10 dingen die je moet weten over smart tv’s

Nieuws | 10 dingen die je moet weten over smart tv’s

Door

Deel dit nieuws

Alle elektronische toestellen worden intelligent. Dat heeft niets met hun IQ te maken maar wil gewoon zeggen dat ze verbonden zijn met het internet. Het voordeel? Je kunt video streamen, apps gebruiken of zelfs tussendoor een beetje surfen. Nood aan een nieuwe beeldbuis? Dat komt goed uit, want wij schotelen je tien weetjes voor over zogenoemde smart tv's.

Welk formaat?

Je moet niet altijd de grootste willen! Een bombastische tv in een kleine leefruimte oogt erg lelijk. Houd rekening met deze formule om de ideale maat te berekenen: kijkafstand = 3x beelddiagonaal. Staat je sofa op 3,5 meter afstand van het tv-meubel? Dan kies je een toestel van maximaal 1,15 meter of 46 inch.

Wifi nodig!

De meeste smart tv's kun je simpelweg via wifi verbinden. Houd er dus wel rekening mee dat je voldoende bereik moet hebben op de plaats waar je je nieuwe smart tv wilt zetten. Kwestie van geen stotterende beelden te hebben als je video streamt. Bekabeld online connecteren, kan eveneens.

Apps

Eén van de grootste voordelen van een smart tv is dat je er apps op kunt installeren. Op die manier kun je heel eenvoudig een app installeren voor Facebook, Netflix, YouTube, nieuws of weerberichten.

Beeldkwaliteit

Net zoals bij 'niet zo slimme tv's heb je ook bij de smart tv's verschillende beeldkwaliteiten. Wil je het beste van het beste en helemaal futureproof zijn? Dan kies je op dit moment maar beter voor 4K. Let wel, hier hangt een stevig prijskaartje aan vast.

Slimme afstandsbediening

Slimme tv's willen slimme afstandsbedieningen. Sommige fabrikanten maken apps voor smartphones of tablets zodat je de tv met je telefoon kunt bedienen. Anderen stoppen bluetooth in het toestel zodat je eenvoudig een keyboard kunt koppelen. En er zijn zelfs smart tv's die je simpelweg met handgebaren kunt besturen.

Besturingssysteem

Noem een smart tv gerust een computer. Om alles in goede banen te leiden draaien de smart tv's dan ook op een besturingssysteem. De meeste fabrikanten ontwerpen hun eigen OS, maar er zijn ook tv's die bijvoorbeeld op Android draaien.

Altijd up-to-date

Eén van de grootste troeven van een smart tv is dat je 'm door middel van updates altijd kunt verbeteren. Vergelijk het met een nieuwe update voor je smartphone, tablet of computer.

Virussen en hackers?

Kan een smart tv gehacked worden? In theorie wel. Al gebeurt dat – voorlopig - zelden. Aangezien een smart tv sowieso minder beveiligd is dan een computer, raden we je aan om er niet online te shoppen.

Ingebouwde camera

Heel wat smart tv's worden tegenwoordig – net zoals een laptop – voorzien van een kleine camera. In combinatie met de Skype-app kun je zo heel eenvoudig met het volledige gezin videochatten met dat ene familielid in het buitenland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top