Heerlijke zomerdrankjes

Nieuws | Of je nu gaat voor alcoholvrij of een pittige cocktail: in de zomer gaan de drankjes er vlot in. Ontdek hier de nieuwigheden voor deze zomer en geniet ervan!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Of je nu gaat voor alcoholvrij of een pittige cocktail: in de zomer gaan de drankjes er vlot in. Ontdek hier de nieuwigheden voor deze zomer en geniet ervan!

Schweppes Tonic Matcha cocktails

Matchathee is de nieuwe groene trend: de eeuwenoude drank is populairder dan ooit en doet het dankzij de exclusieve Schweppes Premium Mixer Tonic Matcha nu ook goed doen bij het aperitief.

Met zijn subtiele en geraffineerde plantaardige toetsen doet de Tonic Matcha het perfect met jenever, gin en mescal. Zin om te experimenteren met de nieuwe Tonic Matcha? Kies dan voor Matcha Solange, de originele cocktail die Bart Mertens van Umami creëerde op basis van mescal, avocadopitsiroop en de nieuwe Premium Mixer Matcha.

Voor de siroop, laat eerst vijf avocadopitten drogen en verwijder de buitenste schil. Snijd de pitten in kleine stukjes en rooster ze in de pan. Voeg een halve liter suikersiroop toe en trek er een plastic folie over zodat het vacuüm trekt. Blender alles zodra het is afgekoeld en zeef tenslotte door een gaasdoek.

Vul vervolgens het glas met ijsblokjes. Voeg 10 ml mescal nuestra soledad, 40 ml tequila, 30 ml vers limoensap en 20 ml avocadopitsiroop toe aan de shaker. Shake en strain in een glas. Overgiet met 120 ml Tonic Matcha en geniet!

Gordon’s Gin & Tonic

Nu en dan, wil je de volledige beleving van de heldere en onderscheidende smaak van een Gordon's & Tonic ervaren, maar ben je gewoon 'niet aan het drinken'. Voor deze momenten, is er Gordon’s Non-Alcoholic Gin & Tonic - het nieuwe, heerlijke alternatief voor jouw gebruikelijke aperitiefmoment. Het verfrissende drankje bevat al de complexiteit van een Gordons & Tonic, maar met minder dan 0.5% alcohol per volume.

 De onmiskenbare botanische mix van Gordon's kenmerkende jeneverbesprofiel wordt ook gedragen door de alcoholvrije versie geïnspireerd op de originele Gordon’s London Dry Gin. Het extract is zorgvuldig toegevoegd om te verzekeren dat het product dezelfde, unieke smaak van een Gordon's & Tonic bevat. Dit met slechts een hint van de gin en 68 calorieën per serving.

Ready-to-drink en te verkrijgen in twee heerlijke varianten: limoen en pompelmoes, zowel in bars als in jouw koelkast thuis de perfecte keuze om te klinken, wanneer je maar wil.

MayTea

MayTea is een onweerstaanbaar drankje met de subtiele smaak van echt getrokken theeblaadjes, gecombineerd met een heerlijk vleugje vruchten en planten. Het bevat weinig calorieën en geen zoetstoffen, en is dus de perfecte drank voor wie een evenwichtige levensstijl wil combineren met overheerlijke producten.

Het gamma van MayTea bestaat uit vier verschillende smaken, die lichaam en geest overspoelen met een golf van vitaliteit en frisheid: MayTea Zwarte Thee met Witte Perzik, MayTea Groene Thee met Munt, MayTea Witte Thee met Framboos en MayTea Groene Thee met Citroen.

Nespresso iced coffees

Ispirazione Shakerato en Ispirazione Salentina. Geef toe, funky'er kan koffie toch niet worden? Nespresso lanceert deze zomer twee limited edition smaken waarmee je iced coffee kan maken.

En of een overheerlijke Nespresso iced coffee welkom is op een zwoele zomerdag! Terwijl de nootachtige Ispirazione Salentina eerder gebalanceerd van smaak is, herken je de intens geroosterde Ispirazione Shakerato aan zijn krachtige aroma’s van donkere cacao. Drop enkele ijsblokjes in je favoriete Nespresso-smaak en laat de koelte knetteren! Mamma mia, die zomer kan niet meer stuk.

Mag het nog een graadje cooler op de trend-o-meter? Mix dan een iced coffee met een cocktail zoals bartender Hannah Van Ongevalle, mede-eigenaar van cocktailbar The Pharmacy in Knokke en Nespresso ambassadrice.

Onze favoriet is de Café Tropique op basis van Ispirazione Shakerato. Een echt shot in de roos!

Café Tropique (alcoholvrij)
Ingrediënten:
4 cl passievruchten-/mangocoulis
2 cl suikersiroop + sesamzaadjes
4 cl Nespresso Ispirazione Shakerato
Fever tree – Ginger Ale
Bereiding:
Doe alle ingrediënten behalve de Ginger Ale in een shaker. Schud flink.
Schenk in een glas, voeg de Ginger Ale en enkele ijsblokjes toe en werk af met een schijfje sinaasappel.

Of ben je vooral fan van de Ispirazione Salentina, de ijskoffie geïnspireerd op la dolce vita in Zuid-Italië? Meng deze ijskoffie met wat rietsuikersiroop, ijs en amandelmelk voor een verfrissend glaasje met een zoete smaak en een romige textuur. Nespresso On Ice is on fire!

Belroy's Negroni Spritz

BelRoy’s Negroni is een Belgisch product waarbij de Negroni geprebotteld wordt waardoor de smaak nog rijker en intenser wordt.

Alhoewel perfect puur te drinken is de BelRoy’s Negroni zo compleet van smaak dat deze aangelengd kan worden met soda of tonic waardoor je een supper verfrissende, laag alcoholische zomercocktail maakt die je in een handomdraai op tafel tovert. De Negroni Spritz is met andere woorden dé cocktail om te degusteren op een zonnig terras.

Perfect serve BelRoy's Negroni Spritz:
- 1/3 BelRoy's Negroni
- 2/3 Fever-Tree Mediterranean Tonic Water (of andere citrus getinte Tonic Water)
- Afwerking met schijfje appelsien.

SPA FRUIT caloriearm

Het SPA FRUIT-assortiment met sprankelende en natuurlijke limonades legt een bijzondere nadruk op het welzijn van de consument door het aanbieden van een caloriearme versie. Met het nieuwe recept gemaakt van 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, reduceert Spadel het aantal calorieën in de inhoud van de fles tot 10 kcal, vergeleken met de 28 kcal in het oorspronkelijke recept. Een nieuwe grote troef voor het assortiment sprankelende limonades.

De nieuwe SPA-flessen zijn nu verkrijgbaar in zeven fruitige smaken en drie verschillende formaten: in flessen van 1,25 l en 50 cl en in blikjes van 33 cl.

Cîroc Summer Colada

Diageo Reserve’s ultra-premium vodka Cîroc heeft een eerste limited edition uitgebracht: Cîroc Summer Colada. Geïnspireerd door de populaire zomercocktail Piña Colada, is de Summer Colada gecreëerd met natuurlijke ananas en kokosnootaroma’s. Het biedt een smaak van kokoscrème en een sappige tropische fruitige toets.

Ibiza Ice

Tijd om kennis te maken met de new IT-drink deze zomer ‘Ibiza Ice’. Deze fruitwijn die afgelopen zomer reeds triomfeerde op de meest mondaine beach bars, is vanaf heden ook te koop bij Delhaize en kan deze zomer zelfs gecombineerd worden als cocktail of als uniek ingrediënt bij een zomers gerechtje. De verrassende blends van bruisende fruitwijn en exotische fruitsmaken zoals frisse lychee, limoen en lichtzoete granaatappel bestaan uit louter natuurlijke, premium ingrediënten zonder toegevoegde suikers. Een guilty pleasure dus zonder dat je je schuldig hoeft te voelen.

Licor 43 Art Edition

Licor 43, het authentieke premium likeurmerk uit Spanje, zet zijn zuiderse roots in de verf met een eerbetoon aan het Spaanse kunsterfgoed. De originele Licor 43-fles krijgt vanaf nu elk jaar een artistiek design dat verwijst naar een Spaanse kunstenaar. Voor de eerste editie werd gekozen voor een mozaïekfles, geïnspireerd op trencadís en de vele werken van Antonio Gaudí. Dit veelkleurige jasje zit de gouden likeur als gegoten!

Boho

In het koninkrijk van het bier laten biobieren het minst van zich horen, maar toch zijn ze steeds talrijker. Nu is het Boho, gecreëerd in het dorpje Heule bij Kortrijk, dat zijn intrede doet op de Belgische markt. De gedachte achter dit bier is dat bio een manier van leven, van denken is.

Boho werd gemaakt met Belgische hoppesoorten en lokale producenten. Een evenwichtig recept dat resulteert in een uniek, dorstlessend en gemakkelijk te drinken bier.

Een felgele kleur met een intens witte schuimkraag, verkrijgbaar in blond en wit, door heel veel mensen gesmaakt en te drinken met mosselen, een scampislaatje of pizza!

Strongbow Smokey Apple

Strongbow werkt deze zomer met de Antwerpse 'young chef' Thomas van de Weyer samen om tot de perfecte appelcidercocktails te komen. Culinair en smaakvol, maar vooral gemakkelijk om in eigen keuken te bereiden bij deze warme temperaturen!

Recept | Strongbow Smokey Apple
Strongbow Gold Apple, 2 cl mezcal, 2,5 cl limoensap, 1,5 cl suikersiroop
1. Vul een glas met ijs.
2. Doe de mezcal, het limoensap en de suikersiroop in een shaker. Meng en schenk uit in een glas.
3. Vul verder af met een half flesje Strongbow Gold Apple (of naar eigen smaak).
Optioneel: afwerken met espuma:
1. 100gr coulis van groene appel
2. 200gr Strongbow Gold Apple
3. 20gr pro espuma
4. Alle ingrediënten met een staafmixer mengen
Tip: Suikersiroop maak je gemakkelijk zelf door gelijke delen water en suiker aan de kook te brengen tot alle suiker is opgelost. Laat afkoelen voor gebruik.

Margarita Loves Cointreau

Dit jaar blaast de Margarita trots zeventig kaarsjes uit. De cocktail blijft wereldwijd een topper bij mixologisten en genieters op zoek naar verfijning. Met Margarita Loves Cointreau brengt het Franse familiebedrijf Cointreau een hommage aan de mythische cocktail.

Het Huis wil deze heuglijke verjaardag vieren met drie recepten die ook helemaal thuis zijn in het nieuwe lenteseizoen. Uiteraard is er de originele versie van de beroemde cocktail. Om het helemaal als Margarita Sames te doen meng je 3 cl Cointreau, 5 cl witte tequila, 2 cl vers limoensap en ijs in een shaker. Opdienen in een gekoeld glas met zoutrandje en versierd met een schijfje limoen. Succes verzekerd!

Liever iets origineels? Kies dan voor de Matcha Margarita: 3 cl Cointreau, 5 cl tequila, 2 cl vers limoensap en ½ menglepel matcha, de groene Japanse thee in poedervorm. Giet alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs. Meng en serveer in een whiskyglas versierd met een schijfje limoen.

De Spicy Margarita jaagt de temperatuur enkele graden de hoogte in. Vul een gekoelde shaker met 3 cl Cointreau, 5 cl tequila, 2 cl vers limoensap en ijs. Server in een gekoeld whiskyglas en versier met twee schijfjes jalapeño en twee koriandertakjes. Happy 70th birthday, Margarita!

Perrier & Juice

Perrier & Juice, het allernieuwste zomerdrankje van Perrier, is een natuurlijk en fruitig alternatief voor de traditionele gesuikerde softdrinks. Met 40 calorieën per blikje zullen de liefhebbers van softdrinks eindelijk zonder schuldgevoel kunnen genieten van een heerlijke verfrissing.

Zoals alle goede dingen, is Perrier & Juice ontstaan uit een eenvoudig recept: Perrier, een mix van fruitsappen, een vleugje suiker, natuurlijke aroma’s, en dat is alles. Maar let op, het gaat hier niet om het even welke mix van fruitsappen want de combinaties zijn allesbehalve traditioneel: Perzik-Kers, Ananas-Mango en Aardbei-Kiwi.

Bereid jouw smaakpapillen maar voor, want dit gaat knallen!

Villa Massa Edizione Speciale 'La Dolce Vita'

De Italiaanse limoncelloproducent Villa Massa giet zijn premium limoncello voor het eerst in een Edizione Speciale: een eyecatcher van een fles in beperkte oplage. De Villa Massa "La Dolce Vita" vormt een eerbetoon aan de typische Italiaanse flair en de kleine geneugtes van het leven. Het ontwerp is geïnspireerd op La Dolce Vita, de iconische film van Federico Fellini uit 1960 waarin Anita Ekberg ongeremd in de Romeinse Trevi-fontein dartelt.

Villa Massa is gemaakt van verse, handgeplukte citroenen uit Sorrento, een stadje niet ver van Napels. De verfrissende smaak van de citroenen geeft de likeur een natuurlijke, artisanale toets. Villa Massa is de enige limoncello met zijn eigen citroenboomgaarden, Le Grottelle, die nog altijd in familiale handen zijn.
 
Eén slokje ijskoude Villa Massa dompelt je onder in de Gouden Eeuw van Italiaanse glamour. Zelfs de klassieke gin-tonic trekt deze zomer op vakantie naar Italië. Proef het zelf met het verfijnde aperitief Villa Massa & Tonic.

Martin’s IPA 55

Een IPA gemaakt van de vijf beste hopsoorten ter wereld, dat is de nieuwigheid die brouwerij John Martin lanceert. Opmerkelijk is dat het bier enkel in blik verkrijgbaar zal zijn.

Een van de eerste bieren die John Martin meer dan 100 jaar geleden rechtstreeks vanuit de Antwerpse haven ontwikkelde was een IPA (India Pale Ale). De India Pale Ale heeft zijn naam te danken aan de hoogdagen van het Engels kolonialisme. Om de Britse kolonies in India te bevoorraden hadden de brouwers het idee om het bier naar een hoger alcoholpercentage te brouwen en er meer hop aan toe te voegen waardoor de Pale Ale langer houdbaar bleef. De IPA was geboren. Intussen is dit bier een klassieker en wordt er tot op de dag van vandaag vaak naar gerefereerd.

Vandaag brengt de brouwerij van Anthony Martin, de kleinzoon van John, Martin’s IPA 55 op de markt. Het bier heeft een uitgesproken smaak zonder agressief te zijn. De subtiele bitterheid is te danken aan het gebruik van 5 van de beste hopsoorten ter wereld, waaronder Kent Golding, Polaris en Extra Styrian Dana. Maar het zijn vooral de Cascade en Citra, die gebruikt worden tijdens de fase van het droog-hoppen (dry hopping), die het bier haar rijke bittere smaak geven. Met een bitter-heid van 55 EBU is dit bier een referentie binnen deze categorie. De toetsen van citrus gecombineerd met fleurige hopaccenten geven het bier een fris en verleidelijk aroma.

Martin’s IPA 55 heeft een alcoholpercentage van 6,5% en wordt het best geschonken op een temperatuur tussen 6 en 8 graden Celsius.

The Duchess

The Duchess is een elegant en verantwoord alternatief voor de klassieke gin & tonic. Ongekend populair in de roaring twenties en de jaren tachtig is deze cocktail nu meer dan ooit een vaste waarde op de kaart. Dankzij The Duchess kan men op verantwoorde wijze van deze alcoholvrije Zuid-Afrikaanse verfrissing nippen, zonder in te boeten op de pure smaken, beleving of sfeer. Bovendien is deze ook enorm laag in suiker.

Het geheime ingrediënt is een zorgvuldig gebalanceerde en unieke mix van botanische planten. Denk aan aromatische lagen van citrusschil, steranijs, kruidnagel, ... en zo veel meer. Te combineren met allerlei ingrediënten voor een heerlijke frisse mocktail!

MiniMarieTea

De Belgische thee MiniMarieTea is geschikt voor alle leeftijden en kan je zowel koud als warm drinken waardoor hij heerlijk smaakt tijdens alle seizoenen.

Oprichtster Isabelle Moussiaux ontwikkelde vier smaken die theïnevrij zijn: Marie Red (rozenbottel), Marie Brown (rooibos en kaneel), Marie Green (Moroccan mint) en Marie Blue (kamille). Bovendien bevat MiniMarieTea geen toegevoegde aroma’s.

MiniMarieTea is een op en top ‘love brand’ dat authenticiteit hoog in het vaandel draagt en steeds één doel voor ogen heeft: een gezondere levensstijl ontwikkelen.

MiniMarieTea is te koop in alle Bio-Planet en Origin’O winkels in België.

Starbucks Chilled Classics Signature Chocolate

Signature Chocolate is de jongste telg uit het assortiment Starbucks Chilled Classics, dat ook Vanilla Bean Macchiato, Caramel Macchiato, Hazelnut Macchiato, Caffè Latte, Cappuccino bevat.

Signature Chocolate is het eerste drankje uit het Starbucks Chilled Classics-assortiment dat geen espressokoffie bevat. Het is geïnspireerd op Signature Hot Chocolate, één van de tien best verkochte producten in de Starbucks-vestigingen.

Eén ding is alvast zeker: deze verfrissende drank, die als basis een heerlijke combinatie van fairtradecacao en romige melk heeft, wordt de perfecte keuze voor een momentje zelfverwennerij.

Red Bull Sugarfree Lime Edition

De Red Bull Sugarfree Lime Edition combineert de eigenschappen van Red Bull Energy Drink met de verfrissende smaak van limoen. En dat zonder suiker! Red Bull blijft zo inzetten op nieuwe smaken, ook zonder suiker. Je aan je voornemens houden om het minder suiker te doen, wordt zo een makkie. Bovendien zorgt een ijskoud blikje Red Bull voor extra focus tijdens het rijden en studeren, of meer punch tijdens het sporten en werken.

De Red Bull Editions zijn nu met zes en combineren de vleugels van Red Bull Energy Drink met zes specifieke smaken: The Green Edition (kiwi-appel), The Red Edition (veenbes), The Yellow Edition (tropische vruchten), The Blue Edition (bosbes), The Orange Edition (mandarijn) en nu ook de Sugarfree Lime Edition met de frisse smaak van limoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top