Schenk je meubels een tweede leven

Nieuws | Eenvoudige maar geniale ideeën om je meubels een tweede leven te bezorgen.

Door

Deel dit nieuws

Een barst in je kast, krassen op je tafel of een scheur in de stof van je stoel? Je hoeft geen schrijnwerker te zijn omdat probleem op te lossen. Hol dus niet meteen naar het containerpark, maar klik door volgende negen eenvoudige maar geniale ideeën om je meubels een tweede leven te bezorgen.

Een nieuw tafelblad

Een tafelblad moet dikwijls heel wat doorstaan. Krassen, kringen en vlekken kan je dan ook amper vermijden. Een nieuwe tafel heb je daarom niet nodig. Pak het slim en origineel aan en laat simpelweg een steen op maat snijden.

Schuiven buiten

Je schuiven hebben hun beste dag gehad, maar het kader van je kast is nog bruikbaar? Dan maak je van de bodem van je schuiven legplanken en koop je mandjes voor je nieuwe unieke opbergplaats.

Binnenkant behangen

Is één schuif kapot? Dan houd je een bizarre lege ruimte over waardoor het opvalt dat er een schuif ontbreekt. Doe hetzelfde en maak met de bodem of het front van de schuif een legplank, maar plak aan de binnenkant van de kast ook een leuk behangpapiertje.

Boekenrekbank

Een ander veel voorkomend probleem is dat van koppels die gaan samenwonen. Vaak komen er te veel meubels bij elkaar en worden er nog bruikbare spullen naar het containerpark gebracht. Durf 'outside the box' te denken. Leg een boekenrek op zijn kant en tover ze met een laag mousse en wat stof er overheen snel tot een bank om.

Nepmarmer

Een tafel waarvan het blad beschadigd is kan je ‘recycleren’ door er een steen op maat op te leggen (zie foto 2). Maar het kan zelfs nog makkelijker door een stuk linoleum met marmerprint uit te knippen en er op te kleven.

Een laagje goud

Het effect van een laagje goud mag je nooit onderschatten! Oude planken die je liefst naar een plaats in de garage wou verbannen zien er plots terug hip uit door de onderkant met goudkleurige verf te behandelen. 

Ultrazacht zitten

De stoffering is het eerste wat aan je stoel verslijt. Je maakt er een nieuw en nog comfortabeler zitmeubel van door er een nep schapenvelletje op te bevestigen. Simpelweg op maat snijden en onderaan vastnieten.

Bartafel

Een plank van je tuintafel kapot? Een geluk bij een ongeluk! Wat dacht je van dit briljante idee om één plank te vervangen door een goot waardoor je bij tuinfeestjes altijd gekoelde drank binnen handbereik hebt. 

Demi-demi

Afsluiten doen we met een originele manier van verven. Wie een meubelstuk beu is kan het in een eigentijds kleedje steken door alleen de bovenkant of de onderkant voor de helft te schilderen. Eenvoudig, maar met maximum impact!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top