10 high tech trends voor dit jaar

Nieuws | Analisten voorspellen veel leuks voor dit jaar op high tech gebied.

Door

Deel dit nieuws

Analisten voorspellen veel leuks voor dit jaar op high tech gebied. De wearables gaan bijvoorbeeld echt boomen. Niet enkel de activity trackers maar ook smartwatches en slimme brillen blijven aan populariteit winnen. Kwestie van je gezondheid beter te kunnen monitoren en belangrijke info via de pols te lezen.

Online huis

Alsmaar meer apparaten in huis zullen met het internet verbonden worden om ons meer controle en comfort te bieden. En dan hebben we het niet enkel over een smart tv maar over slimme wasmachines, koelkasten, verwarmingssystemen en alarmcentrales die je met je smartphone kunt besturen.

Connected car

Zelfs in de wagen zal internet steeds belangrijker worden. Heel wat autofabrikanten zetten in op connected cars en implementeren systemen voor Android en iOS. Op die manier luisteren we in de auto verder naar Spotify, krijgen we meldingen over files of goedkope tankstations en ontvangen we instructies om duurzamer te rijden.

Mobiel betalen

Mobiel betalen is niet nieuw, maar de sterke opmars komt er volgens Juniper Research dit jaar pas aan. Contactloos betalen via NFC zou helemaal ingeburgerd raken. De release van de Apple Watch zit daar ongetwijfeld voor iets tussen.

4K in opmars

Full HD is passé, lange leve 4K. En dan hebben we het niet louter over 4K-tv's maar ook 4K-smartphoneschermen en 4K-camera's. Deze beeldschermresolutie is maar liefst vier keer zo hoog als Full HD en dus echt haarscherp.

Meer dataconsumptie

We spreken in 2015 niet meer over een maandelijks mobiel verbruik in megabytes maar in gigabytes. We zullen steeds meer data consumeren. De grootste slokop? Videostreaming.

Drones, drones, drones

Ook drones zijn dit jaar niet meer weg te denken. Bedrijven zoals Amazon en DHL zetten volop in op drones maar ook voor de particulieren markt verwachten we serieuze stijgingen in de verkoop. Het luchtruim zal nooit meer zoals vroeger zijn ...

Slimme kledij

Kleding die je houding verbetert, sportkledij die je hartslag monitort, schoenen met sensoren, politie-uniformen met ingebouwde camera's... Dit komt niet meer enkel in sciencefictionfilms voor maar je zult ze ook vaker in het echt zien.

3D , hallelujah!

3D printing zal nog meer ingeburgerd raken. Onderzoekers verwachten een sterke stijging in de verkoop van 3D printers. Daarnaast zullen we steeds meer 3D printed spullen in handen krijgen zoals vervangonderdelen, kleine speeltjes of juwelen.

Facebook verliest

Als we analisten moeten geloven zal Facebook in 2015 enkele rake klappen krijgen. De overvloed aan irrelevante informatie, de losse omgang met privacy en veel te veel advertenties zou heel wat Facebook-gebruikers doen afhaken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top