Deze nieuwigheden mogen we verwachten van Apple

Nieuws | Apple onthulde tijdens WWDC15 (World Wide Developers Conference 2015) een heleboel nieuwigheden op vlak van OS X, iOS, Apple Watch en Apple Music. Wij zetten de 10 belangrijkste feiten op een rij.We starten met het gloednieuwe besturingssysteem voor Mac. De opvolger van OS X Yosemite zal OS X El Capitan heten. Apple zet voornamelijk in op betere prestaties en nog meer gebruiksgemak. De publieke beta zal in juli beschikbaar zijn, de lancering is voorzien voor herfst 2015.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

El Capitan

Apple onthulde tijdens WWDC15 (World Wide Developers Conference 2015) een heleboel nieuwigheden op vlak van OS X, iOS, Apple Watch en Apple Music. Wij zetten de 10 belangrijkste feiten op een rij.We starten met het gloednieuwe besturingssysteem voor Mac. De opvolger van OS X Yosemite zal OS X El Capitan heten. Apple zet voornamelijk in op betere prestaties en nog meer gebruiksgemak. De publieke beta zal in juli beschikbaar zijn, de lancering is voorzien voor herfst 2015.

Split screen

Eén van de meest opmerkelijke nieuwigheden in OS X El Capitan is het verbeterde venstermanagement.Eindelijk komt Apple met een split screen modus. Deze toepassing zit al jaren in de besturingssystemen van Microsoft.

iOS 9

Tim Cook onthulde ook het gloednieuwe besturingssysteem voor iPhone en iPad. In iOS 9 zal Siri nog slimmer zijn. Ook de notificaties en zoekresultaten zullen een stuk proactiever zijn waardoor je heel veel suggesties voorgeschoteld zult krijgen.Je iOS-apparaat zegt je bijvoorbeeld wanneer je moet vertrekken om op tijd op je afspraak te zijn en je kunt via Siri zoeken naar foto's die jij gemaakt hebt op een bepaalde locatie: Siri, toon me alle foto's die ik in Barcelona gemaakt hebt in juli 2014, bijvoorbeeld. De lancering van iOS 9 is voorzien voor de herfst van 2015.

iOS-apparaat als portefeuille

De app Passbook krijgt een andere naam en extra functionaliteiten.Met Apple Wallet heb je niet enkel toegang tot je boardingpassen of concerttickets maar ook tot je creditcard en klantenkaarten. Apple Pay, de betaalfunctie van Apple, wordt in juli uitgerold in het Verenigd Koninkrijk. Over een lancering in België repte Cook helaas geen woord.

Nieuws

Een volledige nieuwe app is Nieuws.Hier kun je op een magazine-achtige manier gepersonaliseerd nieuw voorgeschoteld over onderwerpen die jou interesseren. Apple rolt de nieuws-app in eerste instantie uit in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Multitasken

Bij het onthullen van de multitaskfunctie kreeg de Apple-top een daverend applaus.Vanaf iOS 9 is het mogelijk om op je iPad Air 2 twee apps naast elkaar te draaien in Slide over of Split View modus. Dankzij Picture in Picture is het zelfs mogelijk om een videofragment te bekijken terwijl je je mails of agenda raadpleegt.

Low Power Mode

Batterij bijna leeg en naarstig op zoek naar een stopcontact?Hoeft niet meer in iOS 9. De iPhone 6 gaat dankzij iOS 9 sowieso al een uur langer mee. En dankzij de Low Power Mode kun je de batterijduur zelfs verlengen met drie uur!

App Store

De App Store is een gigantisch succes.Voor de liefhebbers van statistiekjes: in zeven jaar tijd hebben we allemaal samen meer dan 100 miljard apps gedownload. Er zijn ruim 1,5 miljoen verschillende apps beschikbaar en de gemiddelde persoon heeft 119 apps gedownload.

Apple Watch

Apple Watch krijgt ook een update van het besturingssysteem.Dankzij watchOS 2 krijg je veel meer mogelijkheden voor het startscherm van je Apple Watch en kun je door aan het wieltje te draaien je toekomstige afspraken zien via TimeTravel. Er komt ook een Nightstand Mode om je horloge 's nachts op te laden en Apple laat native apps toe.

Apple Music

Ook de langverwachte muziekdienst is onthuld.Via Apple Music kun je muziek streamen, krijg je suggesties op basis van je luistergedrag en heb je 24/7 toegang tot Beats 1, een wereldwijd radiostation. Ook handig: fans en artiesten kunnen gemakkelijker dan ooit met elkaar connecteren en converseren. Apple Music is beschikbaar vanaf 30 juni voor 9,99 euro per maand. Een gezinsabonnement (voor maximaal 6 personen) kost maandelijks 14,99 euro. De eerste drie maanden betaal je helemaal niets!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top