De beste e-cards online

Niet minder dan 40% van de Belgen verstuurt zijn kerstwensen in de vorm van e-cards. Best veel, al laat de kwaliteit van de digitale kaarten vaak te wensen over. Tijd om voor kwaliteit te gaan, en wel met de volgende 10 websites die e-cards aanbieden. JibJab is ondertussen uitgegroeid tot een echte klassieker. Upload een foto, kies de juiste achtergrond en soundtrack en sturen maar! Ondertussen zijn zo al bijna 180 miljoen elfjes verzonden.

http://elfyourself.jibjab.com

Lekker knutselen

Ben je eerder van het knutseltype? Download dan de Smilebox app om zelf e-cards in elkaar te boksen. Achteraf kan je het resultaat op een cd branden of via je sociale netwerken versturen. Extra leuk: Smilebox bestaat ook als app voor de iPhone.
 
http://www.smilebox.com/christmas-greetings.html

Puur design

Op Pingg.com plaatsen ontwerpers hun bedenksels waarna bezoekers hun werk kunnen ondersteunen. De ontwerpers krijgen geld voor elke verstuurde kaart, als extra motivatie om vooral verder kaarten te blijven ontwerpen. De meeste designs spelen duidelijk op safe, al blijven er nog meer dan genoeg digitale kaarten over die zeker de moeite waard zijn om te versturen.
 
http://www.pingg.com

Old School

Retro blijft hip. Retro designvoorwerpen, meubilair, gadgets, ze gaan als zoete broodjes over de toonbank. Waan jezelf eventjes terug in de jaren vijftig met de kerstkaarten van Hipstercards. Vrouwvriendelijk is vaak anders maar daar malen ze niet om.
 
http://www.hipstercards.com/browse.php?id=185

Flashy

Ojolie.com heeft gekozen voor Flash, wat voor een apart effect zorgt. De meeste kaarten zijn betalend, al blijven er altijd nog voldoende gratis flash e-cards over om uit te kiezen. Misschien een tikkeltje te traditioneel voor sommigen. Deze maand mag dat best.
 
http://www.ojolie.com

Interactief

De Britse website e-cards.co.uk beseft donders goed waar het tegenwoordig allemaal om draait. Je logt in via Facebook, waarna je de gezichten van maximum drie contacten op een voorgevormd kerstfiguurtje plakt. Het vergt een beetje knip- en plakwerk, maar het eindresultaat mag er zeker wezen! En als je niet zoveel geduld hebt, stuur je gewoon een standaard e-card. Even goede (Facebook)vrienden.
 
http://www.ecards.co.uk/category/51/Christmas_ecards.html

Groene e-card

Met e-cards spaar je een hoop papier en postzegels uit. Goed voor het milieu. Talloze organisaties pakken dan ook graag uit met een eigen gamma e-cards, kwestie van de bevolking nog eens met de neus op de feiten te drukken. Van neuzen gesproken, Greenpeace heeft dit jaar voor een aangepaste kerstkaart van Rudolf gekozen om ons nog eens op het belang van groene energie te wijzen.
 
http://www.greenpeace.org/belgium/nl/multimedia/goodies/e-cards/green-and-happy-holidays/

Niet te filmen

Het zou zonde zijn om geen gebruik te maken van video's, wanneer die overvloedig aanwezig zijn op het net. Op Rattlebox.com kies je een geschikte kerstvideo uit waarna je zelf alle tekst in het filmpje kunt personaliseren. Hou het wel kort en bondig want het aantal tekens is telkens beperkt. Dit jaar kies je al uit meer dan 130 verschillende kerstvideo's!
 
http://www.rattlebox.com/ecard/categories/6-christmas-

Voor volwassenen

De website someecards.com ligt in dezelfde lijn als Wrongcard.com. Voor iedereen die geen hoge dunk heeft van opgeklopte eindejaarsgezelligheid, bestaat er wel een aparte kerstkaart. Zorg er wel voor dat je op voorhand weet dat de ontvanger een dergelijke boodschap kan appreciëren. En anders leg je het concept gewoon zelf uit, na je persoonlijke boodschap.
 
http://www.someecards.com/christmas-cards/most-sent-today

Anti e-cards

Laat al die opgeklopte feestsfeer je Siberisch? Surf dan naar wrongcards.com waar je enkele schitterende antikerstmis e-cards kunt versturen. Je kiest uit lappen rendiervlees, een onthoofde Kerstman, boodschappen over de financiële crisis of een kerstslee die neergeschoten wordt. Dolletjes!
 
http://www.wrongcards.com/christmas-cards