Zo haal je meer uit de batterij van je smartphone

Nieuws | Best vervelend, zo'n lege smartphone-accu. Gelukkig zijn er heel wat handigheden om net een tikkeltje extra uit die batterij te persen. We schotelen je tien tips voor.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Helderheid scherm

Best vervelend, zo'n lege smartphone-accu. Gelukkig zijn er heel wat handigheden om net een tikkeltje extra uit die batterij te persen. We schotelen je tien tips voor. In eerste instantie moet je eens kijken naar de helderheid van je scherm. Staat die niet te hoog? Automatische helderheid eist heel veel energie op. Stel ze daarom handmatig in. Gebruik bovendien liever een donkere wallpaper als je een AMOLED-scherm hebt, op die manier bespaar je fors op je accuduur.

Check je apps

Via het instellingenmenu van je telefoon kun je in een handomdraai achterhalen welke apps het meeste van je accu vereisen. Maak voor jezelf uit of je die apps daadwerkelijk nodig hebt. E-mails handmatig checken geeft je iets meer batterijduur dan wanneer je telkens automatisch een melding krijgt bij een inkomend bericht. Houd een paar keer per jaar ook eens grondige schoonmaak en verwijder de apps die je al maanden niet meer gebruikt hebt.

Locatiegegevens

Heel wat apps gebruiken voortdurend je locatiegegevens op de achtergrond terwijl dat niet altijd nodig is. Geef via de instellingen aan welke apps daadwerkelijk je locatiegegevens mogen gebruiken en schakel de rest simpelweg uit.

Wifi en bluetooth

Gebruik je wifi en bluetooth even niet? Schakel de opties dan tijdelijk uit. Dat vergt maar enkele tikjes, maar levert je wel flink wat extra batterijduur op.

Facebook

Heel wat apps blijven op de achtergrond draaien terwijl je er niets mee doet en vreten ondertussen energie. Eén van de grootste batterijvreters is ongetwijfeld Facebook. Verwijder de app en je smartphone houdt het tot 15% langer uit!

Niet trillen

De trilfunctie van je smartphone lijkt onschuldig, maar is dat helaas niet. Een beltoon kost veel minder energie. Om te trillen maakt je smartphone immers gebruik van een kleine motor.

Herstart toestel

Apps die vastlopen zijn vaak een slokop voor je batterij. Ze blijven namelijk energie vragen, ook als ze niet functioneren. Maak er daarom een gewoonte van om af en toe je toestel even te herstarten.

Originele lader

Om er zeker van te zijn dat je toestel snel én veilig oplaadt, gebruik je maar beter de originele laadkabel. Turboladers geven vaak net iets te veel spanning waardoor de accu sneller verslijt. Goedkope Aziatische laders durven af en toe wel eens oververhitten.

Liever naakt

Wat er echt nefast is voor je batterij? Warmte! Daarom laad je je batterij maar beter op zonder hoesje. Zo kan de vrijgegeven warmte sneller weg.

Opladen en klaar

Haal je telefoon uit de stekker zodra ie voor 100% opgeladen is. Wanneer je 's nachts je smartphone oplaadt, blijft ie onder constante druk om het batterijniveau op 100% te houden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top