Brussel

Vandaag
  • 16°
  • 10%
  • ZZW 7km/u
Het weer voor 10 dagen

De animatiefilms van 2019 die je moet gezien hebben

De animatiefilms van 2019 die je gezien moet hebben


Het witte doek mag dan wel veel vervolgfilms en weinig originele creaties brengen, tegelijk kun je wel heel wat nieuwe personages en nieuwe werelden ontdekken. En er zijn genoeg mysteries om je gans 2019 zoet te houden.

P'tites Histoires au clair de Lune

P'tites Histoires au clair de Lune © Les Films du Whippet


Laat ons beginnen met een film voor de allerkleinsten. De vier kortfilms die hier samen worden gebracht, gaan allemaal over hetzelfde hoofdpersonage: de maan. Deze poëtische en vooral visuele verhaaltjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Release: 30 januari 2019
Minuscule 2: Mandibles from Far Away

Minuscule 2: Mandibles from Far Away © Le Pacte


Als je maar een erwtje groot bent, dan worden dagelijkse dingen al snel buitengewone avonturen ... Een lieveheersbeestje belandt per ongeluk in een pakket richting Guadeloupe. Het diertje ontdekt een heel nieuwe, vijandige wereld. Deze prachtige film combineert computergraphics met echte scènes. De eerste film, Minuscule, The Valley of Lost Ants, won in 2015 de César voor beste animatiefilm.

Release: 30 januari 2019

Dragons 3: The Hidden World

Dragons 3: The Hidden World © Universal Pictures International


De derde en laatste film van dit epos, dat in 2010 begon, is nu uit in de zalen. Dragons 3 is het slotstuk van het fantastische verhaal over een buitengewone vriendschap tussen de jonge Viking Hikkie en zijn draak Tandloos. Hikkie is nu stamhoofd. Zal hij de toekomst van zijn volk en dat van de bijzondere gezelschapsdieren weten te beschermen? En zal Tandloos erin slagen het hart van zijn geliefde te winnen?

Release: 6 februari 2019

Spycies

Spycies © Eurozoom


Drie boeven stelen een top secret materiaal, radiuziet, op een offshore platform. Twee in alles tegengestelde geheime agenten, Vladimir en Hector, moeten erachteraan. Na een waanzinnige zoektocht ontdekken ze de duistere waarheid. Een echte avonturenfilm waar vaart in zit!

Release: 6 februari 2019

Ralph Breaks the Internet

Ralph Breaks the Internet © The Walt Disney Company


Na Wreck-it Ralph uit 2012 verlaat het gekke hoofdpersonage de gamingwereld en begeeft hij zich op het internet. Daar ontdekt hij een heel nieuwe wereld, met heel nieuwe regels. Maar hoe ziet zijn digitale toekomst eruit? Deze animatiefilm kwam in 2018 uit in de Verenigde Staten en was er een echte blockbuster. Hij sleepte ook een nominatie voor Beste Animatiefilm in de wacht op de Golden Globes.

Release: 13 februari 2019

The LEGO Movie 2

The LEGO Movie 2 © Warner Bross


De eerste LEGO-film was grappig, vol dubbele bodems, knipogen en woordspelingen. Kortom, een verrassing voor iedereen. Dit jaar krijgen de LEGO-mannetjes te maken met een nieuwe bedreiging: de Duplo's willen de ruimte veroveren. Komt daar een genadeloze oorlog van? Een nieuwe uitdaging die Emmet, Lucy, Batman en hun medestanders met de vierkante voetjes niet uit de weg gaan!

Release: 20 februari 2019The Queen's Corgi

The Queen's Corgi © Apollo Films


Wist je dat de corgi de lievelingshond van de Queen is? Sinds 1945 heeft ze er al meer dan 30 gehad! Deze animatiefilm brengt met heel veel humor het verhaal achter de schermen van Buckingham Palace, waar op een dag een nieuwe puppy zijn opwachting maakt. Hij stoot Rex, de lieveling van de Queen, van de troon. Voor liefhebbers van gekke streken en onweerstaanbare honden.


Toy Story 4

Toy Story 4 © The Walt Disney Company


De doorbraakfilm van Pixar komt dit jaar terug om ons het lot van Woody, Buzz en Jessie te vertellen. En zoals vaak is het de komst van een nieuw speelgoedpersonage dat de kamer van Bonnie en de dagelijkse routine op zijn kop komt zetten. Tijdens een reis ver weg van huis vindt Woody zijn vroegere vriendinnetje terug. Maar die is intussen geëmancipeerd en wil helemaal niet terugkeren naar de speelgoedkoffer ...

Release: 26 juni 2019

Frozen 2

Frozen 2 © The Walt Disney Company


Frozen uit 2013 was een ongekend succes en was met meer dan 1 miljard inkomsten de meeste succesvolle animatiefilm ooit. Logisch dus dat er een vervolg komt ... En nu is het eindelijk zover. Welk lot staat Elsa te wachten? We weten momenteel heel erg weinig over de vervolgfilm. To be continued, met andere woorden ...

Release: november 2019
Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0