Het beste uit Liefde voor Muziek 5

Films | In Liefde voor Muziek staken dit jaar Bart Kaëll, Laura Tesoro, Kommil Foo, Milow, Jan Leyers, Stef Kamil Carlens en Ilse DeLange elkaars nummers in een nieuw jasje. Dat leverde dit jaar geen grote hits op, maar wel enkele erg verrassende covers en straffe muzikale prestaties. Herbeleef hier nog eens het beste uit het vijfde seizoen van Liefde voor Muziek!

Door Pickx

Deel dit nieuws


Milow - Sleeping Bag

Milow maakte een dromerige versie van 'Zeil je voor het eerst' van Bart Kaëll en kreeg daarbij de hulp van Ilse DeLange. Het is voorlopig de grootste hit van dit seizoen van Liefde voor Muziek.

Laura Tesoro - One of It

Laura Tesoro brengt iedereen aan het dansen dankzij haar catchy versie van 'One Of It' van Milow en de extra good vibes die ze brengt tijdens het zingen.

Kommil Foo - Wij Twee

Met 'Wij Twee', de Kommil Foo-vertaling van 'Blue Skies' van Milow, blazen de broers Walschaerts iedereen van hun sokken, "van weergaloos niveau, een meesterwerk".

Bart Kaëll - Onwaarschijnlijk Mooi

Bart was op het eerste "oor" verliefd op 'So Incredible' van Ilse Delange. "Wat zo fijn is aan country is dat dat zo dicht bij het leven ligt, vanuit het hart komt." Hij maakte er een heel zachte Nederlandstalige bossanova versie van, die Ilse ongelofelijk mooi vindt: "Je nam me mee naar een ontzettend warme, broeierige avond en jij was het briesje dat langs kwam. Je wilde dat het eeuwig zou duren."

Kommil Foo - Stilte na de Storm

In Vlaanderen is het Eurosongnummer 'Calm After The Storm' waarschijnlijk de meest bekende song van Ilse: "Het liedje was enorm succesvol. Het raakte iets. Het gaat ook over iets 'echts'". Mich zit voor het optreden met de 'poepers' omdat het liedje zo belangrijk is voor Ilse. Volledig onnodig blijkt snel. "Dit is een instant Belpop classic", vindt Milow.

Bart Kaëll - Ik Zeg Het met Mijn Hart

'Only Your Love Will Do' van Jan Leyers sprong er voor Bart Kaëll onmiddellijk uit, omdat hij er de melodieën van Pachelbel in herkent. Bart maakt er een "Bart Kaëll meets Pachelbel meets Jan Leyers"-versie van.

Ilse Delange - Higher

'Higher' is het eerste nummer waarvan Laura volledig zelf aan de basis ligt. "Ik heb zelf de strofe en het refrein geschreven en er thuis aan de piano aan gewerkt. Zo gek om te zien dat nu Ilse DeLange dat zingt!". Ilse toont nog maar eens wat voor een powerstem ze heeft en zorgt voor instante kippenvel met deze countryversie.

Stef Kamil Carlens - What’s the Pressure

Zo hoorde je 'What’s the Pressure' van Laura Tesoro nog nooit! Wanneer Stef Kamil Carlens het nummer onder handen neemt, geeft dat een enorm verrassend resultaat. Ook Laura is diep onder de indruk.

Milow - Ruimtevaarder

Milow koos voor de bekendste hit van Kommil Foo: 'Ruimtevaarder'. "In die song zit álles voor mij. De reden waarom ik muziek maak, op een podium sta, nummers ben beginnen schrijven…". Milow weet het liedje volgens de broers een compleet nieuwe invulling te geven. "Raf zingt dit zwaar en doorleefd", vindt Mich. "Bij jou is het precies het jongetje zelf die voor meester Frank zingt."

Jan Leyers - Pretty Girl

Jan Leyers hoorde de eerste zin van 'Pretty Girl' van Stef Kamil Carlens en was direct verkocht. Zijn aanstekelijke versie brengt iedereen in feeststemming.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top