Deze sterren hebben sociale media zwaar onderschat

Nieuws | De meeste beroemdheden laten graag een kijkje achter de schermen zien via social media. Zo staan ze in meteen contact met hun fans en maken ze natuurlijk meteen reclame voor dat nieuwe album of die nieuwe film die eraan komt. Helaas kan het hebben van duizenden volgers soms tegen je werken.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Bow Wow

De meeste beroemdheden laten graag een kijkje achter de schermen zien via social media. Zo staan ze in meteen contact met hun fans en maken ze natuurlijk meteen reclame voor dat nieuwe album of die nieuwe film die eraan komt. Helaas kan het hebben van duizenden volgers soms tegen je werken, zoals bij sterren als Bow Wow, die de kracht van social media zwaar heeft onderschat.

De rapper deelde zijn escapades op Oudejaarsnacht 2009 live mee met zijn volgers op Twitter. Na een feestje in de LIV nachtclub in Miami tweette de artiest het volgende: "Im fucked upp!!! Ohhhh dam. Y i drive the lambo. Chris might have to drive after next spot." Mocht je je wat verdwaald voelen in de dronken hiphop lingo, laat ons je van een losse vertaling voorzien: "Ik ben zat en aan het rijden en het tweeten tegelijk ondanks het feit dat dat best wel strafbaar en gevaarlijk is. Misschien vraag ik straks aan Chris Brown die naast mij zit om het stuur over te nemen. Maar eerst nog een feestje!" De tweet op zich vormde niet genoeg bewijsmateriaal voor de politie om Bow Wow te arresteren, maar door een stroom aan misnoegde reacties onder zijn fans, besliste Bow Wow toch om zijn tweet te verwijderen en zich publiekelijk te excuseren.

Charlie Sheen

In 2011 tweette Charlie Sheen per ongeluk zijn persoonlijk telefoonnummer. De "Two and a Half Men" ster wou zijn nummer aan Justin Bieber geven en dacht dat hij dat deed in een persoonlijk bericht, maar zijn contact werd onmiddellijk gedeeld met zijn 5 miljoen volgers op Twitter. Charlie bevond zich op dat moment in het Guy Savoy-restaurant in Las Vegas. Toen op zijn twitter "310-954-7277 Call me bro. C" verscheen, begonnen zijn fans hem onmiddellijk massaal op te bellen. Sheen kreeg 1800 sms'en in enkele minuten tijd. De acteur zag er de grap wel van in en beantwoordde zelfs enkele oproepen met "Winning", zijn persoonlijke slogan.

Anthony Weiner

In 2011 stuurde de Amerikaanse politicus Anthony Weiner een dick pic van zijn erectie in een strakke boxershort naar een 21-jarige studente. Niet alleen deed hij dit terwijl hij gelukkig getrouwd is, hij postte de foto per ongeluk ook openbaar op Twitter in plaats van in een privébericht. De zaak ontplofte en de hele affaire kreeg al snel de naam "Weinergate." Weiner ontkende eerst alle feiten maar kroop uiteindelijk toch door het stof. Toen er nog meer seksueel getinte foto's opdoken in de mailboxen van jonge vrouwen, bood hij publiekelijk zijn verontschuldigingen aan. Hij nam ontslag als congreslid en hield zich enkele jaren koest, tot hij in 2013 besloot zich kandidaat te stellen als burgemeester van New York City. Maar opnieuw doken er schaamteloze berichtjes en vuile plaatjes van zijn hand op. Hij eindigde als laatste in de race met 4,9% van de stemmen. De serie "Homeland" baseert het personage Dick Johnson op hem, een congreslid wiens politieke carrière de dieperik in gaat nadat er dick pics van hem opduiken.

Lady Gaga

De Amerikaanse zangeres Lady Gaga bevond zich in het oog van een Twitterstom nadat ze in 2013 een oude foto van zichzelf en een jonge Miley Cyrus postte met de woorden "Do not leave your children with Lady Gaga."De post werd opgevat alsof de zangeres met haar excentrieke stijl en imago ergens een invloed zou hebben gehad op de jonge Hannah Montana-ster, iets wat niet in goede aard viel bij de vele Miley Cyrus' fans. Cyrus' fans, die zichzelf graag Smilers noemen, zorgden ervoor dat de hashtag #SmilersWantLadyGagaDead snel een trend werd op Twitter.

E.L. James

Niet alleen Anastasia Steele wordt af en toe gestraft, ook haar geestelijke moeder E.L. James mocht in 2015 de vernedering aan den lijve ondervinden, weliswaar online. Op 29 juni 2015 besloot de auteur van Vijftig Tinten Grijs om live vragen van haar lezers te beantwoorden op Twitter. Met de hashtag #AskELJames kon je met de schrijfster van de erotische trilogie in gesprek gaan. De stunt was bedoeld als promo voor het boek maar de hashtag werd al snel overgenomen door mensen die kritisch staan tegenover James' werk. Die stelden haar boek aan de kaak met tweets zoals "If I stalk a girl and GPS her car, does that mean it's true love?" en "Which do you hate more, women or the English language?"

Axelle de WK-babe

Op het WK in Brazilië wordt Axelle Despiegelaere gebombardeerd tot WK-babe. De Rode Duivels-mascotte trok met haar knappe looks de aandacht van menig persfotograaf. In minder dan twee weken tijd verwierf Axelle Despiegelaere, toen 17, wereldwijde roem, 235.000 Facebookfans en een modellenopdracht voor L'Oréal. En toen was er die foto met dat jachtgeweer. Op haar fanpagina dook een foto op van de tiener die trots met een jachtgeweer poseerde naast een dode antilope. Bijschrift: Hunting is not a matter of life or death. It's much more important." De foto schoot bij velen in het verkeerde keelgat. In een mum van tijd circuleerde de foto over het ganse internet en werd Axelle bedolven onder haatmail. Haar fanpagina's werden verwijderd, alsook iedere verwijzing naar L'Oréal. En dat werd meteen het einde van Axelle's 15 minutes of fame.

50 Cent

Afgelopen mei postte 50 Cent een video waarvan hij dacht dat hij grappig was. Hij heeft er ongetwijfeld spijt van. In de video zie je de rapper praten tegen een conciërge op de luchthaven van Cincinnati terwijl hij die beschuldigd van extreem high te zijn. De jongeman antwoordt hier niet op en blijft zijn dweilmachine voortduwen terwijl hij ongemakkelijk met zijn hoofd schudt. "He high as a motherf*cker, right here in the airport!" schreeuwt dezelfde man die in 2003 het nummer "High All The Time" uitbracht. Nadat de video verspreid werd via Instagram, kwamen er reacties van vrienden en familie van de jongen die 50 Cent er graag op wezen dat drugs helemaal niet van toepassing waren. De conciërge lijdt namelijk aan een extreme sociale angststoornis, waardoor hij het moeilijk heeft om contact te leggen met andere mensen. Dat werd meteen een portie slechte karma voor 50 Cent.

Madonna

Madonna is nooit bang geweest van een beetje controverse, maar normaal gezien betrekt ze daar haar kinderen niet bij. De Queen of Pop postte op 4 januari 2014 een foto op Instagram waarop haar zoon Rocco Ritchie te zien is met een fles gin in zijn handen. De foto werd genomen in de Zwitserse Alpen, waar het gezin de feestdagen doorbracht. De post lokte in minder dan 24 uur meer dan 1200 reacties uit, voornamelijk van fans die lieten merken dat ze niet gelukkig waren met het signaal die Madonna hiermee uitzond naar kinderen over heel de wereld. Madonna's reactie hierop? "Kalmeer eens en ontwikkel een gevoel voor humor."

Paris Hilton

Erfgename en feestbeest Paris Hilton werd op 30 augustus 2010 in Las Vegas gearresteerd voor het bezit van drugs. Volgens Hilton had zij helemaal niets te maken met de gevonden cocaïne. Meer zelfs, de handtas waarin die zat was niet van haar maar van een vriendin. Ze voegde daaraan toe dat ze de Chanel tas lelijk vond en die nooit zou dragen. Helaas was de socialite vergeten dat ze slechts een maand eerder een foto van dezelfde handtas gepost had op haar Twitteraccount met de woorden: "Love My New Chanel Purse I got Today. :)".

Bill Cosby

Niemand die echt weet wat er door het hoofd ging van Bill Cosby toen hij middenin de storm van beschuldigingen van seksuele aanranding aan zijn adres een foto van zichzelf postte en mensen aanmoedigde om er een meme van te maken. Misschien wou hij met wat gevoel voor humor sympathie aanwakkeren onder zijn volgers, maar het plan draaide anders uit. De memes die als reactie kwamen toonden Bill Cosby's gezicht met opschriften zoals: "Ze kan geen nee zeggen wanneer ze bewusteloos is" en "Mijn twee favoriete dingen: pudding en verkrachting". Auwtch.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top