De meest duurzame modemerken

Door Pickx

Deel dit nieuws

De organisatie Rank a Brand doet al een paar jaar onderzoek naar merken op het gebied van duurzaamheid en arbeidsomstandigheden. Daarbij kijkt men naar de inspanningen die het merk doet om goede arbeidsomstandigheden te garanderen, maar ook naar het gebruik van milieuvriendelijke stoffen en maatregelen om de uitstoot van CO2 te beperken.

Deze kledingketens behaalden de hoogste score en zijn dus must-haves voor bewuste consumenten.

Saint Basics

Alle ondergoed van Saint Basics is van biologisch katoen en draagt de GOTS certificering. Dit betekent dat er geen schadelijke chemicaliën zijn gebruikt, en dat er gecontroleerd wordt op goede arbeidsomstandigheden. Het Nederlandse merk wordt gemaakt in een fabriek in Turkije.

Pants to Poverty

Dit ondergoedlabel uit Londen trekt ten strijde tegen de armoede in de wereld. De slipjes en hemdjes zijn gemaakt van organisch katoen. Hun slogan luidt: "We willen bewijzen dat mode de wereld kan veranderen".

Nudie Jeans

Het Zweedes jeansmerk Nudie Jeans behaalt alle punten voor milieubeleid en arbeidsomstandigheden vanwege gebruik van biologische grondstoffen (100% biologisch katoen) en, onder andere deelname aan de Fair Wear Foundation (FWF). De naam van het merk staat voor de Naked Truth about Denim. Het merk is gespecialiseerd in mannenmode en is voor ons Belgen alleen beschikbaar via de webshop. Hun specialiteit is Raw Denim, waarbij de jeans gedoopt wordt in indigo en verder geen bewerkingen ondergaat. Naarmate je de broek meer draagt, wordt hij mooier.

Washbär

Het Duitse Washbär is het grootste postorderbedrijf van ecologische producten waaronder duurzame kleding, ecologische schoenen en natuurlijke cosmetica. Het assortiment wordt geselecteerd volgens strikte milieubepalingen.

Freitag

Dit Zwitserse merk is vooral bekend voor zijn tassen, maar maakt ook eerlijke kleding. Freitag werkt met gerecycleerde materialen.

Mud Jeans

Ook het Nederlandse denimlabel Mud Jeans werkt met gerecycleerde materialen, maar ook met biokatoen. Mud Jeans maakt jeansbroeken voor zowel vrouwen als mannen.

Vaude

Vaude is een Duits familiebedrijfje dat sport- en outdoorkledij en accessoires maakt. Zo trek je met een gerust gemoed de natuur in op vakantie.

Armed Angels

De casual mode van het Duitse merk Armed Angels wordt gemaakt in biokatoen. Op de arbeidsomstandigheden in de fabrieken wordt streng toegezien: de arbeiders krijgen een eerlijk loon en werken in veilige omstandigheden.

B-label

Naast deze topmerken zijn er ook nog een aantal kledingmerken die een B-label krijgen, wat wil zeggen dat ze goed op weg zijn. De bekendste merken zijn G-Star, Puma, Jack Wolfskin, COS en Stella McCartney. Maar ook deze merken doen aardig hun best: Kuyichi, 100% Organic Cotton, Cheap Monday, Ethletic, Patagonia, Cora Kemperman, Deuter, Monki, Knowledge Cotton Apparel, Komodo, Continental Clothing, Alchemist en People Tree.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top