De meest vervuilde plaatsen ter wereld

Nieuws | Wil je je gezondheid niet in gevaar brengen, kies dan  voor een vakantiebestemming die zich niet in dit lijstje van de 8 meest vervuilde plaatsen ter wereld bevindt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Of de vervuiling nu zichtbaar is of niet, toch bestaan er in de wereld een aantal plekken waar je maar beter niet komt. Wil je je gezondheid niet in gevaar brengen, kies dan voor een vakantiebestemming die zich niet in dit lijstje van de 8 meest vervuilde plaatsen ter wereld bevindt.

Sumgayit - Azerbeidzjan

Door de verouderde installaties hebben de verschillende industriële complexen van de regio  gezorgd voor een zeer giftige omgeving. Heel wat inwoners zijn daardoor al ziek geworden. Je kan deze omgeving dus beter vermijden.

Gaborone - Botswana

Enkele jaren geleden werd Gaborone nog uitgeroepen tot de meest vervuilde stad van Botswana en de zevende meest vervuilde stad van de wereld met 216 microgram fijn stof per kubieke meter.

Dzerzhinsk - Rusland

Dzerzhinsk in Rusland werd door het Guinness Book of World Records uitgeroepen als de chemisch meest vervuilde stad ter wereld. Het aantal sterftes overtreft het aantal geboortes met een verhouding van 260 procent. Inwoners van de stad worden gemiddeld slechts 45 jaar oud.

Ulan Bator - Mongolië

In 2005 werd Ulan Bator in een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie nog de tweede meest vervuilde stad ter wereld genoemd, met 279 microgram fijn stof per kubieke meter. Een andere studie, uitgevoerd door het Public Health Institute van Ulan Bator, toonde aan dat het aantal personen met een aandoening aan de luchtwegen van 2004 tot 2008 gestegen is met 45 procent. De situatie is nu nog steeds zeer zorgwekkend.

Karatsjajmeer - Rusland

Het Karatsjajmeer, dat al verschillende keren werd uitgeroepen tot meest vervuilde plaats ter wereld, werd vroeger door de Sovjet Unie gebruikt als dumpplek voor nucleair afval. Er wordt gezegd dat wanneer je een uur wordt blootgesteld aan deze omgeving, de gevolgen al dodelijk kunnen zijn.

Tsjernobyl - Oekraïne

In deze Oekraïnse stad vond in 1986 het ergste nucleaire ongeval ooit plaats. Na deze ramp verlieten de meesten van de 14.000 inwoners de stad. Tot op de dag van vandaag is de stad voor het grootste deel verlaten omwille van de straling.

Linfen - China

Om aan te tonen hoe vervuild deze stad is: wanneer je de was uithangt om te drogen is die al zwart nog voor hij droog is. Qua hoeveelheid fijn stof kan dat dus wel tellen. Hoewel Linfen voor lange periode werd beschouwd als de meest vervuilde stad ter wereld, zijn er de laatste jaren kleine verbeteringen te merken.

Ahvaz - Iran

De Iraanse stad Ahvaz heeft de betwistbare eer om door de Wereldgezondheidsorganisatie te zijn verkozen tot de meest vervuilde stad ter wereld. In de lucht kan je maar liefst 372 microgram fijn stof per kubieke meter aantreffen. Daarbovenop krijgt de stad ook vaak te kampen met zandstormen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top