De natuurlijke weldaden van honing

Door Pickx

Deel dit nieuws

Honing is niet alleen heel lekker, het wordt ook al eeuwenlang gebruikt als beautyproduct. Zo baadde de Egyptische koningin Cleopatra in ezelinnenmelk met honing om haar huid te verzorgen. En gelijk had ze! Honing is een echt wondermiddeltje uit de natuur, goed voor huid en haar. Geen wonder dus dat heel wat producten het ingrediënt bevatten. Maar je kan ook gewoon zelf aan de slag met honing in de badkamer!

Gehydrateerde huid

Honing is een natuurlijk hydraterend middel dat de vochttoevoer van je huid helpt te regelen.

Meng een koffielepel honing met een koffielepel plantaardige olie en enkele druppels citroensap. Dit mengsel kan je gebruiken op droge plekken zoals hielen of ellebogen. Na tien minuutjes spoel je af met warm water.

Glanzende haardos

Honing verzorgt ook je haardos en zorgt voor glanzende lokken tot in de puntjes.

Los een eetlepel honing op in 250 ml warm water en giet over je pasgewassen haar. Spoel niet uit, maar droog af met een handdoek.

Of meng een koffielepel honing met een kopje water, twee eetlepels appelazijn en vijf druppels rozemarijnolie voor een haarmaskertje dat gespleten puntjes verzorgt.

Een stralende teint

Voor mensen met een gevoelige huid zijn sommige maskers en scrubs te ruw.

Een gezichtsmaskertje met honing, olijfolie, bruine suiker en citroensap zal ook de dode huidcellen verwijderen maar is minder schurend.

Of breng een puur dun laagje honing aan op je huid en laat vijftien minuten inwerken. Was het maskertje af met warm water en reinig daarna je gezicht met koud water. Om te beginnen leg je een warme handdoek op je gezicht om de poriën te openen.

Geneeskundige krachten

Honing is ook een uitstekend ontsmettingsmiddel door het hoge suikergehalte. Honing doodt bacteriën en helpt bij infecties. Je kan het dan ook gebruiken om zonnebrand te verlichten en onzuiverheden zoals acne te behandelen. Ook huidaandoeningen zoals koortsblaasjes, eczeem en psoriasis zijn met honing te behandelen.

Mini-detox

Om je lichaam te zuiveren kan je elke morgen bij je ontbijt een glas lauw water gemengd met een koffielepel honing en het sap van een halve citroen drinken.

Bee Nature

Bee Nature is een volledige lijn van cosmetica met honing. De producten zijn van natuurlijke oorsprong en bevatten geen fenoxyethanol, parabenen of minerale olie. Het gamma bestaat uit zeven producten voor een dagelijks gebruik: lippenbalsem, handcrème, gezicht emulsie, bodylotion, douchemelk, zeep en shampoo. De producten worden in België gemaakt. Bij aankoop van één product van het gamma krijg je op dit moment een zakje zaden van wilde honingbloemen om in je tuin of op je terras te planten.

Nuxe Rêve de Miel

De ultraverzorgende lijn Rêve de Miel van Nuxe is een heus genot voor alle huidtypes, zelfs de droogste en gevoeligste. De ultravoedende producten kalmeren en versterken. Bestsellers uit de lijn zijn onder andere de lip balm en de make-up removing gel. Gloednieuw is de shampoo die dankzij de uiterst zachte reinigende bestanddelen geschikt is voor alle haartypes en niet prikt in de ogen. Een shampoo zonder parabenen en siliconen, die de haardos doordrenkt met een verrukkelijk honingspoor.

Honey Bronze van The Body Shop

Deze zomer zorgt The Body Shop met de Honey Bronze lijn voor een prachtig zomerse gloed die er heel natuurlijk uitziet. De Face Gel zorgt voor een subtiele zongetinte look en hydrateert de huid de hele dag lang. De Tinted Leg Mist belooft een gelijkmatige gebronsde gloed en mooi verzorgde benen. Met de Highlichting Domes accentueer je je jukbeenderen met een natuurlijk blosje warme glans, wat je huidkleur ook is. Gebruik de romige lichte textuur met de heerlijke geur van honing als highlighter op je wangen.

Honey van Marc Jacobs

Honey is een zonnige, verleidelijk, bloemige geur – vrolijk en energiek met een onverwachte touch. De geur stimuleert met de frisheid van groene peer die in de top wordt verlevendigd met een vleugje fruitige punch en sappige mandarijn. In het hart van de geur vinden we oranjebloesem, een noot van sprankelende vrouwelijkheid die zich vermengt met de nectar van kamperfoelie en perzik. Honing, vanille en zachte houtsoorten ontwikkelen zich daarna tot een warme, gouden basis.

In de collectie ook een radiant body lotion die de huid kalmeert, verzacht en hydrateert en een fresh shower gel die de huid mild reinigt, verfrist en subtiel parfumeert.

Culture Bio van Yves Rocher

In de bio-lijn van Yves Rocher vinden we verschillende producten op basis van honing. De voedende gezichtsverzorging kalmeert de droge huid en verzorgt langdurig een trekkerig gevoel. De voedende bodymilk met honing en muesli zorgt voor een optimale werking. De douchecrème maakt de huid soepel en laat een heerlijke geur achter na het douchen. In het gamma ook nog een lippenbalsem, reinigingsmelk en handcrème.

Andere beautyproducten op basis van honing

Ook heel wat andere merken gebruiken de kracht van honing in hun producten.

De Honey Body Milk Onder de Douche van Nivea heeft een zachte en romige formule met honing, die de huid voedt en versoepelt. Het resultaat is een intens gehydrateerde en zijdezachte huid die straalt. Een deugddoend extraatje is het zoete parfum van honing dat je de hele dag omhult.

De intensief verzorgende body crèmes van Kruidvat laten je droge of vochtarme huid in no-time weer zacht en soepel aanvoelen. Honey & Cacaobutter is maar een van de geursensaties. De rijke en romige butter wordt makkelijk door de huid opgenomen en laat geen vet effect achter.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top