De beste tablets die 2016 te bieden zal hebben

Nieuws | Nood aan een nieuwe tablet? Weet je niet goed welke te kiezen? Wij helpen je een eindje op weg en zetten je de beste tablets van 2016 op een rijtje. Samsung heeft onlangs de Galaxy Tab Pro S onthuld. Dit paradepaardje draait op Windows 10 en heeft een comfortabel 12 inch AMOLED-scherm. Dankzij de Intel Core M processor, 4 GB RAM en SSD van 128 of 256 GB haal je een echt topproduct in huis. Beschikbaar vanaf februari.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Samsung Galaxy Tab Pro S

Nood aan een nieuwe tablet? Weet je niet goed welke te kiezen? Wij helpen je een eindje op weg en zetten je de beste tablets van 2016 op een rijtje. Samsung heeft onlangs de Galaxy Tab Pro S onthuld. Dit paradepaardje draait op Windows 10 en heeft een comfortabel 12 inch AMOLED-scherm. Dankzij de Intel Core M processor, 4 GB RAM en SSD van 128 of 256 GB haal je een echt topproduct in huis. Beschikbaar vanaf februari.

Huawei Mediapad M2

Eerder zin in een Android-tablet? Dan kun je dit betaalbaar exemplaar van Huawei (vanaf 349 euro) overwegen. Onder het metalen chassis zit een octacore Kirin 930 processor, 2 GB werkgeheugen en 16 tot 64 GB opslagruimte. De 10,1 inch tablet is voorts uitgerust met een vingerafdruksensor, 13-megapixelcamera en vier premium speakers van Harman Kardon.

Acer Iconia One 8

Wie krap bij kas zit en toch een gloednieuwe tablet wil, kan terecht bij Acer voor deze Iconia One 8. De 8-incher draait op Android 5.1 en is voorzien van een behoorlijke quadcore processor en 16 GB opslagruimte. Dankzij het microSD-kaartslot kun je de opslagruimte uitbreiden tot 128 GB. De batterij zou het zo'n 10 uur uitzingen met één laadbeurt. De jouwe voor 129 euro.

Lenovo Thinkpad X1 Yoga

Deze convertible is ideaal voor de veeleisende ondernemer. De zakelijke tablet heeft een 14 inch scherm dat je 360° kunt draaien en is uitgerust met 3 usb 3.0-poorten, een HDMI-poort, microSD-kaartlezer enzovoort. Ook de technologie onder de motorkap van dit Windows 10-apparaat is top: Intel Core M processor, maximaal 16 GB RAM en 1 TB opslagruimte.

Alcatel Pixi 3 Tablet

Ook Alcatel heeft een gloednieuwe tabletlijn voorgesteld. Deze Pixi 3 heeft een schermdiagonaal van 8 inch en is de allereeste Alcatel-tablet die op Windows 10 draait. Het instapmodel is voorts nog voorzien van een Snapdragon chip en 1 GB werkgeheugen. Fotograferen kan met de 5-megapixelcamera aan de achterzijde, voor selfies en videogesprekken is er een 2-megapixelcamera aan de voorzijde.

Dell Latitude 11 5000

Deze hybride tablet met Windows 10 heeft (vanaf 739 euro) een haarscherp 10,8 inch scherm en keyboard met achtergrondverlichting. De Intel Core Skylake processor zorgt in combinatie met 8 GB RAM en 512 GB SSD voor puike prestaties. Er is echter ook al een basismodel met een Core M3-chip, 4 GB RAM en 128 GB opslagruimte. Erg handig is dat Dell een usb 3.0 type c-poort voorziet.

Toshiba dynaPad

Volgens de makers is dit de allerdunste 12-inch Windows-tablet ter wereld. Het hybride toestel draait op een Intel Atom processor en 4 GB RAM en is – in vergelijking met andere apparaten met dezelfde schermgrootte – aardig geprijsd. Een sterke troef is de uiterst precieze Wacom TruPen stylus met 2.048 drukgevoelige niveaus.

Apple iPad Air 3

Naar alle waarschijnlijkheid lanceert Apple dit jaar ook de Apple iPad Air 3. De schermgrootte zou volgens verschillende bronnen hetzelfde blijven als bij de iPad Air 2 maar de resolutie zou wel fiks toenemen. Andere bronnen spreken over minimaal 2 GB RAM en een 8-megapixelcamera maar nog altijd geen 3D Touch display.

Alcatel OneTouch Xess

Het is nog duidelijk wanneer deze 17,3 inch (!) tablet het licht zal zien, maar volgens de geruchtenmolen moet ie ergens in 2016 in de winkelrekken liggen. Deze grote jongen zit in een slanke, metalen behuizing en is dankzij het grote scherm multi-inzetbaar. Aan de achterkant vind je een ingebouwde standaard die ook dienst doet als handvat en een stylus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top