Breng je huis in de paassfeer

Nieuws | Pasen en het begin van de lente zijn het ideale excuus om je huis her in te richten. Ga zelf creatief aan de slag of fleur je huis op met kleurrijke accessoires. Laat je inspireren en maak er een gezellig feest van!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pasen en het begin van de lente zijn het ideale excuus om je huis her in te richten. Ga zelf creatief aan de slag of fleur je huis op met kleurrijke accessoires. Laat je inspireren en maak er een gezellig feest van!

Een paasboom

Bij HEMA vind je tal van leuke spulletjes om in je paasboom te hangen én om je paastafel op te fleuren.

Een feestelijke paasbrunch

Bij heel wat merken vind je leuke items om je paasbrunch aan te kleden: houten onderzetters en groene eierdoppen Dille & Kamille, geel eierdopje HEMA, servetten Renova.

Eyecatchers

Laat niet enkel je tafel maar je hele huis baden in een lentesfeer dankzij de porseleinen eitjes in delicate pasteltinten uit de Rhombe-collectie van Lyngby Porcelain. Ze doen het trouwens ook uitstekend aan enkele mooie, vers geknipte takken uit de tuin. De eieren in geglazuurd porselein hebben een zijden lint in een bijpassende kleur en contrasteren mooi met de ongepolijste natuurlijkheid van een vaas vol takken.

De kleuren van de Rhombe-eieren – delicaat groen, lavendel en zacht geel – passen perfect bij de heldere, levendige kleuren van het nieuwe seizoen en geven elk interieur een zalige lentetoets.

Buiten genieten

De tafellakens, stoelkussentjes en placemats van Mistral Home in frivole dessins zijn ideaal om het paasfeest mee in te zetten! De Soft Botanicals collectie bestaat uit zacht koraal, een hippe terrazzo print met hedendaags lila en frisse palmbladeren.

Zachte lentetinten

Dit voorjaar laat Iittala ons kennismaken met 'poeder' – een zachte, frisse nieuwe kleur die moeiteloos te combineren is binnen de klassieke lijn Teema. Poeder is een ingetogen, rustgevende tint die de zachte, stille lucht van een Noordse zonsondergang oproept. Als een vlotte, geraffineerde partner of als alternatief voor de zuiverheid van wit combineert poeder moeiteloos met andere kleuren – strak en modern.

Dankzij kleine details is elk bord multifunctioneel en stapelbaar; het is zowel geschikt om eten in te serveren, te bewaren, in te vriezen of zelfs in de oven te zetten. Teema is verkrijgbaar in een brede waaier van borden, schotels, kopjes en kommen. Het is een echte kameleon op tafel, in veel verwisselbare kleuren, geschikt voor elke gelegenheid.

Duurzame materialen

IKEA maakt deze lente meer ruimte voor een bewuster leven waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. De materialen van de nieuwste producten zijn natuurlijk en de kleuren variëren van neutrale, aardse tonen tot verschillende tinten blauw. IKEA verwelkomt meubels van rotan, lampen en bloempotten van bamboe en tapijten van wol in haar collectie.

De Buskbo fauteuil, bijvoorbeeld, combineert oude tradities met modern design en brengt een ambachtelijk gevoel in huis. De fauteuil is gemaakt van de natuurlijke vezel rotan waardoor hij niet enkel de natuur in huis brengt, maar ook de impact op het klimaat verlaagt.

Ook het Gamlehult voetenbankje is gemaakt van rotan en is perfect om je voeten op te laten rusten. Door de slimme opbergruimte kan je de voetenbank ook gebruiken als een gemakkelijk te verplaatsen bijzettafel.

Stijlvolle vazen

Enkele leuke decoratiemerken bij JUTTU hebben de boodschap helemaal begrepen!

HK Living steekt gebruiksvoorwerpen in een minimalistisch jasje met een fifties knipoog. De collectie bestaat vooral uit natuurlijke elementen en straalt puurheid uit. Hou je van mat, glanzend, of toch liever transparant, de keuze is all yours.

Ook lifestyle brand Urban Nature Culture is heerlijk divers in vorm en kleur. De oprichtster achter het label is wereldreizigster, en verwerkt de indrukken die ze opdoet op haar reizen in een collectie handmade homeware die verschillende culturen uitademt.

De Deense Pernille Stoltz - Madam Stoltz - werd zo’n twintig jaar geleden verliefd op India en creëert sindsdien Scandinavische home accessoires met een boho touch (of was het nu omgekeerd?). Van vazen die ons doen wegdromen naar een verre sterrenhemel of een ludieke pot in de vorm van een zee-egel, we want them all.

De finishing touch voor deze zotte vazencollectie vind je bij creatief groenbedrijf Bluet. Zij werken uitsluitend met ecologisch en fair trade geteelde bloemen en planten. Instant urban jungle in je huis.

Kaarsjes als sfeermaker

Met kaarsen in huis is gezelligheid nog altijd verzekerd, ook in de lente! In de nieuwe Primark Home collectie vinden we kaarsen met leuke print en theelichthouders met oriëntaalse look & feel.

Tot in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer waait een frisse lentewind met dit bedlinnen van La Redoute Interieurs in zachte pasteltinten en met opvallende prints.

Zonnig geel

Rechttoe, rechtaan: de BASIC-collectie van het Belgische interieurmerk D&M is er eentje zonder al te veel poespas. De ronde potten in knalgeel – een kleur in limited edition – geven je kamerplanten een vrolijke toets. Ook buitenshuis doet het zonnige geel van de BASIC-collectie zijn werk. Met een olijfboompje in de hoekige potvariant op je terras waan je je meteen in Toscane.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top