Brussel

Vandaag
  • 18°
  • 96%
  • NW 4km/u
Het weer voor 10 dagen

Schenk je meubels een tweede leven

Eenvoudige maar geniale ideeën om je meubels een tweede leven te bezorgen.

Schenk je meubels een tweede leven © Gilles Lougassi


Een barst in je kast, krassen op je tafel of een scheur in de stof van je stoel? Je hoeft geen schrijnwerker te zijn omdat probleem op te lossen. Hol dus niet meteen naar het containerpark, maar klik door volgende negen eenvoudige maar geniale ideeën om je meubels een tweede leven te bezorgen.

Een nieuw tafelblad

Een nieuw tafelblad © Weekday Carnival


Een tafelblad moet dikwijls heel wat doorstaan. Krassen, kringen en vlekken kan je dan ook amper vermijden. Een nieuwe tafel heb je daarom niet nodig. Pak het slim en origineel aan en laat simpelweg een steen op maat snijden.

Schuiven buiten

Schuiven buiten © Free Home Decorating Ideas


Je schuiven hebben hun beste dag gehad, maar het kader van je kast is nog bruikbaar? Dan maak je van de bodem van je schuiven legplanken en koop je mandjes voor je nieuwe unieke opbergplaats.

Binnenkant behangen

Binnenkant behangen © Homedit


Is één schuif kapot? Dan houd je een bizarre lege ruimte over waardoor het opvalt dat er een schuif ontbreekt. Doe hetzelfde en maak met de bodem of het front van de schuif een legplank, maar plak aan de binnenkant van de kast ook een leuk behangpapiertje.

Boekenrekbank

Boekenrekbank © Melodrama


Een ander veel voorkomend probleem is dat van koppels die gaan samenwonen. Vaak komen er te veel meubels bij elkaar en worden er nog bruikbare spullen naar het containerpark gebracht. Durf 'outside the box' te denken. Leg een boekenrek op zijn kant en tover ze met een laag mousse en wat stof er overheen snel tot een bank om.

Nepmarmer

Nepmarmer © The Hunted Interior


Een tafel waarvan het blad beschadigd is kan je ‘recycleren’ door er een steen op maat op te leggen (zie foto 2). Maar het kan zelfs nog makkelijker door een stuk linoleum met marmerprint uit te knippen en er op te kleven.

Een laagje goud

Een laagje goud © Lake Jane


Het effect van een laagje goud mag je nooit onderschatten! Oude planken die je liefst naar een plaats in de garage wou verbannen zien er plots terug hip uit door de onderkant met goudkleurige verf te behandelen. 

Ultrazacht zitten

Ultrazacht zitten © Danielle Oakley Interiors


De stoffering is het eerste wat aan je stoel verslijt. Je maakt er een nieuw en nog comfortabeler zitmeubel van door er een nep schapenvelletje op te bevestigen. Simpelweg op maat snijden en onderaan vastnieten.

Bartafel

Bartafel © The Kitchn


Een plank van je tuintafel kapot? Een geluk bij een ongeluk! Wat dacht je van dit briljante idee om één plank te vervangen door een goot waardoor je bij tuinfeestjes altijd gekoelde drank binnen handbereik hebt. 

Demi-demi

Demi-demi © Pinterest Sofia Papazoglou


Afsluiten doen we met een originele manier van verven. Wie een meubelstuk beu is kan het in een eigentijds kleedje steken door alleen de bovenkant of de onderkant voor de helft te schilderen. Eenvoudig, maar met maximum impact!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0