Herfstgeuren in de parfumerie

Nieuws | Niets beter dan een lekker geurend parfum om de herfst te trotseren. Ontdek de nieuwste parfums die niemand onberoerd zullen laten!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niets beter dan een lekker geurend parfum om de herfst te trotseren. Ontdek de nieuwste parfums die niemand onberoerd zullen laten!

Paco Rabanne Pure XS for her

Een zeer provocerende – en zeer vrijgevochten – bloemengeur, een creatie van Quentin Bisch, gepassioneerd parfumeur bij Givaudan. Na een inspirerende reis naar het eiland Réunion keert hij terug naar Parijs met een obsessie voor een heldere en bedwelmende ylangylang. Zijn leidraad: een orgasme vertalen in geuren en een explosie van de zintuigen, met een directe, leesbare signatuur, door en door Paco. Quentin bedacht een explosief duo: een hypnotiserende ylangbloem in combinatie met verslavende popcorn. De twee akkoorden vibreren samen en reageren in spanning.

L’Interdit Givenchy

Een krachtige, memorabele en verwoestend elegante geur. De signatuur van een nieuwe vrouwelijkheid. L'Interdit is het werk van meester-parfumeurs Dominique Ropion, Anne Flipo en Fanny Bal. In het bedwelmende, heldere witte boeket zien we oranjebloesem, jasmijn en tuberoos die contrasteren met de donkere, rokerige karaktertoetsen van vetiver en patchoeli. De nieuwe flacon is een vanzelfsprekende hommage aan het originele exemplaar uit 1957.

JOY by Dior

Het was alweer 20 jaar geleden dat Dior voor het laatst een belangrijke nieuwe geur voor vrouwen introduceerden! JOY by Dior is een zinnenprikkelende geur die ons uitbundig omarmt, onze zintuigen bedwelmt en alle twijfel uitbant. Moeilijk te zeggen of de geur nu fris, onstuimig, bloemig of melkachtig is. Ook niet belangrijk, want de geur is dit allemaal tegelijkertijd.

De uitbundige bergamot en mandarijn geaccentueerd door aldehyden openen de wervelende dans van de bloemen. De roos, in de vorm van essence en absolu, en de onstuimige jasmijn smelten samen met de sappige fruitnoten in een sprankelende glimlach.

Guerlain Shalimar Souffle de Lumière

Het magische liefdesverhaal van de Indische keizer Sjah Jahan inspireerde Jacques Guerlain in de jaren 1920 tot het eerste oriëntaalse parfum ter wereld: Shalimar, een sensuele geur die uitgroeide tot een heuse legende.

Thierry Wasser, meester-parfumeur van het Huis Guerlain, creëerde een nieuwe versie van het mythische parfum: Souffle de Lumière is een zonnige geur waarin de jasmijn de stralende bergamot en de heerlijke vanille omarmt.

Souffle de Lumière is een bloemenversie van het vanillethema waarop Shalimar al sinds 1925 gebouwd is en een passionele ode aan de jasmijn, de betoverende en heldere noot die hier in een overdosis aanwezig is.

Louis Vuitton Attrape-Rêves

Jacques Cavallier-Belletrud, Louis Vuitton's Master Perfumer, laat zich voor de nieuwe sprookjesachtige compositie Attrape-Rêves (ver)leiden door de absolute zuiverheid van Afrikaanse cacao, een ingrediënt dat een dierlijke en regressieve ondertoon bezit en wordt verwerkt in Grasse.

De kracht van het pure chocoladepoeder wordt versterkt door een vleugje patchoulol essentie, het hart van patchoeli. Een boeket van pioenen, lychee en Turkse rozen licht het sensuele element van cacao op en geeft het parfum zo een pittige en onverwachte elegantie. De neus maakt ook gebruik van gember en bergamot, twee smaakversterkers, om de contrasten en de frisheid te benadrukken.

CK One Platinum

Geïnspireerd door het rijke erfgoed van Calvin Klein en CK One, geeft de uniseks geur CK One Platinum Edition een nieuwe uitdrukking aan de iconische geur.

CK One Platinum Edition is jong, optimistisch en zelfverzekerd - het vangt en viert de breuk met conventie en status quo. Vrij van gendernormen en regels; het kan door iedereen gedragen worden.

Top: groene appel, kardemom, moderne aldehyden
Hart: roze peper, rode kaneel, lavendel
Basis: mineraal amber, kasjmierhout, vetiver

Een statement van moderniteit en individualiteit met een opvallend gebruik van platina - een zeldzaam en glanzend metaal.

Nina Ricci - Les Belles de Nina: Bella

In de saga van Les Belles de Nina wordt het leven van Nina en Luna grondig dooreengeschud wanneer een nieuwe prinses haar intrede doet. Haar naam is: Bella. Bella, brutaaltje, verleidster en durfal die provoceren tot kunst heeft verheven. Aan deze onvoorspelbare beauty valt niet te weerstaan. Haar parfum is haar op het lijf geschreven: vrouwelijk, gulzig en ongezouten.

Het parfum strooit kwistig met een friszure bloemenweelde en getuigt van een gulzige sexyness met uitgesproken persoonlijkheid. Een creatie van parfumeurs Sonia Constant en Louise Turner.

Een verslavende, subtiel fruitige en lichtjes bitterzoete smaak waarvan het water je onmiddellijk in de mond komt. Extra onweerstaanbaar is de zeste van groene mandarijn, fris en eigengereid, een zuchtje vanille dat zorgt voor de fluweelzachte toets die de appetijt aanscherpt.

Het volledige rozenpalet ontvouwt zich in een combinatie van Turkse rozenolie en rozenabsolu. De frisse geur van vers geplukte rozenblaadjes baadt in de weelde van de warmbloedige toetsen van het bloemenhart. Tegen de achtergrond van deze florale harmonie komt de fresia piepen met een schittering en kristalheldere fraîcheur, als uiting van onversneden hedendaagse romantiek.De zijdezachte noten van witte muskus wekken de gewaarwording van kasjmier op een naakte huid. Een ode aan de vrouwelijke sensualiteit.

Jean Paul Gaultier Scandal by Night

Scandal was altijd al vrijgevochten. Nu, met Scandal By Night, gooien we alle remmen los! Welkom in de nacht van Jean Paul, voor al wie geen schaamte kent, de losbandigen van Pigalle, waar de nacht alle zonden verdoezelt en de paarse neonlichten hun verleidelijk schijnsel werpen!

Scandal by Night Eau de Parfum is de vriend van de nacht. De vriend die je ontmoet in het Parijs van Jean Paul Gaultier. Het is de damesgeur van de vrijheid, zoals de zoete honing van het leven. En er is hier meer dan genoeg honing! Mevrouw de Minister heeft van deze bedwelmende wake haar avondgezel gemaakt.

Burberry Her

Burberry introduceert Her, een nieuwe damesgeur die de vrije houding en avontuurlijke spirit van een 'London Girl' treft.

Her Eau de Parfum is een levendige, fruitige en florale geur, gecreëerd door meester-parfumeur Francis Kurkdjian. Het opent met een uitbarsting van rode en zwarte bessen, heeft bloemige noten van jasmijn en viooltje in het hart en een basis van droge amber en musk.

Bvlgari Goldea The Roman Night Absolute

Denk aan goud. Denk aan Bvlgari. Met haar Goldea-universum verbeeldt de Italiaanse parfumeur en juwelen huis ‘s werelds mooiste edelmetaal als een godin die het nachtleven en het onnavolgbare licht van haar thuisstad Rome vertegenwoordigt.

De betoverende musk-achtig en chypre Eau de Parfum, gecreëerd door de meesterparfumeur Alberto Morillas, roept de schoonheid en het mysterie van Rome - met haar eindeloze mogelijkheden voor een nachtelijk avontuur - op. Door de intense sensuele mix van zwarte musk, warm fruit, patchouli en jasmijn, heeft de parfum een dappere kern van haast verslavende noten en belooft het een nacht van onbevangen passie en opwinding.

Lanvin Éclat de Nuit

Hoe vat je het avondlijke licht in een parfum? Parfumeur Fabrice Pellegrin vond het antwoord en onthult nu het geheim: jasmijn.  Bij het vallen van de duisternis gloeit deze bloem helder op als een halo van licht.

Fabrice Pellegrin bouwde dit oriëntaalse, fruitige en florale parfum op vanuit het hart van de geur: een 'nachtschone'-akkoord met jasmijn en oranjebloesem. Hij voegde zwarte bes toe om rode appel te accentueren. Tot slot combineerde hij een zweem van praline met vanille en sandelhout voor een spontaan en verslavend effect.

Bottega Veneta L’Absolu

Deze herfst introduceert Bottega Veneta het L'Absolu eau de parfum, een exceptioneel elegante geur. Eén die een meer intense kijk geeft op de iconische leerachtige chypre geur van het eerste eau de parfum, eert deze nieuwe en onderscheidende interpretatie het gebruik van de meest verfijnde natuurlijke grondstoffen, die synoniem zijn aan de geuren van Bottega Veneta.

De warme en omhullende blend, gecreëerd door meester-parfumeur Michel Almairac, de maker van het eerste signatuur eau de parfum in samenwerking met Bottega Veneta, is direct herkenbaar door het bekende leerachtige geurakkoord dat benadrukt wordt door sambac jasmijn absolute en ambroxan voor een sensuele finale. De toevoeging van ambroxan, een veelzijdig ingrediënt dat de suggestie oproept van natuurlijk ambergris, geeft een nieuwe diepte aan de uiteindelijke structuur. De noten van dit bloemige, leerachtige chypre parfum geeft een muskus-, amber- en houtachtig en amber doordrenkt geurakkoord. Onder de Bottega Veneta-geuren geeft L'Absolu een diepe vrouwelijke essentie die heel bijzonder is.

s. Oliver Black Label

Zwart en wit: tegengestelden die voor een perfecte combinatie zorgen. Dit typische kleurenduo staat voor pure elegantie en maakt in al zijn eenvoud een krachtig statement dat we ook terugvinden in de nieuwe geuren van s.Oliver Black Label.

De geurcomposities van s.Oliver Black Label zijn geïnspireerd op de schoonheid van zwart-witfotografie en willen de dragers eigen, authentieke persoonlijkheid benadrukken. Met hun verfijnde geurtoetsen, maken ze speciale momenten nog mooier en zorgen ze voor meer zelfvertrouwen.

De vrouwelijke samenstelling met zijn sinaasappel- en mandarijntoetsen en de zachte geur van perzik, straalt sierlijkheid en openheid uit en brengt ons bij de bloemige kernnoot van weelderige roos, jasmijn en sering. De sensuele basisnoten vervolledigen de geur met intense muskus- en vanilletoetsen.

Aerin Éclat de Vert

Dit seizoen lanceert Aerin Éclat de Vert, een complexe parfum die is geïnspireerd op de schoonheid van de natuur en die een verborgen schat onthult: een nieuw abstract blad- en bloemenaroma.

Geïnspireerd op de bruisende Côte d'Azur worden sprankelende noten van citrus, magnolia en jasmijn gecombineerd met een exclusieve co-destillatie van galbanum en mastiekboom voor een intrigerend houtachtig aroma. Aerin Éclat de Vert bevat een scala aan fijne ingrediënten voor een modern en toch klassiek geïnspireerde geur die de schoonheid van de natuur in haar puurste vorm weerspiegelt.

Annayaké Tomo Her

De charismatische en emblematische geur van Annayaké, Tomo doet een oosterse, amberkleurige en houtachtige geur in de lucht hangen die niet te weerstaan lijkt.

Tomo her opent met een sprankelende topnoot: een fruitige vibratie van bergamot, litchi, zwarte bes, omhuld met rozenolie…
Een zinnelijk hart volgt, gedomineerd door betoverende jasmijn, versterkt door de essence van het blad van zwarte thee die zich met absolute charme vermengd met heliotroop en heerlijke gedroogde vruchten…

De diepe, sensuele, mysterieuze basis is verweven met intense noten van tonkaboon, iris, vanille en patchoeli, omhuld door witte muskus, die bij contact met de warmte van de huid, zijn betoverende krachten volledig onthult.

Etro Musk Eau de Parfum

Musk wordt vaak geassocieerd met de geur van liefde, Etro’s Musk Eau de Parfum is zo’n oude liefde. In het najaar van 2018, wordt een herinterpetatie van Musk Eau de Toilette gelanceerd: Limited Edition Musk Eau de Parfum.

Geïnspireerd door de rijke kleuren en geuren uit de oriëntaalse Hindù Kush Himalaya regio, komt Musk tot leven op drie verschillende niveaus, namelijk: lichamelijk, mentaal en spiritueel. De uniseks geur heeft mooie tegenstrijdigheden: zo kan het koel maar tegelijkertijd warme geursporen bevatten.

De Limited Edtion is een meesterwerk van balans en originaliteit. Sandelhout, bergamot en het iconische musk zijn in samenspel met frisse en sprankelende aroma’s van grapefruit en verbena. Met een hint van mysterieuze specerijen als ceder, patchoeli en witte roos wordt de geur afgerond. Musk Eau de Parfum is subtiel doch fascinerend en een symbool voor elegantie en harmonie.

Massimo Dutti

Massimo Dutti lanceert dit najaar een nieuwe parfumcollectie met drie nieuwe geuren voor haar. Manhattan Light vangt de elegantie, luxe en passie van de metropool waar mensen samenkomen om hun dromen waar te maken. Souffle Marais is een verfijnd aroma dat zowel krachtig als delicaat is met een referentie naar authentiek Frankrijk. Evening Whispers is levendig en verfrissend en laat een instant charismatische indruk na.

Trussardi Sound of Donna

Trussardi Parfums brengt met de lancering van Sound of Donna een ode aan de moderne multi-taskende vrouw uit generatie X. De verrassende geurcombinatie van Sound of Donna bevat geurnoten van onder andere mandarijn, magnolia, groene amandel en heliotroop. Deze krachtige, doch vrouwelijke en nonchalante geur belooft het publiek te veroveren, net zoals het verslavende geluid van een nummer één pophit.

Elegant en toch onconventioneel, Sound of Donna is een geur die niemand onverschillig laat. Het parfum behoort tot een nieuwe olfactorische familie: orie¨ntaals bloemig/gourmand/ houtachtig. In de levendige topnoten flirten mandarijn met knapperige groene amandelen en de frisheid van magnolia. In de hartnoten wordt gespeeld met de hypnotische sensualiteit van verschillende roossoorten en in de basisnoten, is er een subtiele balans gevonden tussen drie elementen die meestal contrasteren met elkaar, namelijk: sandelhout, patchouli en het zoete akkoord van een Mont Blanc gebakje.

Reminiscence Lady Rem

Reminiscence kleurt de wereld met een nieuw Eau de Parfum voor dames: Lady Rem. Opgericht in de jaren 60’, zit het hippiegevoel diep in het merk DNA en de parfums van Reminiscence geworteld. Zo werden de afgelopen decennia vele hippie-geïnspireerde kostuumjuwelen ontworpen en lanceerde Reminiscence patchoeli parfumcreaties: een iconische geurnoot uit de hippiejaren. Dit is tevens het favoriete ingrediënt van het huis en is wederom verwerkt in het nieuwste Reminiscence parfum Lady Rem.

Lady Rem opent met een moderne topnoot van framboos. Het elegante hart van de geur wordt opgemaakt door oranjebloesem, Cyprus akkoord en patchoeli. De gedurfde basisnoten van tabak en leer sluiten Lady Rem af. Het resultaat is een bohemian en uniek parfum.

Jimmy Choo Fever

Jimmy Choo Fever huldigt een nieuw facet van de Jimmy Choo- vrouw, die van nature extravert is, bruist van speelse energie en wa´t graag plezier maakt. Dit weelderige, verleidelijke parfum omarmt deze vrouwelijkheid en empowerment en straalt op een bedwelmende manier uit wat het vandaag betekent om een vrouw te zijn.

Top: Nectar van zwarte pruim, lychee en grapefruit
Hart: Heliotroop, vanilleorchidee en jasmin
Basis: Geroosterde tonkaboon, benzoë en sadelhout

Tiffany & Co. Eau de Parfum Intense

In het najaar van 2018 onthult Tiffany & Co. Eau de Parfum Intense, een rijkere en diepere versie van de ambachtelijke signatuurgeur. Deze nieuwe interpretatie echoot facetten van de originele compositie met een overdaad aan iris, naast noten van amber en warm vanilleachtig benzoïne. De geurcompositie is geïnspireerd door optimisme, kracht en vreugde, de pure essentie van het merk Tiffany.

Tiffany & Co. deed opnieuw een beroep op de wereldberoemde meesterparfumeur Daniela Andrier van Givaudan. De muskachtige en florale geur is een krachtiger versie van het origineel, gewikkeld in een warm, sensueel akkoord dat de juice een stap verder brengt. De centrale noot, een rijkere concentratie van irisboter echoot zijn voorganger met een intensiteit die een bijzondere diepte toevoegt. De basis krijgt nog meer overdaad door de luxe ruwe grondstoffen amber en benzoïne.

Abercrombie & Fitch First Instinct Blue

Na de succesvolle lancering in 2017 van First Instinct voor dames, komt Abercrombie & Fitch nu met First Instinct Blue, een nieuw damesparfum.

First Instinct Blue Women vat de gloedvolle persoonlijkheid van vrouwen die weten hoe hun dromen te verwezenlijken. Deze energieke vrouwen zien altijd en overal het blauw in de lucht...

Top: Een glinsterend akkoord van verkwikkende zilte zeelucht en verfrissende bergamot geeft energie aan verleidelijke braambessen. Een eerste indruk die zo fris is als de ochtendlucht.
Hart: Fluweelzachte abrikozennectar, versterkt door bloesemende jasmijn en met dauw bedekte pioenrozen, zorgt voor warmte en vrouwelijkheid. Een fruitig hart van texturen en sensaties.
Basis: Een laatste toets van romig sandelhout onthult een opvallend aura dat nog versterkt wordt door houtige patchoeli en luchtige vanille. Het contrast van een verleidelijk slotakkoord.

Rituals Poème d’Azar

De 'neuzen' van Rituals lieten zich bij het ontwikkelen van twee kruidige limited editions (voor hem en haar) voor de winter inspireren door hun reizen naar het Verre Oosten.

Laat je meevoeren op een betoverende reis door Perzische nachten met de heerlijke, vrouwelijke geur Poème d’Azar, die is geïnspireerd op de Yalda, een eeuwenoude Perzische traditie. Dit parfum benadrukt de soepele en zachte versmelting van het typische chypre akkoord en fruitige noten. Zwarte bes en granaatappel zorgen voor een gesofisticeerd fruitig aroma. De verrukkelijke noten van tonka, vanille en amandelmelk zijn opvallend aanwezig in deze compositie met zijn bijzondere geursignatuur. De fascinerende symfonie wordt afgerond met Bulgaarse roos en orris gecombineerd met patchoeli.

4711 Acqua Colonia Seasonal Editions

Als de dagen wat kouder worden, beginnen we te verlangen naar comfort en warmte. Hoog tijd dus voor de geuren van 4711 Acqua Colonia. Dit jaar verspreiden ze de aroma’s van Braambes & Cacao en Vanille & Kastanje. Twee bijzondere geuren voor een puur gevoel van welzijn!

Acqua Colonia Vanille & Chestnut is een vanillegeur met heel wat karakter, waaraan meer diepte gegeven wordt door de toevoeging van kastanje. De complexe geurcreatie omhelst de drager. De intense geur van vanille werkt samen met de wrange-nootachtige kastanje om rust en evenwicht te creëren. Een echte 'goed gevoel' compositie die het zelfvertrouwen vergroot en bevestigt.

Zwarte bessen en cacao werken samen om hun volle energie los te laten en op te gaan in één enkele stralende en aromatische compositie in Acqua Colonia Blackberry & Cocoa. De twee ingrediënten passen perfect bij elkaar: deze veelbelovende geuren hebben een versterkend en verkwikkend effect. De spannende interactie tussen weelderige braambessen en bitterzoete cacao brengt een warme en toch verfrissende wintergeur voort. Om vol levenslust, vertrouwen en zelfzekerheid te stralen.

Yves Rocher Mon Evidence

In 2018 hebben de parfumeurs van Yves Rocher besloten om een nieuw geurverhaal te ontwikkelen met een fruitig chypre-akkoord, om je balans weer terug te vinden. Zo onstond het nieuwe parfum Mon Evidence.

Mon Evidence is een parfum geïnspireerd op deze natuur, een parfum met sprankelende, verzachtende geurnoten waarmee je jezelf hervindt. Mon Evidence is als een diepe ademhaling, een gevoel van vreugde en volmaaktheid. Het parfum is voorzien van een dop van essenhout om weer voeling met de natuur te krijgen.

Het parfum bestaat uit vier heerlijk ruikende hoofdingrediënten:
 • Rose Damascena: zorgt voor een rijke bloemige, kruidige en dierlijke geur.
• Patchouli: een krachtige en rijke geur, die het midden houdt tussen stralend en mysterieus, verslavend en bitter.
• Vanille: zorgt op sensuele wijze voor harmonie tussen subtiele facetten: zacht, warm, gebrand, bosachtig.
• Mandarijn: zijn sprankelende frisheid geeft kleur aan de geuren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top