Terug naar school: 10 nuttige apps

Nieuws | Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Dat is het uitgelezen moment om een aantal handige apps op je smartphone of tablet te installeren. Wij schotelen je onze tien favorieten voor.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Atlas

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Dat is het uitgelezen moment om een aantal handige apps op je smartphone of tablet te installeren. Wij schotelen je onze tien favorieten voor. Dankzij Atlas weegt je rugzak alvast anderhalve kilogram lichter. Laat de papieren versie gerust thuis en neem deze digitale atlas in de vorm van een app mee. Je ontdekt onmiddellijk de hoofdstad van Soedan of de ligging van het Kaukasus-gebergte. iTunes en Android (gratis)

Voor Android

Voor iOS

Van Dale

Geen zin om met woordenboeken te sleuren? Hoeft niet. Van Dale heeft zowel de pocketwoordenboeken als de uitgebreidere versies en Dikke Van Dale gedigitaliseerd in smartphone- en tabletformaat. (Vanaf 6,99 euro)

Studentenkookboek

Weinig tijd en een krap budget? Dankzij het Studentenkookboek heb je flink wat inspiratie om zelf een lekkere, goedkope en gezonde maaltijd op tafel te toveren. Ideaal voor kotstudenten die niet graag kokerellen. (8,99 euro)

iStudiez Pro

Wil je dit schooljaar betere planningen maken? Dan heb je iStudiez Pro nodig. De app geeft je op elk platform een overzicht van taken, lessen, examens enzovoort. Het is simpelweg de ultieme studentenkalender. Voer taken in, geef leslokalen op en houd eventueel zelfs je resultaten bij. Een must voor ijverige studenten. (2,99 euro)

Google Translate

Moet je boeken in een vreemde taal lezen? Dan is Google Translate een onmisbare tool. Gebruik de app of de browserversie en vertaal elk woord, elke zin of elk document in een fractie van een seconde. (gratis)

Quizlet

De makkelijkste manier om woorden in een vreemde taal te leren? Met behulp van flashcards. Dankzij Quizlet maak je in een handomdraai je eigen kaartensets aan. Vervolgens kun je op elk ogenblik aan je Franse vervoegingen of Engelse woordenlijsten werken. (gratis)

Tiny Scanner Pro

Raak je wel eens wat papieren kwijt? Of houd je simpelweg meer van digitale documenten? Dankzij Tiny Scanner Pro tover je elke foto van een document om tot een pdf. Handig om bijvoorbeeld belangrijk lesmateriaal in de cloud te bewaren.Android (5,49 euro) en iTunes (4,99 euro)

Voor Android

Voor iOS

Duolingo

Ben je niet zo goed in talen en wil je – zoals elke ijverige student – ook tijdens je vrije tijd wat extra oefeningen? Duolingo leert je op een speelse manier je woordenschat verrijken, zinnen juist uitspreken of je grammatica opkrikken. Beschikbaar in het Engels, Spaans, Frans, Duits, Nederlands, Italiaans en tig andere talen.Android en iTunes (gratis)

Voor Android

Voor iOS

Evernote

De referentie om eenvoudig notities te maken en ze in de cloud te bewaren? Evernote! De nota's die je tijdens de geschiedenisles op je tablet maakt, open je vervolgens op eender welk apparaat: je smartphone, computer of tablet. Schetsen maken, foto's toevoegen of takenlijstjes aanmaken kan eveneens met deze veelzijdige app.Android en iTunes (gratis).

Voor Android

Voor iOs

Mathway

Zit je vast met een of ander wiskundig probleem?bMathway kent de oplossing. Van algebra, matrices of oppervlakteberekening tot trigonometrie of statistiek. De app is niet enkel efficiënt maar ook erg gebruiksvriendelijk. Je geeft je oefening in en vervolgens krijg je stap voor stap de uitleg voorgeschoteld.Android en iTunes (gratis).

Voor Android

Voor iOS

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top