Brussel

Vandaag
  • 22°
  • 4%
  • O 17km/u
Het weer voor 10 dagen

De beste Belgische groenterestaurants

Gastronomiegids Gault&Millau Benelux en duurzaamheidsorganisatie We’re Smart World hebben voor het derde jaar twee Belgische restaurants beloond met de titel van beste Belgische groenterestaurant.

De beste Belgische groenterestaurants © Hofke van Bazel


Een professionele jury en restaurantklanten konden stemmen op acht genomineerden. Daarbij werd rekening gehouden met het percentage groenten en fruit dat in de maaltijd wordt verwerkt, de smaak en originaliteit van de gerechten, de presentatie, de structuur van de ingrediënten, de natuurlijke kleuren en een goede communicatie rond het gebruik van groenten en fruit.Daarnaast werden ook enkele speciale awards uitgereikt. Bekijk hier het volledige palmares.

Beste Groenterestaurant van Vlaanderen: Hofke van Bazel

Beste Groenterestaurant van Vlaanderen: Hofke van Bazel © Hofke van Bazel


Het Hofke van Bazel ligt in het hart van een verbazend natuurgebied, de polders van Kruibeke. Chef Kris De Roy en sous-chef Sylvester Schatteman werken hier gedreven aan hun droomproject: het creëren van hun eigen biologische groenten- en kruidentuin. Terwijl de natuur haar gang gaat, ontwikkelen de chefs gedreven hun nieuwe gerechten, zinspelend op de oogst van hun kersverse seizoensingrediënten. Je zintuigen verrassen met de kracht van pure smaken van de natuur is het opzet.

Met de Beste Groenten en Fruit Communicatie Award sleepte het Hofke van Bazel ook nog een tweede prijs in de wacht.

Meer info vind je op de website

Beste Groenterestaurant van Brussel: Bouchéry

Beste Groenterestaurant van Brussel: Bouchéry © Bouchéry


Damien Bouchéry was in 2014 nog jonge chef van het jaar voor Gault&Millau. Hij bewijst zijn avant-garde aanpak met een lunch van uitsluitend fruit en groente, zowel zoet als hartig, en dat tegen een spotprijs. Sterk in smaak, sterk in kleur en ook nog eens gezond! Het meer uitgebreide avondmenu pakt uit met vlees en vis, perfect geassorteerd met hedendaagse en meestal natuurlijke wijnen.

Meer info vind je op de website

Beste Culinaire Bloemen Award: ’t Aards Paradijs

Beste Culinaire Bloemen Award: ’t Aards Paradijs © 't Aards Paradijs


’t Aards Paradijs in Nevele heeft zijn naam niet gestolen: de sprookjesachtige villa ligt in een idyllische tuin. De gerechten van chef Lieven Lootens tonen een grote liefde voor de natuur, met groenten en kruiden uit de eigen moestuin in de hoofdrol. Het groentenmenu, naargelang seizoen en inspiratie, is daar het mooiste voorbeeld van. De gerechten zijn soms complex, maar altijd vol smaak en evenwicht.

Meer info vind je op de website

Beste Smaak en Gezondheid Award: Ô de vie

Beste Smaak en Gezondheid Award: Ô de vie © Ô de vie


Het restaurant van Olivier Massart en zijn echtgenote Fabienne in Juprelle groeide de laatste jaren uit tot een vaste waarde in de streek. De chef heeft een voorliefde voor hedendaagse gastronomie. Gasten kunnen kiezen uit een keuzemenu van 2 tot 4 gangen of vaste menu’s tot 10 gangen. De eaux de vie ontbreekt natuurlijk ook niet op de kaart.

Meer info vind je op de website

Denk Groenten! Denk Fruit! Award: Condacum

Denk Groenten! Denk Fruit! Award: Condacum © Condacum


Deze award gaat naar het restaurant dat het hoogste percentage groenten en fruit in haar gerechten verwerkt.

Restaurant Condacum in Kontich kookt met eerlijke, onbespoten groenten uit hun eigen moestuin. Chef Yvan Janssens kookt zeer natuurlijk zonder additieven, kleurstoffen en smaakversterkers. Vis & vlees staan op het menu, maar groenten krijgen een speciale plaats!

Meer info vind je op de website

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0