Bambooti lanceert handgemaakte, stenen covers voor smartphones en MacBooks © Manu Bloemen

De Belgische start-up Bambooti lanceert op 16 mei via Kickstarter een crowdfundingcampagne voor een collectie handgemaakte stenen covers voor smartphones en MacBooks.

In 2015 nam het Limburgse designbureau Bambooti een sterke start met een gelijkaardige campagne voor houten covers. Nu wordt er een nieuwe hoofdstuk toegevoegd met een nieuwe collectie covers in steen.

‘Set The Tone In Stone’
Elke cover wordt met de hand gemaakt uit echte natuursteen en ziet er daardoor uniek uit, met een eigen stijl, kleur en textuur.
De stenen zijn afkomstig uit verschillende steengroeves, verspreid over de hele wereld. Dunne steenlagen worden handmatig van de steen getrokken en vervolgens in de productie-eenheid in België verwerkt tot een uniek eindproduct. Het materiaal wordt behandeld met een speciale, beschermende coating.

De Bambooti-covers zijn slechts 0,8 mm dik, wegen minder dan 80 gram en zijn verkrijgbaar in zeven verschillende steensoorten. Ze zijn bovendien gemakkelijk aan te brengen en kunnen achteraf ook snel weer verwijderd worden, zonder achterblijvende lijmlaag.Bambooti
Bambooti is een Belgisch designbureau, dat in 2015 werd opgericht door twee jonge Limburgers, Freek Gielen en Pieter Van Moll. Hun eerste collectie bestond uit houten covers voor smartphones en MacBooks en werd eveneens met succes gelanceerd via het Kickstarter-platform.

“Onze passie voor minimalisme en natuurlijke materialen leidde tot het oprichten van Bambooti,” vertellen de enthousiaste ondernemers. “Vorig jaar lanceerden we onze houten MacBook-covers op Kickstarter. Nu zijn we terug, klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan met onze stenen collectie.”

Intussen heeft Bambooti een eigen productie-unit opgericht in Lommel. Zo kan het volledige productieproces op de voet opgevolgd worden en wordt de kwaliteit gegarandeerd. Elk Bambooti-product – in hout of steen – wordt met de hand gemaakt uit hoogwaardige materialen.

De Kickstarter-campagne “Set the Tone in Stone” gaat op 16 mei van start. Wie er snel bij is, kan rekenen op een mooie korting. Meer info vind je hier.