10 dingen die je kunt doen via virtual reality

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Relaxen op het strand

Virtual reality is helemaal hot dankzij Oculus Rift, Samsung Gear VR en Google Cardboard. Maar wat kun je nu allemaal met zo'n special bril? Heel veel! Wij schotelen je onze tien favoriete toepassingen voor.Stel je voor: drukke dag op het werk en je hebt nood aan ontspanning. Je komt thuis, neemt een fris drankje uit de koelkast, je nestelt je op de zetel of tuinstoel en lanceert een VR-app die je meeneemt naar een strand van een zonovergoten eiland. Dit is relaxen op topniveau.

Filmpje meepikken

Een echte bioscoopervaring bij je thuis?Ook dat kan met een VR-bril. Selecteer een (3D-)film, kies een zitje en geniet. Wedden dat je na vijf minuten niet meer weet dat je gewoon thuis bent!

Levensechte games

Als er één sector is die volledig gaat veranderen door virtual reality, dan is het de game-industrie wel.Virtuix werkt bijvoorbeeld aan een loopband en wapen dat first person shooters realistischer dan ooit moet maken.

Bungee jumping

Daar sta je. Helemaal bovenaan op een brug of een klif.Je hoort kabbelend water en als je naar beneden kijkt zie je de rivier stromen. Klaar om te springen? De beelden gaan razendsnel en schokkerig over je netvlies. De ervaring is heftig. En dat terwijl je eigenlijk gewoon in je eigen woonkamer staat.

Opleidingen

Ook voor trainingen en opleidingen is virtual reality erg geschikt.In combinatie met speciale handschoenen kunnen artsen bepaalde heelkundige ingrepen oefenen maar ook voor piloten of soldaten is VR een prima tool om ervaring op te doen.

Winkelbezoek

Ook onze ervaring op vlak van shops zal drastisch veranderen dankzij virtual reality.Digitale paskamers, een virtuele showroom voor wagens, ... het zit er allemaal aan te komen. In één swipe pas je een andere outfit.

Concert bijwonen

Is dat ene concert van je favoriete band uitverkocht?Geen probleem, dankzij virtual reality kun je het toch nog (live) bijwonen. Je hoeft er zelfs de deur niet voor uit en je moet geen parking zoeken!

Terug in de tijd

Zin om nog eens kind te zijn? Zet je VR-bril op en je wordt onmiddellijk terug in de tijd gekatapulteerd.Dankzij de unityGB-emulator zit je als kleine jongen op de mat en speel je met je je favoriete spelletjes op de Game Boy.

Rollercoaster

Zin in avontuur? Een virtual reality-bril en een digitale rollercoaster is een fantastische combinatie.Ontwikkelaars werken zelfs aan een bewegend toestel met ventilatoren om je het gevoel te geven dat je echt kunt vliegen.

In therapie

Naast ontspannende toepassingen kan een virtual reality-bril ook heel erg praktisch zijn.Denk maar een psychologen of psychiaters die bepaalde omgevingen kunnen nabootsen om een angst van een patiënt weg te nemen of te verlichten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top