De beste veggiesteden van Europa

Nieuws | In steeds meer Europese steden vind je uitstekende vegetarische restaurants of hotspots met een uitgebreide vegetarische kaart. De website Veggie Focus reisde de laatste jaren Europa rond en stelt zijn top acht voor van de steden waar je het best vegetarisch kan eten. En daar hoort ook een Belgische stad bij!

Door Pickx

Deel dit nieuws

In steeds meer Europese steden vind je uitstekende vegetarische restaurants of hotspots met een uitgebreide vegetarische kaart. De website Veggie Focus reisde de laatste jaren Europa rond en stelt zijn top acht voor van de steden waar je het best vegetarisch kan eten. En daar hoort ook een Belgische stad bij!

Kijk ook hoe hobbykoks het ervan af brengen in Komen Eten op VIER.

1. Praag

Hoewel de typische Tsjechische keuken niet echt vegetarisch is, kan je in hoofdstad Praag wel lekker vegetarisch eten. Het gamma is erg breed: van chique restaurants tot alternatieve plekjes waar je betaalt per gram dat je eet. Bijkomend voordeel is dat eten in Praag helemaal niet duur is. Onder hun favorieten noemt Veggie Focus Maitrea, Clear Head, Dhaba Beas en Balarama.

2. Berlijn

In de Duitse keuken draait alles rond vlees, maar Berlijn is altijd al een buitenbeetje geweest in het land. Je vindt hier dan ook vele internationale en alternatieve restaurants. Naast de uitstekende vegetarische restaurants als Vego Foodworld en Café Morgenrot vind je er ook vegetarische supermarkten met een uitgebreid gamma.

3. Gent

De website roemt Gent om zijn prachtige architectuur, levendige atmosfeer én uitstekende eten. Het initiatief Veggie Donderdag kan in Gent op veel bijval rekenen, maar ook op andere dagen kan je er heerlijk vegetarisch eten. De gratis stadskaarten met daarop de veganistische, vegetarische en veggievriendelijke restaurants maken het bovendien heel gemakkelijk om ze te vinden.

4. Londen

Door de verschillende internationale invloeden heeft Londen een van de meest interessante food scenes ter wereld. Noem een soort keuken en je vindt een restaurant dat erin gespecialiseerd is in Londen. De vegetarische keuken is daarop geen uitzondering en dat voor elk budget. In het Langham Hotel serveren ze zelfs veganistische thee.

5. Stockholm

In Stockholm vind je volgens Veggie Focus het beste vegetarische restaurant van Europa: Hermans. Het restaurant staat bekend om zijn uitstekend en gigantisch buffet, dat elke keer anders is en waarbij gewerkt wordt rond een thema. Naast het buffet kan je er ook terecht voor de kleine honger met heerlijke veganistische cake. Ook in de rest van de stad vind je goede vegetarische restaurants, gaande van de Indische keuken tot de typische Zweedse 'husmanskost'.

6. Firenze

Waar je ook gaat in het noorden van Italië: als vegetariër of veganist zal je hier nooit honger lijden. Tussen de vele pasta’s en pizza’s vind je altijd wel een vegetarisch alternatief. En omdat alles vers is, is een kleine aanpassing aan een gerecht bovendien snel gebeurd. In Firenze vind je bovendien enkele uitstekende vegetarische restaurants zoals Il Vegetariano met een dagelijks aangepast menu.

7. Athene

Vegetariërs die op reis gaan naar Griekenland hoeven niet te overleven op Griekse salades alleen. Veel traditionele Griekse maaltijden zijn oorspronkelijk vegetarisch of veganistisch. In Athene kan je bovendien kiezen uit een hele reeks goede vegetarische restaurants.

8. Wenen

Net zoals de Duitse keuken is ook de Oostenrijkse keuken niet erg veggie. Gelukkig zijn de meeste bezoekers van Wenen sowieso meer geïnteresseerd in Weens gebak zoals de Sachertorte! Met meer dan veertig vegetarische of veganistische restaurants in de stad vind je zeker wel iets naar je gading: gaande van een raw food restaurant tot een vegetarische bar. Bovendien zijn de meeste vegetarische restaurants rookvrij, wat je niet kan zeggen van de andere restaurants in Wenen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top