10 dingen die je moet onthouden van de Apple keynote

Nieuws | Op maandag 13 juni vond de 27ste editie van de Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) plaats. CEO Tim Cook stelde er een heleboel nieuwigheden voor. Wij zetten de tien belangrijkste op een rijtje.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

2 miljoen apps

Op maandag 13 juni vond de 27ste editie van de Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) plaats. CEO Tim Cook stelde er een heleboel nieuwigheden voor. Wij zetten de tien belangrijkste op een rijtje. De topman onthulde allereerst een nieuwe mijlpaal in de App Store. Vandaag zijn er maar liefst twee miljoen apps beschikbaar. En die zijn samen al ruim 130 miljard keer gedownload.

watchOS 3

Goed nieuws voor Apple Watch-bezitters. Apps gaan stukken sneller laden en ze komen in een dock terecht zoals je op de iPhone of iPad gewend bent. Bovendien komt er ook een Control Center met snelkoppelingen op je smartwatch. Sms'jes beantwoorden kan razendsnel en dankzij Scribble is er zelfs letterherkenning. Gebruik je de Activity-functie regelmatig? Je kunt je resultaten nu delen met vrienden. En er komt een meditatie-app: Breathe. watchOS 3 is beschikbaar in de herfst.

SOS-knop

Er komt een SOS-knop op de Apple Watch zodat je in noodsituaties hulpdiensten kunt bellen. Wereldwijd. Je medische ID-kit verschijnt daarna onmiddellijk op het scherm. Wellicht heb je dit niet vaak nodig, maar het kan wel erg handig zijn.

tvOS

Ook tvOS, het besturingssysteem voor Apple TV krijgt een grondige update. Er komt bijvoorbeeld een nieuwe remote app om je Apple TV te bedienen met je iPhone. Ook handig: je kunt YouTube-fragmenten opzoeken via Siri. De update is dit najaar beschikbaar.

macOS Sierra

De naam van het besturingssysteem OS X krijgt een grondige metamorfose: het is niet langer OS X, maar macOS. De eerstvolgende editie krijgt de naam macOS Sierra. Er zijn heel wat nieuwigheden. Zo kun je je iMac of Macbook unlocken met je Apple Watch! En dankzij iCloud Drive zijn al je bestanden gesynchroniseerd op al je Apple-apparaten. Siri? Die komt ook naar de Mac. De publieke beta is er in juli, de volwaardige versie volgt in het najaar.

iOS 10

Ook iOS, het besturingssysteem voor iPhone en iPad, krijgt een flinke update. Zo krijg je al je notificaties al te zien als je simpelweg je telefoon vastneemt. Er komen veel meer mogelijkheden voor 3D Touch (op iPhone 6S). Het control center is verbeterd, widgets worden slimmer en Siri is eindelijk toegankelijk voor apps van derden. Kaarten krijgt heel wat nieuwe functies en Apple Music krijgt een gloednieuw design, inclusief songteksten! Ook voor het gloednieuwe besturingssysteem moet je nog wachten tot in de herfst.

Automatische fotoalbums

Foto's opzoeken is nog makkelijker dankzij gezichtsherkenning. Je iPhone kan zelfs foto's van locaties en objecten herkennen. Sterker nog, je iPhone maakt – net zoals Google Foto's - ook automatisch albums van speciale momenten zoals feestjes, uitstappen of vakanties.

HomeKit

Internet of Things is erg populair en dat betekent dat het ook hoog tijd is voor een Home-app. Je lichten dimmen, je bewakingscamera in- of uitschakelen, je airco programmeren of je thermostaat bedienen. Het kan allemaal vanuit één app. En zelfs via Siri!

Slimmer telefoneren en sms'jes sturen

Ook de basisfuncties – telefoneren en berichten sturen – krijgen een prima update. Emoji's worden groter, WhatsApp is geïntegreerd in je adresboek en voicemails kunnen omgezet worden naar tekstberichten. Dankzij de Invisible Ink-functie is het zelfs mogelijk om speciale berichten even onzichtbaar te maken.

Swift Playgrounds

Speciaal voor de iPad is er weldra Swift Playgrounds. Dat is een app waarmee iedereen op de iPad kan leren coderen op een speelse manier. Kinderen gaan er dol op zijn! Ook deze app zal vanaf het najaar beschikbaar zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top