10 apps om je zomervakantie voor te bereiden

Nieuws | Het zonnetje begint te schijnen, de zomermaanden staan voor de deur! Hoog tijd om een reis te boeken. De voorbereiding kan perfect met behulp van je smartphone. Wij lijsten de 10 meest nuttige apps voor om je zomervakantie te zoeken en boeken!

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Skyscanner

Het zonnetje begint te schijnen, de zomermaanden staan voor de deur! Hoog tijd om een reis te boeken. De voorbereiding kan perfect met behulp van je smartphone. Wij lijsten de 10 meest nuttige apps voor om je zomervakantie te zoeken en boeken! Wil je op vliegvakantie? Via Skyscanner (iOS en Android) vind je razendsnel goedkope vluchten. De dienst vergelijkt immers ticketprijzen van honderden luchtvaartmaatschappijen. Handig én gebruiksvriendelijk.

KAYAK

Wil je niet enkel een vlucht maar ook een hotel en huurauto? Dankzij KAYAK (iOS en Android) vind je alles in één keer. Dankzij Price Alerts krijg je zelfs meldingen als de prijzen zakken. Een must voor wie met een beperkt budget een fantastische reis wil boeken.

TripIt: Trip Planner

Is één zomertrip niet voldoende? Dankzij TripIt (iOS en Android) bewaar je het overzicht. De app maakt het mogelijk om je reisroutes, vluchten, hotels, huurwagens en andere belangrijke reserveringen op één centrale plek op te slaan. Je kunt alle afspraken synchroniseren met je agenda en eventueel zelfs delen met je reisgenoten.

Airbnb

Hou je niet van hotels? Een erg interessante manier om een leuke slaapplek te vinden zonder veel geld uit te geven? Airbnb. Je ontdekt unieke accommodaties – van een spotgoedkope logeerkamer tot een waanzinnige boomhut – voor één of meerdere nachten. Via de app (iOS en Android) zoek en boek je een slaapplek, chat je met de verhuurders en maak je een reisschema aan.

Hotel Tonight

Moet je trip niet helemaal tot in de puntjes uitgewerkt zijn? Hou je van een avontuur en boek je enkel de eerste hotelovernachting? Dankzij Hotel Tonight (iOS en Android) vind je in een tik en een veeg een last-minute deal aan een zacht prijsje. Kies uit Basic, Hip en Luxe. Wedden dat je heel wat geld bespaart?

Gogobot

Een reisgids in broekzakformaat? Gevonden! Gogobot (iOS en Android) is een reeks van tientalen stadsgidsen die je gratis kunt downloaden. Zoek de trekpleisters op, maak een reisschema aan en voeg must-visit restaurants of musea aan je wish list toe.

Travel List

Tijd om koffers te pakken? Dankzij Travel List (iOS) vergeet je niets! De minimalistische app is het ideale geheugensteuntje. Maak gebruik van de standaardlijsten en voeg naar hartenlust items toe. Reminders instellen? Ook dat kan.

PackPoint

Geef je bestemming, reisduur en type vakantie in. Laat nog even weten welke activiteiten er op het programma staan: zwemmen, werken, relaxen op het strand, kamperen, surfen,... en een fractie van een seconde later genereert PackPoint (iOS en Android) je paklijst. Een must voor vergeetachtigen! Extra handig: de app weet ook voor welke bestemmingen je een visum of inentingscertificaat nodig hebt.

Duolingo

Spreek je de taal niet? Dankzij Duolingo (iOS en Android) leer je thuis of onderweg een mondje Engels, Spaans, Portugees, Frans, Italiaans, Duits of zelfs Russisch. Je leert niet enkel wat woordjes, de app hecht ook aandacht aan uitspraak. Dankzij de verschillende beloningen blijf je gemotiveerd om bij te leren. Mooi, nuttig en erg uitgebreid.

City Maps 2 Go

Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt? Hoe ver zitten we van het metrostation? Is er een leuk park in de buurt? Dankzij de offline stadskaarten van City Maps 2 Go (iOS en Android) weet je het in een handomdraai. Download de stads- of provinciekaarten thuis op je toestel zodat je in het buitenland geen mobiele data moet gebruiken. Een must!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top