken of iets in het vet zetten in je mailprogramma, doorheen een filmpje navigeren in een montagetool of switchen tussen openstaande tabbladen in Safari.

Touch ID

Touch ID © Apple


Uiterst rechts van de Touch Bar vind je ook een vingerafdruksensor. Dankzij deze Touch ID log je razendsnel in op je MacBook Pro. Daarnaast geeft Touch ID je ook onmiddellijk toegang tot systeeminstellingen of vergrendelde bestanden.

Betere display

Betere display © Apple


Apple claimt dat het scherm van de nieuwe MacBook Pro het meest heldere en kleurrijke display ooit is. Dat Retina-display is goed voor waanzinnig veel contrast, een brede kleurweergave en fotorealistische details.

Krachtige prestaties

Krachtige prestaties © Apple


Ook aan de binnenkant zijn er veel verbeteringen. De 15-inch MacBook Pro levert bijvoorbeeld tot 130% snellere graphics dan de vorige generatie. De Intel Core-processors met Turbo Boost-snelheden tot 3,8 GHz zorgen voor vloeiende processen, zelfs tijdens veeleisende klussen zoals het renderen van 3D-modellen of het monteren van videobestanden. De ingebakken SSD's hebben minimaal 256 GB maar zijn uit te breiden tot 1 TB.

Batterijduur van 10 uur

Batterijduur van 10 uur © Apple


Als je investeert in zo'n krachtpatser, wil je er natuurlijk ook de hele dag op kunnen werken. Dat kan. De nieuwe MacBook Pro is dan wel dunner, op de batterijduur werd niet beknibbeld. Je kunt zonder problemen 10 uur non-stop surfen, films kijken of werken.

17% Dunner

17% Dunner © Apple


De MacBook Pro is ook een stuk dunner, maar liefst 17%. Het 13-inch model is amper 14,9 mm dik en weegt 1,37 kg, de grote broer van 15 inch is 15,5 mm dik en weegt 1,83 kg.

Gigantisch trackpad

Gigantisch trackpad © Apple


Ook het trackpad heeft een grondige facelift gekregen. Het Force Touch-trackpad is veel groter geworden, waardoor je meer ruimte hebt om te bewegen en te klikken. Om je een idee te geven: het trackpad is vandaag bijna dubbel zo groot als dat van de vorige generatie.

Stabielere toetsen

Stabielere toetsen © Apple


Typen op de MacBook Pro? Dat is volgens Apple een stuk prettiger geworden dankzij het vernieuwde en verfijnde vlindermechanisme onder de toetsen.

Krachtige speakers

Krachtige speakers © Apple


Zelfs de speakers zijn helemaal opnieuw ontworpen. De geïntegreerde luidsprekers leveren tot 58% leer volume en ook de bassen klinken voller en dieper.

Prijs en beschikbaarheid

Prijs en beschikbaarheid © Apple


Zin om de MacBook Pro aan te schaffen? De 13-inch versie met Touch Bar start vanaf 1.999 euro, voor de 15-inch versie moet je minimaal 2.699 euro ophoesten. Alle toestellen zijn zowel in het zilver als in het spacegrijs beschikbaar.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Dossiers