Brussel

Vandaag
  • 20°
  • 6%
  • NW 11km/u
Het weer voor 10 dagen

10 middeltjes om insecten buiten te houden

De zomer staat voor aangename temperaturen en leuke buitenactiviteiten zoals terrasjes en barbecue. Jammer genoeg moeten we er ook de vele insecten bij nemen. Mieren, vliegen, wespen en muggen: het zijn niet onze beste vrienden! Met deze tips houd je ze uit je huis.

10 middeltjes om insecten buiten te houden © marishayu - Fotolia


 

Lavendel

Lavendel © SG- design - Fotolia


Vliegen en muggen op afstand houden doe je met lavendel in huis. Je kan het ook op een mierennest strooien om de mieren een ander plekje te laten zoeken. Verse bloemen, kaarsen of etherische oliën: je waant je meteen in de Provence!

Basilicum

Basilicum © pico - Fotolia


De geur van basilicum mag voor veel mensen al verleidelijk zijn, insecten zijn er niet dol op. Zet je kruiden naast de fruitmand om fruitvliegjes te vermijden. Ook muggen houd je er mee op afstand! Indien nodig kan je enkele blaadjes over je huis verdelen.

Kruidnagel

Kruidnagel © manipulateur - Fotolia


Wespen zijn gevoelig voor de geur van kruidnagel en ook tegen vliegen is kruidnagel een goed afweermiddel! Steek er een paar in een doorgesneden citroen, ui of sinaasappel en verdeel over verschillende kamers voor een optimaal effect.

Citronella

Citronella © Alessio Orrù - Fotolia


De citronellaplant is de klassieker om muggen buiten te houden. Kaarsen met een citronella-extract hebben hetzelfde effect.

Azijn

Azijn © nool - Fotolia


Je ramen wassen met een beetje azijn zorgt niet alleen voor een proper resultaat, het is ook effectief tegen vliegen. Een kommetje in de keuken plaatsen heeft hetzelfde effect.

Knoflook

Knoflook © Schlierner - Fotolia


Net zoals veel mensen zijn ook vliegen niet dol op de geur van knoflook. Wie er tegen kan, kan een afkooksel maken van knoflook en de bouillon in een kom aan je raam plaatsen.

Ajuin

Ajuin © Natika - Fotolia


Vliegen zijn ook al niet dol op de geur van ajuin. Snijd een ui in twee en leg aan het raam. Ook een afkooksel maken, is een optie.

Licht

Licht © Berni - Fotolia


Muggen komen af op de warmte van ons huis, onze geur en... licht! Probeer het licht niet aan te steken met de ramen open of doe dat net in een kamer waar je niet moet zijn, zodat jouw kamer muggenvrij blijft!

Koper

Koper © tanatat - Fotolia


Mieren moeten niet weten van koper. Leg enkele centjes op plekken waar mieren zitten en ze zullen snel verdwenen zijn. Een koperdraad aan de rand van je deuren is om dezelfde reden een goed idee.

Hygiëne

Hygiëne © 1506965 - Fotolia


Misschien nog het belangrijkste van allemaal! Zorg voor een nette keuken met gereinigd aanrecht, zonder etensresten en afwas. Je vuilbakken regelmatig ledigen en goed afsluiten is een andere tip.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0