Speelgoed van het Jaar

Nieuws | Met Sinterklaas en de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht, is het ongetwijfeld handig om weten welk speelgoed door een kindvriendelijke jury gekozen werd als Speelgoed van het Jaar. Dit zijn de winnaars!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De verkiezing van het Speelgoed van het Jaar is al aan haar negentiende editie toe. Deze officiële award is een initiatief van de Belgische Speelgoedfederatie. Opzet is de fabrikanten te belonen voor hun dynamische aanpak bij het zoeken naar en voorstellen van originele en creatieve spellen en speelgoedartikelen.

Met Sinterklaas en de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht, is het ongetwijfeld handig om weten welk speelgoed door een kindvriendelijke jury gekozen werd als Speelgoed van het Jaar. Een handig hulpmiddel voor wanneer je het bos niet meer door de speelgoedbomen ziet! Dit zijn de winnaars!

Eerste leeftijd speelgoed: My First Tractor Set

Jonge kinderen (+18 maanden) kunnen op een veilige manier de magie van het magnetisme ontdekken met de ‘My First’-collectie van SmartMax.

De extra grote tractor- en paardonderdelen klikken eenvoudig op de staven. Bouw en rijd met je eigen tractor, speel met de figuren of combineer naar keuze om de gekste dingen te creëren. De lange en korte hekjes kan je zowel op als naast de aanhangwagen plaatsen.

Alle onderdelen zijn 100% compatibel met alle andere SmartMax-producten.

Poppen: Luvabella

Ze praat, beweegt en speelt als een echte baby. Luvabella, de wereldwijde hit van speelgoedfabrikant Spin Master, is de meest interactieve en meest levensechte pop van dit moment. Luvabella kun je eten geven, leert steeds meer woordjes bij, beweegt zoals een baby dat doet, giechelt wanneer je haar kietelt en wil maar wat graag vertroeteld worden.

Creatief speelgoed: Wenspotten - Nebulous Stars

Hoe kan je ervoor zorgen dat je wensen uitkomen? Stuur je wensen direct naar het universum door een sterrenstelsel te maken in wenspotjes! Creëer je eigen sterrenstelsel in de potjes en schrijf je geheime wensen onder de deksels. Decoreer de potjes daarna met coole versiersels.

Spellen voor kinderen: Resto Presto

In Resto Presto leggen de spelers een parcours af tegen de tijd. Ze doen dit met een elektronisch dienblad op hun hand. Het dienblad geeft aan hoeveel glazen de spelers moeten nemen en hoeveel tijd ze hebben voor hun parcours. Elke ronde wordt er ook een actiekaart genomen met een opdracht om uit te voeren voor of tijdens de race (bvb. verwissel het dienblad 2x van hand).

Maar pas op! Als het dienblad te veel beweegt, tikken de seconden sneller weg! Wie het parcours op tijd afrondt, krijgt een fooi. Wie niet op tijd terug is, ziet ze vliegen! De speler met de grootste fooi aan het einde van het spel is de winnaar.

Gezelschapsspellen voor het hele gezien: When I Dream

In When I Dream draagt een speler een slaapmasker en begint hij te dromen. De andere spelers zijn de droomgeesten en ze beschrijven hem telkens de kaarten in één woord. Luister naar de stemmen van de Feeën, maar pas op voor de Boemannen en de Zandmannetjes! Weet jij bij zonsopkomst nog wat je gedroomd hebt? Iedereen telt zijn punten en de volgende speler zal nu het slaapmasker dragen.

Denk- en logicaspellen: Doornroosje

Ontdek de magie van het populaire sprookje in dit originele denkspel speciaal voor de allerkleinsten. Kan jij de ridder helpen om zonder te verdwalen het kasteel van Doornroosje te bereiken? Of help je liever de prinses om de uitgang te vinden? Of misschien speel je liever als de draak? Dan wordt het spel net omgekeerd. Probeer het puzzelstuk met de draak op de juiste plaats te zetten zodat hij alle wegen naar het kasteel blokkeert en de ridder niet meer tot bij de slapende prinses kan komen.

Doornroosje bestaat uit 60 opdrachten (30 zonder en 30 met de draak) en bevat ook een leuk prentenboekje met het originele sprookje in een eigentijds jasje

Constructiespeelgoed: Starterset Gravitrax

Met het GraviTrax kogelbaansysteem kan je je eigen kogelbaanwereld bouwen. Gebruik de diverse bouwelementen om een parcours vol actie te maken en je kogels naar de finish te brengen. Het GraviTrax kogelbaan systeem kan met uitbreidingen eindeloos worden aangepast en vergroot, voor gegarandeerd grenzeloos bouw- en speelplezier!

Speelwereld: Mobiele aanvalstoren van de dwergen

Trek samen met de dwergen van Playmobil Knights ten aanval. Stap in de mobiele aanvalstoren voor een spannend avontuur!

De dwergen bereiden zich voor om een aanval uit te voeren. Maak zwaarden en speren in de smederij met het vuur en aanbeeld. Die vind je helemaal onderaan in de toren. Laad de wapens in de toren met munitie. Klaar? Een van de dwergen slaat het ritme op de trommels! Op de maat trekt de reuzentrol de mobiele aanvalstoren verder. Check ook eventjes op de kaart of jullie wel de juiste richting uitgaan.

Ben je aangekomen bij het aan te vallen kasteel? Gebruik dan de kruisbogen om te vuren op je vijanden en laat de valbrug neer om het kasteel te bestormen. Geen enkele muur weet jouw aanval te weerstaan! En in het kasteel vechten de dwergen verder met hun wapens en schilden!

Collectibles: Poopsie Slime Surprise-Poop Pack

Maak magische eenhoornpoep (slijm) met Poopsie Slime Surprise! Met een beetje magie en -sprankels kan je de eenhoornpoep meerdere keren versieren! Met tien magische verrassingen. Je kan het slijm opbergen en meenemen in de verzamelbare Poopsie-sleutelhanger en flesje. Kun jij de zeldzame eenhoorn glitter vinden?

High tech producten: Robo Kameleon

Robo Kameleon is een coole op afstand bestuurbare robot in de vorm van een kameleon. Zijn lichaam is voorzien van LED licht dat telkens van kleur verandert. je kunt hem alle kanten op sturen en zijn ogen en staart bewegen als hij loopt. Uniek aan deze robot is dat hij een uitrolbare tong heeft, waarmee hij 'voedsel' kan vangen. Dit voedsel in de vorm van muntjes met insecten erop (4 stuks), kan Robo Kameleon bewaren in zijn bek. Zoiets heb je nog nooit gezien!

De Robo Kameleon, met zijn grote ronde ogen en zijn sierlijke robot decoraties, zal binnenkort de lieveling van alle kleuters zijn!

Buitenspeelgoed: Recoil Starterset

Goliath breng met Recoil het lasergamen naar de huiskamers en de straten in. In plaats van Fortnite of Call of Duty te spelen, maak je met jouw vrienden je eigen speelveld.

Om Recoil te spelen, maak je gebruik van een Wi-Fi Hub met ingebouwd Wi-Fi signaal, dat een speelveld voor je creëert met een straal van 75 meter! Je hebt hiervoor geen eigen data nodig, dus je kunt oneindig spelen.

Met behulp van de gratis Recoil app kun je alles op je smartphone volgen, van je levens, tot aantal kills en waar jouw tegenstanders en ‘airdrops’ zich bevinden. De verbinding tussen de wapen en jouw mobiel gebeurt via Bluetooth.

Er zijn twee modi om het spel te gebruiken: indoor en outdoor.

Educatief & wetenschappelijk speelgoed: Mind Robot Designer

Mind Robot Designer is de nieuwe generatie educatieve, intelligente robot van Clementoni, ontworpen voor de kinderen van de lagere school, die kinderen helpt bij het aanleren van coderen en ontwerpen. Hij ondersteunt hen bij het ontdekken van tekenen, meetkunde en rekenkunde op een gemakkelijke en leuke manier. Met een vernieuwende geïntegreerde stemherkenning voert Mind elk stembevel uit die de kinderen geven. Met de exclusieve en gratis Mind Designer App, kunnen de kinderen spraakbestuurde bevelen laten uitvoeren dankzij de Bluetooth verbinding en kunnen ze experimenteren met blokcodering, eenvoudige of complexe figuren opbouwen en ze laten uittekenen door Mind.

Mind kan tevens geprogrammeerd worden om verschillende rekenopdrachten uit te voeren, en eveneens om verschillende opdrachten uit te voeren met het Robotlabyrint. Kinderen zullen enorm plezier beleven om verschillende missies te ondernemen en tot een goed einde te brengen.

Educatief & wetenschappelijk speelgoed: Mijn Verhalenfabriek

Ontdek Lunii! : de prachtige Verhalenfabriek voor kinderen van 3-8 jaar. Lunii vertelt 48 fantastische avonturen en het is aan de kinderen om hun held, de plaats, een tweede personage en een object te kiezen. Door innovatie en traditie te combineren, helpt het om de verbeelding van kinderen te ontwikkelen door de magie van audioverhalen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top