Gerecycleerde meubels: 10 originele labels

Nieuws | Duurzaam meubilair: natuurlijk bestaat het. Deze innoverende labels hebben van recyclage, recuperatie en maatwerk hun specialiteit gemaakt. Het doel is eenvoudig: welk materiaal dan ook transformeren in een waardevol object.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Duurzaam meubilair: natuurlijk bestaat het. Deze innoverende labels hebben van recyclage, recuperatie en maatwerk hun specialiteit gemaakt. Het doel is eenvoudig: welk materiaal dan ook transformeren in een waardevol object.

Ga zelf aan de slag dankzij Kirstie's Fill Your House For Free op Vitaya of neem het hier op vanop afstand.

LV Création

De Luikse ontwerpster Luci Van Roy is al tientallen jaren gespecialiseerd in de recuperatie van objecten. Haar laatst vondst? De Woody lampen, gemaakt uit laagjes fineerhout. Het resultaat is een originele lamp die voor unieke schaduwen en een gezellige sfeer zorgt.

Woody lamp (90€), meer info vind je op de website.

Hopop Studio

Achter deze naam gaan Thomas Warren en Jean Baptiste Puchois schuil, respectievelijk interieurarchitect en ontwerper. Hopop Studio werd opgericht in 2012 en renoveert en transformeert oude houten meubels van verschillende kleur en kwaliteit. Het resultaat zijn opvallende ladenkasten met verschillende laden, maar ook houten lusters, uurwerken en picknicktafels. Elk stuk is bovendien uniek!

Meer info vind je op de website.

Petit Vintage

Mélodie Botwin omschrijft zichzelf als een verwoede verzamelaar. Sommige van haar vondsten neemt ze dan onder handen en steekt hen in een hedendaags jasje. Als onvoorwaardelijke fan van kindermeubelen, specialiseerde ze zich in mini-meubelen die ze verkoopt onder de naam Petit Vintage.

Meer info vind je op de website.

Dutch Design Chair

Het project Dutch Design zag het levenslicht in Nederland in 2011 uit een bezorgdheid over het milieu. Het resultaat: krukjes met gevarieerde patronen die kunnen dienen om op te zitten, als voetsteun, als bijzettafeltje of als opstapje. Kers op de taart is dat ze vervaardigd zijn uit ecologisch karton en 100% recycleerbaar zijn. Ze zijn bovendien zo stevig dat ze een gewicht aankunnen tot 200 kilogram.

De krukjes worden verkocht aan 24,95€ per stuk. Meer info vind je op de website.

Planète Elila

Deze Belgische boetiek werd opgericht door een liefhebster van design die de uitdaging aanging om haar passie en haar droom van een betere wereld samen te brengen. Zo ontdekte ze dat er ook een bio-ethische versie bestaat van dagelijkse gebruiksvoorwerpen en we zo het gif uit ons interieur kunnen bannen. In haar boetiek of webshop vind je dan ook heel wat creaties van ethische en ecologische merken van over de hele wereld.

Lamp Blue Marmalade (49€), lunch bag isotherme (5,50€), vaas Pepe Heykoop (19€).

Meer info vind je op de website.

Stéphanie Gosuin

Stéphanie Gosuin werkt rond het verborgen potentieel van materiaal en zorgt voor een volledige metamorfose. Om het bewustzijn te vergroten probeert ze haar eigen toets te geven aan de wereld van de upcycling door nieuwe functies of betekenissen bloot te leggen. Het resultaat is kwaliteitsvol design dat bovendien ecologisch en helemaal uniek is.

Meer info vind je op de website.

Raphaël Charles

Raphaël Charles is een autodidact als ontwerper. Zijn objecten ontstaan uit de nood om een tegengewicht te bieden aan de huidige wereld van hyperconsumptie. Zijn creaties dagen de gebruiker uit om na te denken over objecten en hun functie.

Een van zijn opvallendste stuks is zeker de tafel Multiple, die bestaat uit verschillende magnetische houtbalken die je zelf in een gepaste vorm kan gieten. Ook de ladenkast Ordinary day in a wood factory is de moeite waard!

Meer info vind je op de website.

L'Atelier Michel Dupont

Het Frans-Belgische ontwerpersduo Florian Debal en Antoine Sion stampten dit atelier uit de grond. Beiden zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van meubels op basis van recuperatie en ecologische materialen.

Het duo maakt niet alleen meubels van gerecycleerd hout, maar richt ook ruimtes in op maat, zoals bijvoorbeeld voor de groep Exki.

Meer informatie vind je op de website.

RE store

RE store is een REdesign boetiek die je terugvindt in het historisch hart van Luik. Ontwerper Benjamin Pailhe tekent er zijn creaties, die vervolgens worden uitgevoerd en verkocht door zijn levensgezel Jessica Berger.

Het werk van Benjamin Pailhe vertrekt van het principe van het slow design: een tegengewicht voor de massaproductie van de grote decoratiemerken. De creaties worden gemaakt op basis van gerecyleerde materialen en zijn artisanale producten die gemaakt worden in beperkte oplage.

Meer info vind je op de website.

Madame Ravik

De Naamse kringloopwinkel La Ressourcerie heeft ook een eigen, kleurrijke boetiek: Madame Ravik. Juwelen, kledij die opgefrist is door ontwerpers, meubels, servies, decoratie of cadeau-ideeën : je vindt er alles. Bij Madame Ravik krijgen spullen die bedoeld waren voor de vuilbak een tweede leven dankzij creatieve talenten. Voor wie op zoek is naar originile vondsten!

Meer info vind je op de website.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top