10 tips om populair te worden op Instagram

Nieuws | Vraag je je soms af hoe bepaalde Instagram-gebruikers aan zoveel volgers raken? Wij schotelen je tien tips voor om je online populariteit een stevige boost te geven.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Gebruik de juiste hashtags

Vraag je je soms af hoe bepaalde Instagram-gebruikers aan zoveel volgers raken? Wij schotelen je tien tips voor om je online populariteit een stevige boost te geven. In eerste instantie is het ontzettend belangrijk om de juiste hashtags te gebruiken. Dat betekent niet dat je er 15 aan één foto moet hangen, maar wel dat je de hashtags kiest waar Instagrammers op zoeken. Neem eens een kijkje op de Instagram Tags-website voor wat inspiratie.

Volg en je wordt gevolgd

Dat klinkt heel logisch maar heel wat mensen vergeten het. Neem je tijd om interessante Instagram-gebruikers te zoeken, volg ze en reageer op hun foto's. Wedden dat ook jouw aantal volgers stijgt? Krijg je reacties op je foto's? Reageer er dan ook op! Probeer ook eens een onderschrift zoals 'Tap 2 keer als je deze foto ...'.

Wees kritisch

Het is niet nodig om elke dag foto's te publiceren. Ga liever voor enkele topplaatjes per week in plaats van 6 foto's per dag. Je bent maar zo goed als je laatste foto. Neem daarom ook tijd om je foto te bewerken en storende elementen uit beeld te halen. Je kunt de foto wat pimpen met de standaardfilters maar eveneens via een andere app.

Gebruik andere filters

Uitgekeken op de standaardfilters van Instagram? Installeer dan VSCO (iOS en Android) of Snapseed (iOS en Android) eens. Deze apps zitten boordevol goede filters die je foto dat nodige extraatje geven.

Daglicht

Een degelijke smartphone is sowieso voorzien van een goede camera. De zwakste schakel? De flitser. Probeer daarom zo vaak mogelijk te fotograferen met daglicht. Dat komt de kwaliteit van je foto's ten goede. Is er te weinig licht, verhuis dan liever naar een groot raam in plaats van de flitser te gebruiken. Een compact reflectiescherm is ook een prima investering.

Voeg (geo)tags toe

Nadat je een onderschrift en enkele hashtags hebt ingevoerd, is het aangeraden om ook een locatie of andere Instagrammer te taggen. Op die manier verhoog je de kans om opgemerkt te worden en extra likes of volgers te scoren.

Hanteer één stijl

Niemand wil een allegaartje van verschillende stijlen door elkaar. Houd je van portretfotografie of heb je een zwak voor interieur? Maak daar je specialiteit van. Probeer ook niet te veel te variëren met filters. Uniformiteit scoort erg goed.

Bewerk je filmpjes

Wie vaak videofragmenten op Instagram publiceert, moet zeker eens de app Replay (iOS) of KineMaster (Android) proberen. Hiermee monteer je je videofragmenten in een handomdraai zoals een pro. Voeg foto's, muziek of ondertitels toe en upload het eindresultaat daarna pijlsnel naar Instagram.

Check de statistieken

Wie zijn je meest fanatieke volgers? Wie volgt je niet terug? Wie heeft je ontvolgd? Hoeveel likes heb je gemiddeld per foto? Dankzij Volgers+ voor Instagram (iOS en Android) krijg je allerlei statistieken over je account.

Héél veel volgers

Wil je een heel klein beetje valsspelen? Probeer dan Real Followers (Android) of Follow4Follow (iOS) eens. Dankzij deze hulpmiddeltjes promoot je je Instagram-account snel en eenvoudig aan de hand van aangekochte tokens.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top