De mooiste looproutes

Nieuws | Wie zijn conditie op peil wil houden of die laatste winterkilo’s wil kwijtspelen, bindt maar best snel zijn loopschoenen aan. Joggen een saaie sport? Niet langs deze prachtige parcours!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie zijn conditie op peil wil houden of die laatste winterkilo’s wil kwijtspelen, bindt maar best snel zijn loopschoenen aan. Joggen een saaie sport? Niet langs deze prachtige parcours!

Het Zoniënwoud

De groene long van Brussel is niet alleen perfect om te wandelen en te fietsen. Het Zoniënwoud telt drie bewegwijzerde routes van 5, 10 en 20 kilometer die starten in de buurt van het Rood Klooster. Wie de route van 20 kilometer aankan, kan genieten van ongerepte natuur en prachtige fauna en flora.

Het Tivolipark in Mechelen

De oorspronkelijke eigenaar van dit 19de-eeuwse kasteeldomein in Mechelen was na zijn bezoek aan Rome en het nabijgelegen stadje Tivoli zo onder de indruk dat hij besloot op het domein een landhuis neer te zetten compleet met gracht, vijver en bijgebouwen onder dezelfde naam. In het domein kan je kiezen voor een looproute van 800, 1.000 of 1.300 meter langs majestueuze dreven, romantische hoekjes en kronkelende paadjes.

Het Bloso-centrum in Hofstade

In het Bloso-centrum in Hofstade kan je kiezen voor korte rondjes van 1 kilometer of een lange tocht van 5 kilometer. De lange route neemt je mee langs de vijvers en door het bos van het domein. Een bonus langs de Finse piste is de fit-o-meter met 16 oefeningen verdeeld over 8 stations.

Het Donkmeer in Berlare

De route rond het Donkmeer is elf kilometer lang en dus voor de geoefende loper. Onderweg passeer je langs het kasteel van Uitbergen en De Scheve Villa. Eens voorbij de toegangspoort van recreatiedomein Nieuwdonk is de finish in zicht. Aan de Eedenkooi kan je misschien nog een reiger of ooievaar spotten.

De Halve Maan in Diest

Achter het provinciaal domein in de Halve Maan in Diest loop je langs de oude spoorlijn en over de wallen. Het parcours is 3,5 kilometer lang maar kan uitgebreid worden. Vlakbij kan je ook gaan joggen in de ongerepte natuur van het Webbekoms Broek.

Het Driekastelenpad in Brugge

Aan de rand van Brugge vind je het natuurdomein Tillegembos met als eyecatcher het statige domein met zijn schitterend aangelegde tuin. Van hieruit kan je het Driekastelenpad volgen dat het park verbindt met het Kasteel Beisbroek en het Kasteel Tudor. De route is 12 kilometer lang en brengt je langs boomgaarden, graslanden en bossen.

De vesten van Lier

De stadsvesten van Lier vormen een echte groene long voor de binnenstad. Over de Begijnenveste, Davidsvest, Bergmannvest, Spuivest, Sionsvest en Leuvensevest en langs de Kleine Nete loop je helemaal rond Lier. Een mooie tocht onder het bladerdek van de bomen van zo’n 5 kilometer.

Het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee

Het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee is bezaaid met wandelpaden en daarom uitermate geschikt voor lopers die houden van variatie. Vlakbij vind je het Egenhoven- en Heverleebos waar je ook nog andere trajecten kan volgen.

Het Sportbos in Genk

Joggers worden verwend in Genk met maar liefst twee Finse pistes: Zonneweelde en het Sportbos. De piste in het Sportbos is 2650 meter lang en wordt verlicht tot middernacht. Wie zijn arm-, been- en buikspieren extra wil oefenen kan gebruik maken van de fit-o-meter.

De Dode IJzerroute

De desolate schoonheid van de Westhoek ontdek je langs deze route, die vertrekt aan de Dode IJzer, een oude meander die door het centrum van Roesbrugge (Poperinge) loopt. Kleine land- en kerkweggetjes brengen je daarna langs het schilderachtige dorpje Haringe, ooit een bolwerk van smokkelaars. Het pad is in totaal 7,8 kilometer lang.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top