10 techbedrijven die de wereld veranderen

Nieuws | Er zijn heel wat bedrijven die de wereld het afgelopen decennium drastisch veranderd hebben. En nee, ze zitten niet allemaal in Silicon Valley. Forbes maakte een uitgebreide lijst van de populairste gamechangers. Wij destilleren onze top tien.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Amazon

Er zijn heel wat bedrijven die de wereld het afgelopen decennium drastisch veranderd hebben. En nee, ze zitten niet allemaal in Silicon Valley. Forbes maakte een uitgebreide lijst van de populairste gamechangers. Wij destilleren onze top tien. Amazon, bijvoorbeeld. Wat begon met een online boekenwinkel is uitgegroeid tot de grootste webwinkel wereldwijd. Doorzettingsvermogen en innovatie (leveringen per drone) zijn goed voor een jaarlijkse omzet met heel veel nullen: 110 miljard dollar.

Netflix

Fan van House of Cards of Orange is the New Black? De eigen producties maken van Netflix een waanzinnig succesverhaal. De streamingdienst maakt het mogelijk om (nagenoeg) altijd en overal naar je favoriete serie te kijken. Zonder vervelende advertenties. Het aantal abonnees loopt op tot ongeveer 75 miljoen.

Uber

Ook in de taxiwereld is er de laatste jaren veel veranderd. Travis Kalanick, CEO van Uber, is daar grotendeels verantwoordelijk voor. Dankzij Uber zijn taxiritten een stuk goedkoper én properder. De sleutel van het succes? Iedereen taxichauffeur. Het ratingsysteem dat achter de app zit, verzekert passagiers van kwaliteit. Bij ons voorlopig enkel beschikbaar in Brussel.

Tesla Motors

Als wij 'elektrische wagen' zeggen, aan welk merk denk jij dan? Sinds Elon Musk is het begrip 'elektrische wagen' veel meer dan een golfkarretje. Tesla Motors staat voor oogstrelende luxe en raketkracht. In 2015 was het bedrijf goed voor zo'n slordige 4 miljard dollar omzet.

DJi

Als kind speelde hij graag met minihelikopters, vandaag leidt Frank Wang het Chinese DJi. Met zo'n 70% marktaandeel van de dronesector, mag je gerust van een succesverhaal spreken. DJi heeft de wereld van luchtfotografie grondig veranderd. Het is bovendien het allereerste Chinese merk dat wereldwijd een volledig nieuwe type consumentenproduct op de markt zet.

Spotify

Koop jij nog cd's? Als er één gamechanger is op vlak van muziek, dan is het Spotify wel. Nadat Napster de muziekindustrie verpletterd had, haalde Daniek Ek van Spotify de sector opnieuw uit de illegaliteit. De streamingdienst heeft wereldwijd meer dan 75 miljoen actieve gebruikers.

Facebook

In vijf woorden? Eén miljard dagelijkse actieve gebruikers. Het sociale netwerk dat Mark Zuckerberg in 2004 uit de grond stampte is vandaag goed voor zo'n 3,7 miljard dollar winst. Zou je nog zonder kunnen?

Airbnb

Sharing is caring.Brian Chesky – CEO en medeoprichter van Airbnb – had nooit durven dromen dat het verhuren van een kamer, appartement of volledig huis zo populair zou zijn. Wereldwijd zijn er al meer dan 60 miljoen overnachtingen in 191 verschillende landen geboekt. Van een studio voor één nacht tot een kasteel voor een week. Airbnb brengt mensen met elkaar in contact voor een unieke reiservaring.

Alibaba

Noem het gerust de Amazon van Azië. Alibaba is met stip het grootste internetbedrijf van China. In de e-shop vind je nagenoeg alles: van kleding en tech gadgets tot meubilair en auto-onderdelen. De omzet groeit jaarlijks met 50%.

Google

Een bedrijf is pas echt goed bezig als de naam herleid wordt tot een werkwoord. Even googelen? Iedereen weet wat dat betekent. Het moederbedrijf Alphabet omvat veel meer dan de zoekrobot. Denk maar aan YouTube, Android, Nest Labs enzovoort.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top