10 dingen die je moet onthouden van de Apple Keynote

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Nog niet onmiddellijk in België

Apple-topman Tim Cook kreeg aandacht uit alle uithoeken van de wereld voor zijn Spring Forward-event. De meeste aandacht ging naar de Apple Watch. Die werd vorig jaar al aangekondigd en zal binnenkort daadwerkelijk beschikbaar zijn.Zoals verwacht zit België niet in de eerste reeks landen. Early adopters zullen naar Duitsland of Frankrijk moeten afzakken. Daar kun je vanaf 24 april een Apple Watch scoren. Een lanceringsdatum voor België is nog niet bekend.

Fors prijskaartje

De Apple Watch komt in drie versies – Apple Watch, Apple Watch Sports en Apple Watch Edition.Het aantal polsbandjes is waanzinnig uitgebreid waardoor ontelbaar veel combinaties mogelijk zijn. Het prijskaartje start vanaf 399 euro voor de Sports-versie. De gewone Apple Watch kost minimaal 649 euro en voor de Edition – met 18-karaat gouden kast – moet je een slordige 11.000 euro ophoesten.

Mooie batterijduur

De grootste speculaties de afgelopen maanden hadden betrekking op de batterijduur van de Apple Watch.Tim Cook heeft ons uit ons lijden verlost: de batterij van de Apple Watch houdt het met één laadbeurt zo'n 18 uur uit. Gemiddeld mag je dan zo'n 90 keer per dagen kijken hoe laat het is, 90 notificaties ontvangen, 45 minuten apps gebruiken en 30 minuten sporten mét muziek. Het toestel opladen kan erg eenvoudig met een meegeleverd magnetisch dock in maximaal 2,5 uur.

Duizenden apps

App-ontwikkelaars hebben de afgelopen maanden erg hard gewerkt om speciale Apple Watch apps te ontwerpen.Het resultaat is verbluffend. Bij de lancering zullen er duizenden apps beschikbaar zijn. Van grote kleppers zoals Facebook, Pinterest en WhatsApp tot innovatieve kleine handigheidjes zoals een app om de deur van je iBMW te ontgrendelen of een Über-taxi te bestellen.

Eenvoudig communiceren

Er zit geen simkaartslot in de Apple Watch, je hebt dus altijd een iPhone nodig om een Apple Watch te kunnen gebruiken.De manieren om te communiceren zijn wel aardig. Zo kun je bijvoorbeeld je hartslag naar je geliefde versturen, gebruiken maken van stickers of schetsen of zelfs berichtjes dicteren. Het is bovendien ook mogelijk om te bellen met je Apple Watch of audioberichten te versturen.

Notificaties galore!

Elke notificatie die je op je iPhone kunt ontvangen, kun je eveneens op het schermpje van je Apple Watch aflezen.Dat betekent dat je inkomende berichten, interessant nieuws of agenda-afspraken op een subtiele manier vanaf de pols kunt aflezen. Je iPhone mag gewoon in je zak of handtas blijven zitten.

Gezondheidscoach

Het aantal stappen, de calorieën die je al verbrand hebt, je hartslag... Apple Watch monitort je activiteiten en zet je aan om meer te bewegen.Wekelijks krijg je een overzicht van je prestaties en nieuwe doelen om extra aan je conditie te werken.

ResearchKit

Een gloednieuwe open source iPhone-tool van Apple is ResearchKit.Met een verzameling nieuwe iPhone-apps wil Apple de wetenschap helpen door op grote schaal onderzoek te voeren naar astma, borstkanker, diabetes, de ziekte van Parkinson en hart- en vaatziekten. Iedereen kan meewerken.

Gouden MacBook

Naast de Apple Watch heeft Tim Cook ook een gloednieuw product onthuld; een 12" MacBook van amper 13,1 mm dik.Het toestel – beschikbaar in zilver, space grey en goud – heeft een Retina-scherm, innovatief trackpad, compleet nieuw toetsenbord en een forse batterij. Prijzen starten vanaf 1.449 euro.

HBO Now

Wie een nieuwe versie van Apple TV had verwacht, moet nog even op zijn honger blijven zitten.Die komt er helaas nog niet. De prijs van Apple TV zak wel van 99 naar 79 euro. En helemaal nieuw is de streamingdienst HBO Now. Voor 15 dollar per maand krijg je onbeperkt toegang tot alle content.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top