De mooiste locaties waar je ecologisch kan logeren

Nieuws | Booking.com zette de meest tot de verbeelding sprekende locaties op een rij waar je duurzaam kan logeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Meer en meer mensen hechten belang aan ecologie, ook als ze op reis gaan. Het aanbod ecologische logementen groeit dan ook gestaag. Booking.com zette de meest tot de verbeelding sprekende locaties op een rij waar je duurzaam kan logeren. Stuk voor stuk zijn het logementen in het midden van de natuur die daar ook respect voor hebben, bijvoorbeeld door het gebruik van zonne-energie en het recycleren van water, en dat zonder aan luxe in te boeten!

Boroka Downs in Halls Gap

Het Australische Boroka Downs kwam als beste uit de bus. Het logement ligt midden het Grampians National Park, tussen de kangoeroes en de struisvogels. De accomodatie is uitgerust met een bubbelbad en sommige bungalows zelfs met een hot tub in de openlucht. Je kan er gratis gebruik maken van mountainbikes en ontvangt een rugzak met verrekijker en informatiegids over wilde dieren.

Copa de Arbol Beach & Rainforest Resort in Drake Bay

In Costa Rica vind je dit prachtige resort, dat alleen bereikbaar is via een bootje. Je logeert er afgelegen in het regenwoud, te midden van alle plaatselijke fauna en flora. De hutten zijn gebouwd in gerecycleerd hout, maar zijn wel ingericht met airconditioning. Het resort heeft een eigen strandrestaurant met lokale vis- en vleesgerechten. Met de boot ben je binnen de vijftig minuten bij het nationale park Corcovado en Cano Island.

Dreamcatcher Tipi Hotel in Montana

Dit hotel in de Verenigde Staten bestaat uit tien luxueuze tipi’s die uitkijken op de prachtige bergketens van Montana. In de omgeving kan je prachtige wandelingen maken. Bij de accommodatie bevindt zich een kleine supermarkt.

Clifton Exclusive Safari Hideaway in Welgevonden

Deze luxe lodge in Zuid-Afrika kijkt uit over de rivier de Sterkstroom en het Wildreservaat Welgevonden. Vanop je terras kan je genieten van lokale wildgerechten geserveerd door het restaurant. De suites zijn ingericht met handgemaakte organische stoffen. Dagelijks zijn er twee wildsafari’s in een open safari-voertuig beschikbaar.

Cultural and Ethnographic Centre Moya Rossiya Hotel in Estosodak

Dit pittoreske bergdorpje bestaat uit elf unieke gebouwen waarvan elk een regio in Rusland vertegenwoordigt: Suzdal, Sint-Petersburg, Siberië, … Op 100 meter vind je het Rosa Khutor Ski Complex.

Rantasipi Imatran Valtion in Imatra

Dit indrukwekkende kasteel ligt op een steenworp van het Kruununpuisto Park, het oudste nationale park van Finland. Het is een echt wellnesshotel met hot tubs, sauna’s, ontspanningsbaden en een programma aan schoonheidsbehandelingen. Natuurliefhebbers kunnen de Imatrankoski-stroomversnellingen bewonderen. Een cruise op de rivier Vuoksi is ook een echte aanrader, of wat dacht je van een tocht naar een van de vele eilanden in het Saimaameer?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top