Wat je moet weten over Google Fit

Nieuws | Wil je gezonder leven en meer bewegen? Dan heb je Google Fit nodig. Deze app maakt je bewust van je dagelijks aantal stappen en bewegingsminuten en motiveert je om je levensstijl aan te passen. De gratis app is vandaag uitsluitend beschikbaar voor Android. Het is nog niet bekend wanneer ie ook naar iOS komt.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Gratis

Wil je gezonder leven en meer bewegen? Dan heb je Google Fit nodig. Deze app maakt je bewust van je dagelijks aantal stappen en bewegingsminuten en motiveert je om je levensstijl aan te passen. De gratis app is vandaag uitsluitend beschikbaar voor Android. Het is nog niet bekend wanneer ie ook naar iOS komt.

Ook via computer

Je kunt je aantal stappen, verbrande calorieën, afgelegde afstand en bewegingsminuten heel eenvoudig volgen via de Google Fit-app op je smartphone. Maar het kan eveneens via de browser op je computer. Hiervoor surf je simpelweg naar www.google.be/fit. Vervolgens log je in met je Gmail-account.

Of smartwatch

Loop je niet altijd met je smartphone in je broekzak? Hoeft niet.Google Fit is compatibel met Android Wear-smartwatches en activity trackers van diverse fabrikanten. De app verzamelt alle data op één plek.

120 Activiteiten

Van hardlopen, fietsen en wandelen tot yoga, jumping jacks, badminton, kickboksen, skateboarden, (tafel)tennis of zumba. Google Fit herkent waanzinnig veel sportieve activiteiten. Meer dan 120 om precies te zijn.

Andere sport-apps

Een andere troef is dat Google Fit ook compatibel is met de meeste populaire sport-apps. Gebruik je bijvoorbeeld RunKeeper, Strava, Runtastic, Endomondo, Seven of MapMyRide? Dan kun je de statistieken uit deze apps heel eenvoudig importeren in Google Fit.

Records bijhouden

Nog een troef is dat Google Fit per activiteit alle records bijhoudt. Op die manier motiveert de app je om het elke keer een tikkeltje beter of sneller te doen. Komaan!

Slaapgewoontes

Gebruik je een activity tracker die ook je slaappatroon monitort? Ook dat kun je dan netjes opvolgen via Google Fit. Kwestie van te controleren of je prestaties ook invloed hebben op je nachtrust. Of andersom.

Voedingsdagboek

Wil je vermageren en houd je een voedingsdagboek bij? Bijvoorbeeld via Noom Coach of Lose it!? Ook die apps zijn compatibel met Google Fit.

Gewicht registreren

Een activiteit starten of registreren is erg eenvoudig. Je gewicht doorgeven aan Google Fit is eveneens kinderspel. Na verloop van tijd krijg je mooie grafiekjes te zien en kun je gewoon aflezen welke effecten je sportactiviteiten hebben op het cijfer op de weegschaal.

Doelen instellen

Heb je nooit tijd om te sporten? Dat is een flauw excuus. Twee tot drie keer per week een halfuur bewegen is al ontzettend goed. Stel een doel in via Google Fit – drie keer per week hardlopen, bijvoorbeeld – en geef Google toestemming om de activiteiten automatisch in te plannen in je agenda. Klus geklaard!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top