Gezond dankzij deze apps

Nieuws | Een personal trainer, beter omgaan met stress, stoppen met roken: voor alles wat met gezondheid te maken heeft, kan je tegenwoordig terecht op je smartphone. Wij zetten tien apps op een rij die je lichaam op de goede weg zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een personal trainer, beter omgaan met stress, stoppen met roken: voor alles wat met gezondheid te maken heeft, kan je tegenwoordig terecht op je smartphone. Wij zetten tien apps op een rij die je lichaam op de goede weg zetten.

De grenzen van wat ons lichaam aankan ontdek je elke donderdag in Het Lichaam van Coppens. Neem het hier op vanop afstand.

RunKeeper

De RunKeeper is een gps-tracker die nauwkeurig vastlegt hoe ver en hoe snel je loopt, wandelt of fietst. Met uitgebreide coachfunctie en verschillende trainingsschema’s heb je geen excuus meer om stil te blijven zitten. Je prestatie wordt mooi vormgegeven in grafieken en statistieken, die je vervolgens kan posten op Facebook.

Gratis, beschikbaar voor Android en iOS.

Yoga in Bed

Wil je ‘s avonds tot rust komen of de dag goed beginnen? Yoga in Bed serveert stretchoefeningen om je voor te bereiden op een nieuwe dag. Met leuke video’s en handige foto’s. Perfect voor beginnelingen die zich willen verdiepen in yoga.

3,99 euro, beschikbaar voor iOS.

Stop Smoking

Deze app geeft je tips om te stoppen met roken en motiveert je om het vol te houden. Zo houdt het bij hoeveel dagen je al gestopt bent en wat leuk is: hoeveel geld je daarmee al bespaard hebt.

Gratis, beschikbaar voor Android en Windows.

Noom Weight Loss Coach

Wil je een paar kilo’s verliezen? Deze virtuele trainer houdt in het oog hoeveel je beweegt op een dag en ook hoe het zit met je voeding. Het verdeelt voeding in drie categorieën: groen, geel en rood. Veel eenvoudiger dan calorieën tellen: kleurt je scherm rood, dan is het tijd voor wat extra groenen en fruit. Elke dag krijg je een aantal taken om te vervullen.

Gratis, beschikbaar voor Android.

Eight Glasses a Day

Heb je de neiging om te weinig water te drinken op een dag? De app Eight Glasses a Day houdt bij hoeveel water je drinkt en hoeveel je die dag nog moet drinken. Wie aan acht glazen komt, krijgt er een reden bovenop waarom je al dat water nodig hebt.

0,79 euro, beschikbaar voor iOS.

7 Minute Workout

Geen tijd om lang te sporten? Met deze app sport je vaker en intensiever: elke dag zeven minuten, gewoon bij je thuis. De oefeningen variëren van step ups op een stoel en de trap oplopen tot box squats.

Gratis, beschikbaar voor iOS, Android en Windows.

Voedingswaardetabel

Vind je gezond eten belangrijk? Wil je letten op de hoeveelheid ‘slechte’ vetten in je eten? Deze tabel leert je onder andere dat een broodje gezond toch niet zo gezond is en vette vis niet zo vet is als je denkt. Ideaal om verantwoorde keuzes te maken en de balans te vinden tussen wat goed voor je is en wat je lekker vindt.

Gratis, beschikbaar voor iOS en Android.

Nike Training Club

Deze app bevat meer dan honderd workouts van Nike Master Trainers en beroemde atleten zoals Maria Sharapova via eenvoudige filmpjes of afbeeldingen. Kies voor individuele workouts van 15, 30 of 45 minuten of ga voor een volledig programma van vier weken. De resultaten kan je delen met je vrienden.

Gratis, beschikbaar voor iOS.

Just Brush

Deze app zorgt ervoor dat je je tanden twee minuten poetst zoals aanbevolen door de tandarts, en niet slechts een klein minuutje. Tijdens het poetsen wordt de blauwe cirkel langzaam groen en op het einde krijg je er een virtueel schouderklopje bij.

Gratis, beschikbaar voor iOS.

The Mindfulness App

Je stressniveau verminderen en je beter in je vel voelen kan dankzij The Mindfulness App. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat regelmatig zo’n twintig minuten oefenen voor resultaat zorgt. Je kan kiezen tussen verschillende soorten meditaties van verschillende duur. Ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van de dag.

1,79 euro, beschikbaar voor iOS en Android.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top