10 middeltjes om insecten buiten te houden

Nieuws | De zomer staat voor aangename temperaturen en leuke buitenactiviteiten zoals terrasjes en barbecue. Jammer genoeg moeten we er ook de vele insecten bij nemen. Mieren, vliegen, wespen en muggen: het zijn niet onze beste vrienden! Met deze tips houd je ze uit je huis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De zomer staat voor aangename temperaturen en leuke buitenactiviteiten zoals terrasjes en barbecue. Jammer genoeg moeten we er ook de vele insecten bij nemen. Mieren, vliegen, wespen en muggen: het zijn niet onze beste vrienden! Met deze tips houd je ze uit je huis.

 

Lavendel

Vliegen en muggen op afstand houden doe je met lavendel in huis. Je kan het ook op een mierennest strooien om de mieren een ander plekje te laten zoeken. Verse bloemen, kaarsen of etherische oliën: je waant je meteen in de Provence!

Basilicum

De geur van basilicum mag voor veel mensen al verleidelijk zijn, insecten zijn er niet dol op. Zet je kruiden naast de fruitmand om fruitvliegjes te vermijden. Ook muggen houd je er mee op afstand! Indien nodig kan je enkele blaadjes over je huis verdelen.

Kruidnagel

Wespen zijn gevoelig voor de geur van kruidnagel en ook tegen vliegen is kruidnagel een goed afweermiddel! Steek er een paar in een doorgesneden citroen, ui of sinaasappel en verdeel over verschillende kamers voor een optimaal effect.

Citronella

De citronellaplant is de klassieker om muggen buiten te houden. Kaarsen met een citronella-extract hebben hetzelfde effect.

Azijn

Je ramen wassen met een beetje azijn zorgt niet alleen voor een proper resultaat, het is ook effectief tegen vliegen. Een kommetje in de keuken plaatsen heeft hetzelfde effect.

Knoflook

Net zoals veel mensen zijn ook vliegen niet dol op de geur van knoflook. Wie er tegen kan, kan een afkooksel maken van knoflook en de bouillon in een kom aan je raam plaatsen.

Ajuin

Vliegen zijn ook al niet dol op de geur van ajuin. Snijd een ui in twee en leg aan het raam. Ook een afkooksel maken, is een optie.

Licht

Muggen komen af op de warmte van ons huis, onze geur en... licht! Probeer het licht niet aan te steken met de ramen open of doe dat net in een kamer waar je niet moet zijn, zodat jouw kamer muggenvrij blijft!

Koper

Mieren moeten niet weten van koper. Leg enkele centjes op plekken waar mieren zitten en ze zullen snel verdwenen zijn. Een koperdraad aan de rand van je deuren is om dezelfde reden een goed idee.

Hygiëne

Misschien nog het belangrijkste van allemaal! Zorg voor een nette keuken met gereinigd aanrecht, zonder etensresten en afwas. Je vuilbakken regelmatig ledigen en goed afsluiten is een andere tip.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top