De leukste vintageshops

Nieuws | Het wordt steeds moeilijker om in de winter een pull, sjaal of mantel van goede kwaliteit te vinden in wol, kasjmier of zijde. Het maakt vintage winkels des te interessanter. Duurzaam en budgetvriendelijk: ontdek hier enkele van de leukste vintageshops in Vlaanderen en Brussel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het wordt steeds moeilijker om in de winter een pull, sjaal of mantel van goede kwaliteit te vinden in wol, kasjmier of zijde. Het maakt vintage winkels des te interessanter. Duurzaam en budgetvriendelijk: ontdek hier enkele van de leukste vintageshops in Vlaanderen en Brussel.

Eva Bos

In de boudoirboetiek van Eva Bos vind je cocktailjurken op maat en vintage handtassen van topdesigners. Couture uit de jaren vijftig en zestig, tweedehands van Chanel of Prada: de kans om unieke stukken te shoppen voor een OK prijs. Gelegen in een prachtig art deco pand.

Vlaanderenstraat 66, Gent

Myriam Wulffaert

Het beste bewijs dat tweedehands geen oude vodden zijn. Bij Myriam Wulffaert vind je feestkledij die smeekt om een tweede leven. De styliste maakt een persoonlijke selectie en gaat daarbij niet voor de grote labels, maar wel voor speciale ontwerpen met leuke details en de beste kwaliteit.

Sint-Jacobsnieuwstraat 85, Gent

http://www.myriamwulffaert.com/

Broc en Bouche

Broc en Bouche staat garant voor exclusieve vintage kleding of nagelnieuwe couture en accessoires. Zo wist het de nooit verschenen wintercollectie 2013 van het ter ziele gegane Olivier Strelli te strikken. In het ruim assortiment handtassen vind je klinkende namen als Delvaux, Louis Vuitton, Dior, enz. De winkel is van dezelfde eigenares als Broccolie te Aalst. Op de foto een pull van Mugler en handtas van Gucci.

Lange Kruisstraat 6L, Gent

http://www.broccolie.com/

Jutka en Riska

Jutka en Riska is de Antwerpse vintageshop van twee Amsterdamse zussen en een kopie van hun shop in de Nederlandse hoofdstad. De stijl van de jaren zeventig en tachtig staat centraal: denk aan gouden accessoires en jasjes met gekke print. Mixen en matchen is de boodschap! Het overweldigende aanbod is gerangschikt per kleur.

Nationalestraat 87, Antwerpen

http://www.jutkaenriska.nl/

Think Twice T2

Think Twice is een populaire vintageshop met vestigingen overal in Vlaanderen, waaronder vier in Antwerpen. Think Twice werkt volgens het  'people to people'-principe: tweedehands kleding wordt ingezameld, gesorteerd en verdeeld naar de juiste winkels. Op die manier blijft alles betaalbaar, voor iedereen. De collecties wisselen elke vijf weken, waarvan de laatste twee weken met stevige kortingen.

Kammenstraat 85, Antwerpen

http://thinktwice-secondhand.be/

Sussies

Bij Sussies vind je een ruim aanbod aan vintage fashion uit de jaren dertig tot tachtig, maar ook unieke designmeubelen. Een deel van de winkel is bovendien omgebouwd tot koffiebar. Ook online shoppen is mogelijk! Op de foto een jas van Moshino en jurk van Karl Lagerfeld.

Oude Koornmarkt 69, Antwerpen

http://www.sussiesvintage.nl

Paplou

Bij Paplou in Hasselt vind je niet alleen unieke vintage stukken maar ook gloednieuwe, authentieke merken. De collectie omvat kledij, juwelen, accessoires, speelgoed en spulletjes voor het huis en is er dan ook voor vrouw, man en kinderen.

Dorpstraat 37b, Hasselt

http://www.paplou.be/

Hippo!

Hippo! in Leuven baadt volledig in de sfeer van vroeger. Je vindt er leuke vintage kledij en accessoires maar ook nieuwe merken zoals King Loui en Who’s That Girl in dezelfde stijl. Grote zus Hippo!Royale een beetje verderop is een uniek glamourparadijs met voor elke vrouw wat wils: van pin-upjurkjes, een leuke clutch tot een catchy ketting. Mode met een knipoog!

Parijsstraat 27, Leuven
http://www.hippovintage.be/

Blender

Aan keuze geen gebrek bij Blender in Mechelen. Kleding, juwelen, decoratie, meubels: voor elk budget wat wils. Alles is origineel uit de jaren vijftig, zestig en zeventig!

Bruul 79, Mechelen

Idiz Bogam

Idiz Bogam, wat zoveel wil zeggen als "Ga met God" in het Russisch, verhuisde vorig jaar van de Dansaertstraat naar de Hoogstraat. Eigenares Jacqueline Ezman bouwde haar eigen kledinglijn verder uit en geeft nu ook meubels een nieuw leven: ze overtrekt zetels met een nieuw stofje of zaagt de poten bij. In de winkel vind je ook een klein degustatiesalon. Naast herwerkt vintage vind je er ook hedendaags design in dezelfde stijl.

Hoogstraat 180, Brussel

Isabelle Bajart

Isabelle Bajart stelt zelf eigentijdse collecties samen uit tweedehandsspullen. Geen oubollige kledij of accessoires hier, maar collecties die de trends van het seizoen aankondigen. Voor dames en kinderen.

Kartuizerstraat 25, Brussel

http://www.isabellebajart.com/

Rétro Paradise

Zoals de naam al zegt, is Rétro Paradise een paradijs voor retrofans. De boetiek is eigenlijk een selectie uit de Spullenhulpwinkels met zowel jurkjes, broeken, mantels, hoeden en juwelen. Betaalbare en originele mode dus en dat voor een goed doel. Even verderop vind je de winkel Baby Vintage met leuke spulletjes voor de kleinsten onder ons.

Amerikaanse straat 105, Elsene

Bernard Gavilan

Geen graaibakken bij Bernard Gavilan, maar zorgvuldig geselecteerde tweedehands kledij en decoratie. Alles is gerangschikt volgens kleur en stijl. De excentrieke eigenaar (ook organisator, DJ en designer) staat je graag bij met persoonlijk advies. Hij heeft zijn bijnaam "de koning van de vintage" dan ook niet gestolen.

Blaesstraat 146, Brussel
 
Neem ook eens een kijkje op 2dehands.be voor meer leuke vondsten!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top