Brussel

Vandaag
  • 18°
  • 100%
  • ZO 4km/u
Het weer voor 10 dagen

Prachtige fietsroutes bij ons

Genieten van het goede weer, nieuwe landschappen ontdekken, hemelse streekproducten proeven en uitblazen op een terrasje... Zo leuk zijn fietstochten tijdens de zomer. Wij kozen er enkele fietsroutes uit over hele land voor een leuk dagje uit.

Prachtige fietsroutes bij ons © T.Tulik - Fotolia


Genieten van het goede weer, nieuwe landschappen ontdekken, hemelse streekproducten proeven en uitblazen op een terrasje... Zo leuk zijn fietstochten tijdens de zomer. Wij kozen er enkele fietsroutes uit over het hele land voor een leuk dagje uit.

Fietsen met streekspecialiteiten (38 km)

Fietsen met streekspecialiteiten (38 km) © Photonews - Wim Robberechts


Wie graag fietsen en culinair genieten wil combineren, moet in Mol zijn. Voor je vertrek geniet je van een boterham met Molse kipkap en Postelkaas, twee erkende streekproducten. Tijdens de fietstocht ontdek je het bos, uitgestrekte landerijen, het kanaal Herentals-Bocholt en de jachthaven. Vanop de Sas4-Toren heb je een schitterend zicht op de streek. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de abdij van Postel niet ontbreken. Terug in Gasthof De Kaasboerin kan je proeven van een andere streekspecialiteit: de Molse Zander (snoekbaars).

Meer info vind je hier.

Langs de kreken van het Meetjesland (35 km)

Langs de kreken van het Meetjesland (35 km) © Photonews - Wim Robberechts


Deze tocht brengt je langs de kreken van het noordelijke Meetjesland. Kronkelbaantjes tussen riet en kreken, vredige dorpspleintjes en gastvrije cafeetjes: wat wil een mens meer? De vlakke tocht gaat langs natuurgebieden als de Kussende Kreek, Molenkreek en provinciaal domein de Boerenkreek. Vertrek in Sint-Laureins.

Meer info vind je hier.

Hoppefietsroute (34,5 km)

Hoppefietsroute (34,5 km) © liantho - Fotolia


Deze route brengt je door een verrassend stukje groen vlak bij Brussel. Het glooiende traject gaat door wat eeuwenlang een van de rijkste hopstreken van Europa was langs de hopvelden van Affligem, Asse en Opwijk. Je fietst ook een stukje op de Leirekensroute, de oude spoorweglijn tussen Londerzeel en Aalst. Vertrekken doe je aan de indrukwekkende abdij van Affligem.

Meer info vind je hier.

Dijlevalleiroute (57 km)

Dijlevalleiroute (57 km) © Photonews - Wim Robberechts


De bochtige Dijle maakt de mooiste verbinding tussen de kunststeden Leuven en Mechelen. Eeuwenlang was het ook de manier om goederen te vervoeren uit heel Europa. Op de oever verrezen mooie koopmanshuizen en drukke marktplaatsen. Vandaag is de rivier vooral plaats van ontspanning met kleurrijke jachthavens, uitnodigende terrasjes en sfeervolle boottochtjes. In de vallei vind je dan weer zeldzame fauna en flora. Vertrek aan Provinciedomein Kessel-Lo of aan Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker.

Meer info vind je hier.

Het Fruitige Haspengouw

Het Fruitige Haspengouw © Photonews - Danny Claes


De fruitstreek is niet alleen een aanrader tijdens de bloesemperiode. De zes fruitlussen loodsen je langs de mooiste plekjes van de fruitregio Haspengouw. Je start in Alken, Bilzen, Borgloon of Sint-Truiden. Elke route bevat unieke bezoekjes, lekkere haltes en fotogenieke locaties. Verschillende afstanden.

Meer info vind je hier.

De Groene Wandeling door Brussel (63 km)

De Groene Wandeling door Brussel (63 km) © Photocolorsteph - Fotolia


De Groene Wandeling is een prachtig traject in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waarop je als fietser of wandelaar vele parken en stukjes natuur doorkruist. De route flirt met de grens tussen stad en platteland. Verbaas je over de diversiteit van de landschappen langs moerassen en vijvers, over rivieren en door parken. Enkele van de hoogtepunten: de Pedevallei, het Verrewinkelbos, het Bemptpark en het Scheutbos. Wie de route wil inkorten kan stoppen aan metrostation Hermann-Debroux. Vertrek aan het Park van Laken.

Meer info vind je hier.

Zoete Hoeve Fietsroute (34 km)

Zoete Hoeve Fietsroute (34 km) © Photonews - Wim Robberechts


De Vlaamse Ardennen zijn bekend voor hun glooiend landschap, maar ook voor hun lekkernijen. Deze fietsroute verken je met de geur van mattentaarten in de neus. Onderweg kan je ook proeven van lekker hoeveijs. Straffe fietsers die 's winters op pad gaan, kunnen zich warmen aan geutelingen, een ander streekproduct. Langs het traject vind je verschillende degustatieadresjes. Vertrek in Brakel.

Meer info vind je hier.

De prachtige Condroz (24 km)

De prachtige Condroz (24 km) © mariesacha - Fotolia


In Wallonië is het aantal fietsrouters eerder beperkt. Wel zijn er de Ravelroutes, een netwerk aangelegd op oude treinverbindingen. De Condroz is zeker een aanrader om met te fiets verkennen door het zachte reliëf en de nog weinig verstedelijkte streek. Fiets door de weilanden, ontdek de kastelen van Pontoz en Vervoz en laat je verrassen door de prachtige dorpjes en idyllische dalletjes. Vertrek aan het Clavier-Station in Luik.

Meer info vind je hier.

Scheepsliftenroute (21 km)

Scheepsliftenroute (21 km) © Photonews - Wim Robberechts


Deze fietstocht in de streek rond La Louvière brengt je langs het industriële erfgoed van deze eens zo florerende streek. De industrie is ondertussen grotendeels verdwenen, maar de hydraulische scheepsliften van het historisch Canal du Centre zijn er een prachtige restant van en werden door UNESCO erkend als werelderfgoed. Houd zeker ook even halt bij de indrukwekkende scheepslift van Strépy-Thieu. Onderweg geniet je van een afwisselend landschap.

Meer info vind je hier.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0