De heerlijkste chocolade voor Pasen

Nieuws | Wie Pasen zegt, zegt chocolade! Vrolijke figuren gemaakt van heerlijke chocolade voor de allerkleinsten of een handjevol klassieke paaseitjes om jezelf mee te verwennen. De chocolatiers hebben ook dit jaar weer hun best gedaan om de mooiste konijnen en eitjes uit hun mouw te schudden! Met andere woorden, het wordt weer een heerlijke Pasen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie Pasen zegt, zegt chocolade! Vrolijke figuren gemaakt van heerlijke chocolade voor de allerkleinsten of een handjevol klassieke paaseitjes om jezelf mee te verwennen. De chocolatiers hebben ook dit jaar weer hun best gedaan om de mooiste konijnen en eitjes uit hun mouw te schudden! Met andere woorden, het wordt weer een heerlijke Pasen!

Pierre Marcolini

De creatieve energie van chocolatier Pierre Marcolini voert ons dit jaar naar de grenzen van het surrealisme met een paascollectie waarin niets is wat het op het eerste gezicht lijkt. Ceci n’est pas... een haas, een ei en ook geen bolhoed!

Speelse knipogen voor volwassenen, betovering voor kinderen. 'Mister Mystère' vertelt het verhaal van de paashaas die verstoppertje speelt met chocoladecreaties van het huis en praline´-eitjes. Of wanneer smullen kinderspel wordt...

Neuhaus

Neuhaus geeft Pasen extra pit met nieuwe smaken en texturen, die in evenwicht blijven dankzij de meest verfijnde ingrediënten. Wat dacht je van een paaspraline met yuzu, Luikse siroop, karamel, koffie of kriek?

Daarnaast vind je de traditionele small eggs van Neuhaus dit jaar in 16 verschillende smaken. Van boterzachte crème tot intense pure chocolade, elk eitje is tongstrelend op zijn manier. Het nieuwe paasei voor 2018 is er eentje in witte chocolade, gevuld met verrukkelijke crunchy praliné.

Neuhaus gebruikte de natuurlijke spikkels op eieren als grafisch element, gecombineerd met frisse kleuren. De ovalen geschenkdoos en het metalen ei zijn collectors items, leuk om hebbedingetjes in te bewaren. Ook de bekende ballotoeuf toont zich op z’n paasbest in een nieuw jasje. Het grote handgemaakte paasei staat nog altijd bol van de heerlijke, traditionele Neuhaus-pralines. Die werden al dan niet gedecoreerd met gianduja, een smeuïge mix tussen chocolade en hazelnoot.

Leonidas

Met niet minder dan achttien verschillende smaken gaat Leonidas er prat op het grootste assortiment paaseitjes op de markt aan te bieden. Dit jaar hebben ze bovendien een verrassing in petto voor de liefhebbers van de befaamde Manon Café: de meester-chocolatier heeft deze heerlijke praline omgetoverd tot een paaseitje!

Klanten van Leonidas kunnen hun geschenk of traditionele eitjesjacht net dat tikje meer geven met de originele verpakkingen. Een metalen doos of een kartonnen ei in dezelfde vrolijke geeltinten is immers de perfecte verzamelmand voor een mooi assortiment paaseitjes. Ook de traditionele pralinedoos krijgt in deze periode een paasjasje aangemeten, met geschenkpapier in frisse lentekleuren en een bijpassend striklint.

Van 19 tot 29 maart organiseert elke Leonidaswinkel een wedstrijd met een reuzegroot paasei als inzet. Het bijzondere meesterwerk uit pure chocolade is 65 cm groot en weegt maar liefst 8 kilo!

Godiva

De nieuwe collectie van Godiva, die geïnspireerd is op de felle en mooie lentekleuren en de vreugde die deze brengen, bestaat uit overheerlijke paaseieren, seizoensgebonden en weelderige paashazen in chocolade en luxueuze gevulde dozen. Er zijn paaslekkernijen voor jong en oud, om van te genieten op zondag 1 april – en nog lang daarna.

De limited edition POP-collectie verwent de zintuigen met individueel verpakte paaseitjes met fascinerende en weelderige vullingen, allemaal verpakt in felle kleurtjes.

De zachte en snoezige paashaas met zijn acht romige en kleurrijke POP paaseitjes zal met Pasen een glimlach toveren op het gezicht van je hartendiefjes.

Elisabeth

Speciaal voor Pasen komt de Brusselse confiserie- en chocoladeshop Elisabeth met een 'goddelijke' geschenkdoos met 4 verschillende soorten paaseitjes, gemaakt met de grootste zorg en superieure ingrediënten.

De zoete creaties zijn stuk voor stuk een combinatie van zwarte, witte of melkchocolade langs de buitenkant en een verrassende vulling binnenin. Zo krijgt de licht bittere, zwarte chocolade het gezelschap van een smeuïge karamel vulling en wordt de zoete, witte chocolade gemengd met een krokante feuillantine vulling. Status van je smaakpapillen? Enthousiast! Helemaal opgewonden worden ze ongetwijfeld van de twee combo’s met melkchocolade. Zo is er een mix met een hazelnootachtige Gianduja vulling en eentje met crunchy speculoos vulling. Eén ding is zeker: deze paaseitjes niet terugvinden is geen optie!

De paasbox van Elisabeth is beschikbaar in drie verschillende versies met 4, 6 of 20 stuks. Het assortiment is ook online beschikbaar via de webshop.

HEMA

HEMA staat al langer bekend om haar ruime assortiment aan verrukkelijke smaken paaseitjes en dit jaar worden daar maar liefst drie nieuwe smaken aan toegevoegd: Discodip, tompouce en koffie-crisp! Heerlijk romige chocolade met een spannende vulling.

In totaal zijn er maar liefs 16 verschillende smaken chocolade paaseitjes verkrijgbaar bij HEMA, zoals karamel-zeezout, butter scotch, praliné, kokos, advocaat en chocolademousse. Alle chocolade paaseitjes van HEMA zijn gemaakt van UTZ gecertificeerde cacao en zijn vrij van kunstmatige toevoegingen.

Naast de typische paaseitjes vind je bij HEMA ook lekkere koekjes voor Pasen en zelfs ingrediënten om een heerlijke paastaart te bakken!

Delacre

Om de komst van de lente te vieren en onze familiebanden te versterken vindt Delacre zijn iconische koekjesdozen heruit in kleurrijke designs waarbij de natuur centraal staat. De overheerlijk en knapperige recepten zoals de Cigarettes Russes, Biarrits of Marquisette blijven natuurlijk ongewijzigd.

Dit jaar biedt Delacre jong en oud de mogelijkheid om op zoek te gaan naar hun roots. In elke Tea Time 1 kg box uit de paascollectie vind je een kit met stamboom en stickers terug voor kostbare, plezierige en lekkere momenten samen!

Capoue

Capoue, dat is eerst en vooral 70 jaar geschiedenis, verleidelijke lekkernijen en een knowhow die 100% made in Belgium is. Alle producten worden bereid met ambachtelijke grondstoffen, vers en ongesneden fruit, en echte chocolade, zonder kleurstoffen noch bewaarmiddelen!

Dit jaar zet Capoue zijn knowhow ten bate van speciale paaslekkernijen met onder andere drie nieuwe taarten met passievruchtijs en citroensorbet om mee te nemen, maar ook een heerlijke ijscoupe en zalige pannenkoek om ter plaatse van te genieten.

Capoue heeft verschillende salons in Brussel. Meer info vind je op de website.

Op paaseierenjacht

Wie paaseitjes zegt, zegt natuurlijk ook paaseierenjacht voor de kids. Met Ophelie de kip en Celestin het konijn, wordt paaseitjes rapen een heerlijk avontuur. De Lilliputiens mandjes zijn zo zacht als dons en wanneer de eitjes op zijn, bieden ze plaats voor nieuwe schatten.

Bekijk ook:
Breng je huis in de paassfeer

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top