Deze acteurs en actrices mogen 2018 hun doorbraakjaar noemen

Films | Het is niet elke acteur of actrice gegund om mee te spelen in een kaskraker en zo Hollywood binnen te rollen. Maar dit jaar zijn er heel wat fenomenale films en series uitgekomen. Uiteraard hoort bij een goede film een goede hoofrolspeler of -speelster. De volgende acteurs en actrices verdienen een applaus voor hun acteerprestaties en houden we zeker in het oog de komende jaren.

Door MF

Deel dit nieuws

Timothée Chalamet

Als je hem nog niet kende van de spraakmakende film ‘Call me by your name’, zal je hem zeker kennen van ‘Beautiful Boy’, een film geregisseerd door ‘onze’ Felix van Groeningen. Timothée speelt als 23-jarige naast niemand minder dan Steve Carell en Amy Ryan. In 2019 speelt hij ook de hoofdrol in de nieuwe Netflix-serie ‘The King’, aan de zijde van Robert Pattinson en Lily-Rose Depp – dochter van.

Troye Sivan

De naam kan je bekend in de oren klinken, want Troye Sivan is een echte ster op Youtube en heeft al meerdere albums uit. Als kind speelde hij al een kleine rol in ‘Wolverine’, maar na zijn grote rol in de film ‘Boy Erased’, lijkt het alsof hij goed op weg is om naast zijn zangcarrière ook een heuse acteercarrière uit te tekenen.



Letitia Wright

Het was een druk jaar voor Letitia Wright. Haar bekendste rol dit jaar was in de film ‘Black Panther’, maar ze speelde ook mee in ‘Avengers: Infinity War’, ‘The Commuter’ en ‘Ready Player One’. Ze was bijna het hele jaar 2018 te bewonderen in de cinemazalen. Dat belooft voor de rest van haar carrière.

Katherine Langford

De 22-jarige schone wordt bij velen waarschijnlijk meteen geassocieerd met Hannah uit de populaire jongerenreeks ‘13 Reasons Why’. Dat ze het goed doet bij een jonger publiek, bleek ook uit haar grote filmrol dit jaar in de film ‘Love, Simon’. Daarnaast schitterde ze dit jaar ook in de drama-komedie ‘The Misguided’.

Millie Bobby Brown

De hoofdrolspeelster van de Netflixserie ‘Stranger Things’ is een echte ster in wording en niet alleen dankzij haar enorme acteertalent. Als 14-jarige speelde ze de pannen van het dak in de drie seizoenen op Netflix en binnenkort kan je ze zien acteren in ‘Godzilla’. Naast haar acteerwerk promoot de jonge tiener een positief zelfbeeld voor meisjes en vrouwen over de hele wereld en zet ze zich in voor meerdere goede doelen.



Finn Wolfhard

Een tweede gezicht dat je wel zal herkennen als je de gigapopulaire serie ‘Stranger Things’ op Netflix hebt gezien. De 15-jarige Finn speelt Mike in de fictieserie. Vorig jaar speelde hij mee in de horrorfilm ‘IT’ en de komende jaren zullen we hem ook nog vaak te zien krijgen op het scherm, onder andere in de verfilmde versie van ‘The Goldfinch’, naar de bestseller van Donna Tart. Oh, en hij heeft nog tijd voor een eigen band. Petje af! 


John David Washington

De acteur gaat al even mee, maar brak dit jaar pas echt door dankzij zijn rol in de film ‘BlacKkKlansman’. Hij speelt een Afro-Amerikaan die met succes infiltreert in de racistische Ku Klux Klan. Voor deze rol mocht hij de Breakout Award op het filmfestival van Cannes in ontvangst nemen.




Awkwafina

Awkwafina of Nora Lum is een actrice waar we meer en meer lovende recensies over lezen. Dit jaar speelde ze mee in twee kaskrakers: het hilarische ‘Crazy Rich Asians’ en ‘Ocean’s Eight’, naast een topcast met namen als Anne Hathaway, Sandra Bullock, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Rihanna en Dakota Fanning. Dat kan tellen als carrièreopstap.




Zoe Kravitz

Zoe stapt uit de schaduw van haar vader, zanger Lenny Kravitz. Ze speelde al in heel wat films, zoals ‘X-Men’ en ‘Divergent’, maar het gaat steeds harder voor de getalenteerde 29-jarige. Bonnie in de serie ‘Big Little Lies’ en Leta in de film ‘Fantastic Beasts’ waren twee van haar grootste rollen dit jaar.

Lady Gaga

De zangeres van hits als ‘Telephone’ en ‘Pokerface’ speelt wel vaker een rolletje in haar muziekvideo’s, maar dit jaar speelde ze eens niet zichzelf en schopte ze het tot in de filmzalen. In de film 'A Star is Born' speelt ze, aan de zijde van Bradley Cooper, een zangeres die het probeert te maken. Een acteerster die geboren is?



Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top