Brussel

Vandaag
 • 23°
 • 12%
 • ONO 11km/u
Het weer voor 10 dagen

Comfortabel reizen dankzij Google Trips

Ga je binnenkort op citytrip? Of op vakantie? Installeer dan zeker de app Google Trips (voor iOS en Android) op je smartphone. Deze offline reisgids in zakformaat bundelt immers een heleboel handigheden zodat je je als een local kunt gedragen in een vreemde stad.

Google Trips

Google Trips © Eo naya

Ga je binnenkort op citytrip? Of op vakantie? Installeer dan zeker de app Google Trips (voor iOS en Android) op je smartphone. Deze offline reisgids in zakformaat bundelt immers een heleboel handigheden zodat je je als een local kunt gedragen in een vreemde stad.

Gekoppeld aan agenda

Gekoppeld aan agenda © Rawpixel.com

Het enige wat je nodig hebt is de app en een Gmail-account. Vervolgens kun je Google Trips aan je agenda koppelen. In de app krijg je dan een overzicht van alle toekomstige reizen en citytrips.

Tickets en reserveringen

Tickets en reserveringen © Sashkin

Op dezelfde intelligente manier scant Google ook je mailbox op vliegtickets, hotelreserveringen en andere reistickets. Die worden in Google Trips netjes gebundeld. Zo heb je altijd de juiste vouchers, adresgegevens en telefoonnummers bij de hand. Uiteraard kun je ook handmatig extra informatie toevoegen.

Hotspots

Hotspots © Google

Wat is er te doen in Berlijn? Welke musea zijn de moeite in New York? Of welke activiteiten zijn er in en rond Barcelona voor kinderen? Google Trips schotelt je allerlei bezienswaardigheden en evenementen voor. Je krijgt zelfs de openingsuren en een routebeschrijving te zien.

Eten en drinken

Eten en drinken © NatashaPhoto

Het moeilijkste op vakantie? Een restaurant kiezen. Want je bent natuurlijk nooit zeker dat het eten er lekker is. Tenzij je je laat begeleiden. Google Trips serveert je dé adressen voor om lokale specialiteiten te proeven. Daarnaast krijg je ook een overzicht van de absolute topadressen, must-visit lunchplekjes en hippe koffiebars.

Dagplanners

Dagplanners © Fly_dragonfly

Weet je niet goed wat te doen op vakantie? Google Trips snelt je ter hulp en schudt in grote steden in 1, 2, 3 enkele dagplanners voor. Kwestie van zoveel mogelijk hotspots te combineren. Zelf een invulling maken kan uiteraard ook.

Wist-je-datjes

Wist-je-datjes © 4zevar

Eén van de grootste troeven van Google Trips is de functie 'Need to know'. Hier vind je flink wat nuttige informatie over het land van jouw bestemming. Welk noodnummer is van kracht? Welke verzekeringspapieren, visa of inentingen zijn noodzakelijk? Welke munteenheid gebruikt het land? Ben je verplicht om fooi te geven? Alles staat hier kort en bondig uitgelegd.

Geraak overal

Geraak overal © iJeab

Via de 'Getting around'-knop krijg je allerlei weetjes voorgeschoteld over het openbaar vervoer op jouw bestemming. Welke taxi moet je nemen? Tot hoe laat rijden de metro's? Wat zijn de gemiddelde parkeertarieven? Neem ook deze informatie zeker even door.

Ook offline

Ook offline © Undrey

Je kunt elke trip offline zetten en dus alle informatie thuis al downloaden. Hierdoor kun je de weetjes, hotspots en beste lunchadresjes ook raadplegen zonder je te wagen aan torenhoge roamingkosten.

Goesting?

Goesting? © Bakhtiar Zein

Zin gekregen om op vakantie te vertrekken? Installeer dan alvast Google Trips op je smartphone. En via Google Flights boek in een handomdraai een goedkope vlucht! Veel plezier!

Dit artikel maakt mij
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Dossiers

Brussel

wijzigen

 • Brussel - Licht bewolkt
 • 23 °
  6 °
 • 12%
 • ONO
  11 km/u