10 High-tech flops

Nieuws | Een succesvol product op de markt brengen, is een uitdaging. Zelfs een schitterende marketingcampagne met veel toeters en bellen levert niets op als je product niet goed is. Wij serveren onze top tien van high-tech flops van de afgelopen jaren.Segway is een goed voorbeeld. De fabrikant was er rotsvast van overtuigd dat dit het nieuwe transportsysteem van de toekomst zou worden. Tussen 2001 en 2007 werden er amper 30.000 exemplaren verkocht. De reden is simpel: het toestel is véél te duur. Vandaag is de Segway vooral in trek in de toeristische sector.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Segway

Een succesvol product op de markt brengen, is een uitdaging. Zelfs een schitterende marketingcampagne met veel toeters en bellen levert niets op als je product niet goed is. Wij serveren onze top tien van high-tech flops van de afgelopen jaren.Segway is een goed voorbeeld. De fabrikant was er rotsvast van overtuigd dat dit het nieuwe transportsysteem van de toekomst zou worden. Tussen 2001 en 2007 werden er amper 30.000 exemplaren verkocht. De reden is simpel: het toestel is véél te duur. Vandaag is de Segway vooral in trek in de toeristische sector.

Wii U

Nintendo verzamelde met nagenoeg elke handheld gameconsole onmiddellijk een schare fans achter zich.Behalve met de Wii U. Het toestel was te dik, te duur en te lomp toen het in 2012 op de markt kwam en werd al snel het slechts verkopende toestel dat Nintendo ooit gelanceerd heeft.

BlackBerry Playbook

De Apple iPad vloog over de toonbank en dus besloten ze bij RIM ook een tablet op de markt te brengen: de BlackBerry Playbook.Helaas, pindakaas. De tablet kwam veel te laat – nagenoeg elke fabrikant was al actief op de tabletmarkt – en ook met het besturingssysteem sloegen ze de bal compleet mis.

Facebook Phone

Mark Zuckerberg probeerde enkele jaren geleden nog meer voet aan wal te krijgen met zijn Facebook Phone.Hij had gehoopt om een gigantisch succes te boeken, maar zijn HTC First Android-telefoon met gigantische Facebook-skin was absoluut geen voltreffer.

Laserdisc

Na de videocassette en dus nog voor het dvd-tijdperk dook de veelbelovende Laserdics op.De schijven braken echter ontzettend snel en de LaserDisc-spelers waren waanzinnig duur.

Nokia N-Gage

In het begin van de 21ste eeuw was Nokia absoluut marktleider op vlak van mobiele telefonie.Met de release van N-Gage ging het echter mis. Nokia bouwde een apparaat dat niet enkel als gsm maar ook als handhelde gameconsole fungeerde, maar dat sloeg niet aan bij het grote publiek. Gamers wilden in die tijd liever een Gameboy en een aparte Nokia-telefoon.

Apple Newton

In 1993, verschillende jaren voor het iPod-tijdperk, lanceerde Apple de Newton.Deze PDA was voorzien van handschriftherkenning, maar dat werkte voor geen meter. Bovendien had het toestel een echte jaren '80-look. Door het succes van de Palm Pilot in 1995 werd de Newton volledig van de kaart geveegd.

Microsoft Zune

Ook een grote klepper zoals Microsoft kan volledig in de mist gaan.Dat werd bewezen met de mp3-speler Microsoft Zune. Microsoft lanceerde het apparaat met veel tromgeroffel maar er was niets beter aan het toestel dan de iPod. En die was al een hele poos op de markt...

Sony PSPgo

Het idee mag dan wel goed zijn, als de uitvoering faalt heb je een floptoestel.De PSP was een waanzinnig succes, de kleine broer was één grote misstap. Het dure apparaat werkte niet meer met de populaire UMD-schijfjes maar met downloadable games. Dat deed Apple ook op haar iPhone... alleen lag de prijs van de games daar een pak lager.

Google Glass

Waanzinnig veel tromgeroffel en duizenden vermeldingen in de media maar veel verder dan dat geraakte Google Glass niet.De technologie was knap maar op vlak van privacy ging het toestel helemaal de mist in.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top