Ontdek hoe je maximaal kan genieten van al je schermen!

Nieuws | Ontdek hoe je maximaal kan genieten van al je schermen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tv, tablet, computer, smartphone: de schermen zijn overal en altijd bij ons. Maar hoe kan je het meest genieten van al die beschikbare schermen en de content die ze aanbieden? Op het internet surfen via je tv, tv kijken op je tablet, gamen met je smartphone op een groot scherm,… alles is mogelijk.

Surfen via je televisiescherm

Dankzij Smart TV kan je nu ook via je tv op het internet. Zo laten de apps op een Smart TV je toe om te surfen op het internet, Youtube-video’s te bekijken, films en series te bekijken op Netflix of andere online videodiensten of om meteen toegang te hebben tot al je persoonlijke foto’s en video’s die zijn opgeslagen op de Proximus Cloud. Als je geen Smart TV hebt dan kan je evengoed op je tv surfen via Chromecast van Google. Dat is een klein apparaatje ter grootte van een USB-stick waardoor je tv in een wip een handige surfmachine wordt.

Foto’s bekijken en tonen op een groot scherm

Je vakantiekiekjes tonen op een computer is leuk maar niet top. Als je met vijf geïnteresseerden rond het scherm staat, is er altijd wel iemand die niet alles ziet. Ideaal is dat je je foto’s kan tonen op je tv terwijl iedereen rustig in de zetel zit. Dat kan! Je hoeft alleen je foto’s in de cloud te zetten of je harde schijf op een B-Box 3 aan te sluiten om al je foto’s in slideshowmodus te laten voorbijglijden in je salon!

Gamen op groot scherm met je smartphone

De smartphone in onze broekzak of handtas wordt steeds krachtiger en het merendeel van die toestellen zijn tegenwoordig perfect in staat om verbluffende grafische beelden te tonen. Je smartphone is dan ook een ideale partner geworden om spelletjes te spelen op de trein of als je even moet wachten tussen twee afspraken. Maar als je thuis bent, hoef je je niet te beperken tot het kleine scherm van je smartphone. Als je over een Smart TV beschikt, kan je dankzij de DLNA-technologie (Digital Living Network Alliance) gewoon wat je ziet op je smartphone op je televisiescherm projecteren. Dat is nog een stuk aangenamer. Niet?

Televisie kijken op je tablet of computer

Als je klant bent van Proximus TV (Comfort of Maxi-pack), kan je gratis tv kijken op je tablet of pc met de applicatie TV Overal (beschikbaar op Androïd en iOS). Download daarvoor de applicatie vanuit de Play Store (Androïd) of de App Store (iOS). Je zal eerst een gebruikersnaam en wachtwoord moeten ingeven (dezelfde als van je MyProximus-account) Daarna kan je genieten van al je favoriete programma's. Je kan echter ook via het web kijken naar TV Overal. Surf daarvoor naar http://www.tvoveral.be, Login en je bent vertrokken! Wist je trouwens dat je via TV Overal opnames kan programmeren vanop afstand?

Er zit muziek in

Als - zoals in veel huizen - je verzameling cd's ligt te verstoffen op een plank omdat al je muziek in je computer zit dan volstaat het om die laatste aan te sluiten op je stereo-installatie en/of home cinema-systeem om te genieten van prachtige muzikale momenten. Je kan natuurlijk altijd met een kabel werken om je pc aan te sluiten op je muziekinstallatie maar vaak is dat geen elegante oplossing en ligt de kabel steevast in de weg. Als je beschikt over een pc, Mac, iPad of iPhone dan kan je gebruik maken van een apparaatje met de naam Airport Express om je muziek van iTunes, Spotify, Deezer of zelfs Youtube draadloos te streamen naar je installatie. Gebruik je een Androïd-toestel voor je muziek, dan bestaan er soortgelijke applicaties die hetzelfde doen als Airport Express. DoubleTwist of Allstream zijn maar enkele voorbeelden.

Controleer je computer met je smarphone of tablet

Hoewel ze steeds completer en efficiënter worden, hebben onze smartphones en tablets onze computers nog niet helemaal vervangen. Soms zouden we wel willen dat onze smartphone en tablet zo krachtig was en zoveel opslagcapaciteit had als onze pc. Gelukkig zijn er nu al tal van programma’s en apps beschikbbaar (waaronder VNC) waardoor je met je smartphone of tablet de controle over je pc kan overnemen. Zo krijg je via dergelijke programma’s en apps waar je ook bent (en zolang de computer aan staat thuis) bijvoorbeeld toegang tot de harde schijf van je pc. Zo kan je via je smartphone naar bestanden gaan die op je computer staan en kan je zelfs mails versturen met je pc via je smartphone.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top