Speelgoed van het Jaar

Nieuws | Met Sinterklaas en de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht, is het ongetwijfeld handig om weten welk speelgoed door een kindvriendelijke jury gekozen werd als Speelgoed van het Jaar. Dit zijn de winnaars!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De verkiezing van het Speelgoed van het Jaar is al aan haar achttiende editie toe. Deze officiële award is een initiatief van de Belgische Speelgoedfederatie. Opzet is de fabrikanten te belonen voor hun dynamische aanpak bij het zoeken naar en voorstellen van originele en creatieve spellen en speelgoedartikelen.

Met Sinterklaas en de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht, is het ongetwijfeld handig om weten welk speelgoed door een kindvriendelijke jury gekozen werd als Speelgoed van het Jaar. Een handig hulpmiddel voor wanneer je het bos niet meer door de speelgoedbomen ziet! Dit zijn de winnaars!

Eerste leeftijd speelgoed: SneeuwWitje

Ontdek de magie van het populaire sprookje in dit originele denkspel. SneeuwWitje Deluxe is een kennismaking met logica, kleuren en symbolen, speciaal op maat van kleuters.

Kan jij de zeven dwergen helpen om SneeuwWitje te vinden? Probeer de juiste plaats in het huis te vinden voor alle figuren. De symbolen in de opdracht geven aan wie waar moet komen. De laatste vrije plaats is voor SneeuwWitje.

Poppen: Suzy en haar puppyvriendje

Ken je Little Love Suzy al, met haar lieve zachte puppy? Druk op haar strikje of beweeg haar armen en het hondje zal op haar reageren met verschillende blafjes en dansjes.

Suzy moet nog van alles leren, maar haar puppy ook. Dat vraagt om een poppenmoeder/vader die vol overgave met de opvoeding begint. Dat het toegewijde baasje van 2-8 jaar spelenderwijs zelf met sprongen wijzer wordt, is geen toeval.

Wanneer Suzy vaker met haar hondje speelt zal het kunstjes leren en zelfs leren spreken. Er kan afzonderlijk van elkaar mee gespeeld worden, maar als ze beide een rol in het verhaal krijgen, begint het plezier echt.

Creatieve activiteiten: I-Magic - Marvin’s Magic

Deze interactieve goocheldoos bevat unieke magische attributen die je samen met de Marvin's iMagic App kunt gebruiken. Zo kan je met je smartphone ongelooflijke goocheltrucs uitvoeren die iedereen versteld zal doen staan.

Gezelschapsspellen voor het hele gezin: Unlock!

Unlock! is een coöperatief kaartspel geïnspireerd door Escape Rooms.

Op weg naar het avontuur! Onderzoek de kamers en het deck, vind en combineer items, los raadsels op en ontwijk vallen. De Unlock! applicatie geeft je tips wanneer je ze nodig hebt en je kan de codes invoeren die je nodig hebt om erachter te komen, terwijl het je ook sfeermuziek en een stopwatch aanbiedt.

Spellen voor kinderen: GriezelGraf

Het is doodstil op het kerkhof. Het enige geluid is het gieren van de wind langs de zerken. Maar jullie weten het zeker: Oscar wordt hier gevangen gehouden en de Nachtwaker loert op iedereen die ook maar een poging waagt om de arme Oscar te bevrijden. Het is dus oppassen geblazen en vooral snel weg duiken als de Nachtwaker jouw kant op kijkt!

Wetenschappelijk & educatief speelgoed: DOC - Educatieve pratende robot

Programmeer de route, vermijd hindernissen, leer van fouten en voltooi missies.

DOC is de eerste educatieve robot in de Benelux voor kinderen van 5 jaar en ouder. DOC praat en met het kind, waardoor die al spelend leren. Je kinderen oefenen het tellen, ontwikkelen logisch denken en maken kennis met programmeren.

Denk- en logicaspellen: Jump In'

Kan jij de konijntjes helpen zich in veiligheid te springen? Maak gebruik van de andere konijntjes, de paddenstoelen en zelfs de verplaatsende vossen om rond te springen en zo de konijntjes te laten gaan schuilen in hun konijnenholen.

Een fantastisch reisspel met zestig uitdagingen.

Speelwereld: Croco jungle onderzoeksstation

Het Croco jungle onderzoeksstation zal de kinderen vanaf vijf jaar met verstomming doen slaan. Het biedt oneindige spelmogelijkheden en laat de kinderen toe verhalen te verzinnen en te vertellen, het ene al spannender dan het andere!

De set bevat een krokodillenschedel met beweegbare bovenkaak, een onderzoeksstation met geheim valluik, Tom de boswachter, vier dieren, een kampvuur en veel andere accessoires.

Hightech producten: Kidizoom Flix

Maak foto’s en video’s met jouw hightech, buitenaards vriendje en bewerk ze met de grappigste effecten, of speel superleuke augmented reality spelletjes. Flix herkent je gezicht en maakt grappige geluiden wanneer je tegen hem praat. Flix is overal eenvoudig te bevestigen dankzij een flexibele driepoot. Als 'kamerbewaker' maakt Flix foto’s wanneer hij beweging detecteert van mogelijke indringers. Ben jij klaar voor buitenaards speelplezier?

Constructiespeelgoed: LEGO Boost

Breid je LEGO bouwervaring uit met de LEGO Boost creatieve gereedschapskist! Bouw Vernie, jouw eigen pratende robotvriend, en maak hem precies zoals jij wilt. Codeer zijn gedrag en doe leuke activiteiten met de meegeleverde speelmat. Praat tegen Vernie en hij zal reageren met gezichtsuitdrukkingen die zijn humeur weergeven.

Je kunt Vernie ombouwen tot de M.T.R.4 (Multi-Tooled Rover 4), Guitar4000, Frankie de Kat of de AutoBuilder, allemaal te bedienen via je tablet met de gratis app. Bovendien bevat de app digitale bouwinstructies voor alle vijf de LEGO modellen, coole activiteiten en ideeën om je fantasie te prikkelen.

Drones: Nikko Air DRL Race Vision 220 FPV Pro

De eerste toegankelijke race-drone die met dezelfde technologie ontwikkeld is als de professionele DRL drones! Met camera, 4,3" FPV scherm en bril.

Met vier videokanalen om te racen met meerdere spelers. Super snel en wendbaar met zes race-instellingen van Beginner tot Pro en met maar liefst zestien ingebouwde stuntmogelijkheden.

Buitenspeelgoed: Laser X double set

Laser X Double Set is het ultieme hightech schietspel dat je zowel binnen als buiten bij dag of nacht kan spelen. De Laser X maakt gebruik van een infraroodstraal. De blasters hebben een nauwkeurigheid tot zestig meter en de vest telt je raakpunten. Full-color lichteffecten, stereogeluid en muziek zorgen voor een complete gaming ervaring.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top