Heerlijke zomerdrankjes

Nieuws | Of je nu gaat voor alcoholvrij of een pittige cocktail: in de zomer gaan de drankjes er vlot in. Ontdek hier de nieuwigheden voor deze zomer en geniet ervan!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Of je nu gaat voor alcoholvrij of een pittige cocktail: in de zomer gaan de drankjes er vlot in. Ontdek hier de nieuwigheden voor deze zomer en geniet ervan!

Hendrick’s Gin Cucumber Bramble

Gin is meer dan gin tonic alleen! Hendrick’s Gin stelt je de Cucumber Bramble cocktail voor.

Ingrediënten:
2,5 cm verse komkommer, geplet tot pulp
5 cl Hendrick’s Gin
2 cl vers citroensap
1,5 cl suikersiroop
1,5 cl crème de cassis

Bereiding:
Plet de komkommer fijn op de bodem van een breed glas, voeg er ijsblokjes aan toe en meng voorzichtig. Doe er de Hendrick’s Gin, het citroensap, de suiker en de helft van de Crème de cassis bij en meng jouw cocktail. Vul aan met fijngestampt ijs en giet de rest van de Crème de cassis over je cocktail.

Garnituur: schijfjes komkommer en verse bramen.

Fever-Tree Pink Aromatic Tonic

Fever-Tree lanceert het ultieme zomerdrankje: de Pink Aromatic Tonic, een roze mixer op basis van Angostura schorsextract. Ginliefhebbers kunnen vanaf nu dus ook kiezen voor een G&T met een hip, roze kleurtje. Maar ook zonder spirit is deze tonic een verfrissende smaakbom.

Crodino Rosso

In Italië is Crodino al jaren het meest gedronken non-alcoholisch aperitief. Maar ook in ons land wint het bittere drankje op basis van vruchten en kruiden aan populariteit. De Belgische markt is dus helemaal klaar voor een tweede variant: Crodino Rosso, een even intens en natuurlijk aroma van zacht gebalanceerd bitter maar met frisse toetsen van bloedappelsien.

Timmermans fruitbieren

Het gamma Timmermans-fruitbieren zorgt voor zomerse verkoeling met bijzonder lekkere, zoete en pittige smaken! De traditionele Kriek en de varianten Framboise, Strawberry en Pêche zorgen voor een verfrissende afwisseling en sprankelend, smaakvol genieten de hele zomer lang.

Elderlemon met Pure Leaf Lemon

De vers getrokken ijsthee Pure Leaf, die bestaat in de smaken Lemon, Mint & Peach, vormt de basis voor verfrissende smoothies, mocktails en cocktails, zoals deze.

Neem 70ml Pure Leaf Lemon ijsthee en giet het samen met 50ml vlierbloesemlikeur, 25ml citroensap, 20ml suikersiroop in een cocktailshaker. Voeg hier ook een stukje rabarber aan toe en shaken maar!

Gooi het mengsel over een handjevol gemalen ijs en werk af met een schijfje citroen en stukje rabarber.

BRITA thee en koffie mocktails

Wanneer we koffie of thee drinken, gebruiken we graag de beste ingrediënten, waarom niet het beste water? Het gebruik van BRITA gefilterd water zorgt er voor dat de geur- en smaakverstorende stoffen die aanwezig zijn in leidingwater worden gefilterd waardoor men een lekker, neutraal smakend water bekomt. Manuel Wouters ontwikkelde enkele frisse thee en koffie mocktails op basis van het gefilterd water.

Style Green Tea

Benodigdheden:
Tumblerglas, maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer)

Ingrediënten:
1 tl Matcha Groene Thee (poeder), 3 cl BRITA gefilterd water, 2 cl limoensap, 2 cl gembersiroop,
ginger beer
Garnering: zeekraal

Bereiding:
Neem een mixglas. Doe er alle ingrediënten in, met uitzondering van het ginger beer. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Zeef de mocktail in een met ijsblokjes gevuld tumblerglas. Voeg het ginger beer langzaam bij de mocktail. Serveer met een rietje. Garneer met zeekraal.

Style Orange Coffee

Benodigdheden:
Tumblerglas, stamper (muddler), maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer)

Ingrediënten:
2 à 3 kruidnagels (naar smaak), 1 tl griessuiker, 2 tl sinaasappelmarmelade, 3 cl BRITA gefilterd water, 2 cl kaneelsiroop, 5 cl sterke koffie (gemaakt met BRITA gefilterd water)
Garnering: zeste van sinaasappel, kruidnagel

Bereiding:
Neem een mixglas. Doe er de kruidnagels en de griessuiker in. Kneus met een muddler. Voeg er de koffie, de kaneelsiroop en het BRITA gefilterd water aan toe. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig met veel ijs. Doe in het tumblerglas de sinaasappelmarmelade, een laagje crushed ice en zeef dan langzaam de mocktail op het ijs. Garneer met sinaasappelzeste en kruidnagel. Serveer met een rietje en een lepeltje.

Bordeaux zomerwijnen

Daar is de zon, daar zijn de zomerwijnen van Bordeaux. De droge witte wijnen, roséwijnen, lichtrode en rode fruitige wijnen zitten boordevol frisheid en zijn ideaal bij een aperitief of een heerlijk ontspannen maaltijd.

De zomer is onlosmakelijk verbonden met heerlijk frisse, droge witte wijnen. Het bordeauxgamma biedt alvast een ruime keuze, zoals de Château La France 2016, een zeer expressieve en heerlijk verfrissende wijn met toetsen van pompelmoes, peer, appel en acaciabloem.

De heerlijk frisse en helderroze bordeauxwijnen met fruitige en subtiele aroma’s zijn dan weer de sterren van elk aperitief en aan elke zomertafel, denk maar aan de Château Amanieu d’Albret - La Rose Damanieu 2015.

De clairet is een licht rode wijn die enkel in Bordeaux gemaakt wordt en de lichte tannines van een rode wijn met de frisheid van een rosé combineert. De Château Penin 2016 Bordeaux clairet bijvoorbeeld is fris en vlot, maar tegelijk ook best karaktervol.

De soepele en fruitige rode wijnen tenslotte passen perfect bij lichte gerechten, wit vlees, gazpacho, tartaar, salades, sushi, vers fruit, sorbets… Zo is de Château de Fontenille 2014 van onze landgenoot Stéphane Defraine soepel, vlot en heel erg toegankelijk.

Schweppes Virgin Mojito

De jongste telg van het nieuwe gamma 'inspiration cocktails' van Schweppes, Schweppes Virgin Mojito, heeft de smaak van een van de bekendste cocktails ter wereld. Nu de avonden warmer worden sluit de frisheid van limoen perfect aan bij de subtiele smaak van munt. De alcoholvrije Schweppes Virgin Mojito is hét trendy aperitief van deze zomer. Haal die ijsblokjes maar boven!

Moët Ice Impérial en Moët Ice Impérial Rosé

In de zomerperiode kleurt Moët & Chandon buiten de lijntjes met Moët Ice Impérial en Moët Ice Impérial Rosé, de allereerste champagne speciaal ontworpen om uitsluitend van te genieten met ijs. De impact van de champagne op het ijs zorgt voor een explosie aan levendige en fruitige aroma’s en intense smaken.

Dream Drinks smoothies

Je kan ook gaan voor een originele, lekkere en voedende smoothie met Dream Drinks.

Smoothie met banaan, druiven en lijnzaad
Voor 2 personen
Bereiding: 15 min
Gemakkelijk

Ingrediënten:
2,5 dl Rice Dream Vanilla Organic
1 banaan, in schijfjes gesneden, ingevroren
100 g rode pitloze druiven
100 g witte pitloze druiven
100 g zwarte pitloze druiven
1 tl geplet lijnzaad
1 handje ijsblokjes
Garnituur:
Lijnzaad

Bereiding:
1. Giet het vanille rijstdrankje in een blender.
2. Voeg de banaan, de rode, witte en zwarte druiven en het lijnzaad toe. Pureer de vruchten door eerst op lage snelheid te blenden en dan geleidelijk de snelheid te verhogen totdat het mengsel glad en romig is. Voeg de ijsblokjes toe. Mix opnieuw totdat de ijsblokjes verbrijzeld zijn.
3. Verdeel over de glazen. Strooi er lijnzaad over.

Smoothie met bosbessen en rode bieten

Voor 2 personen
Bereiding: 15 min
Gemakkelijk

Ingrediënten:
2,5 dl Spelt DreamTM
75 g gekookte bieten, geschild en in blokjes
1 banaan, in schijfjes gesneden, ingevroren
100 g bosbessen
sap en geraspte schil van 1 sinaasappel
het hart van een paksoy, in stukken gescheurd
1 tl chia zaden
1 handje ijsblokjes
Garnituur:
lijnzaad

Bereiding:
1. Giet het speltdrankje in een blender.
2. Voeg de rode bieten, de bananen, de bosbessen, het sap en de geraspte schil van de sinaasappel toe. Pureer de bieten en de vruchten. Voeg geleidelijk de paksoi en de chiazaden toe. Blend opnieuw, eerst op lage snelheid en verhoog dan geleidelijk de snelheid totdat de bladeren volledig zijn verpulverd en zich met het fruit hebben vermengd. Voeg de ijsblokjes toe. Mix opnieuw totdat de ijsblokjes verbrijzeld zijn.
3. Verdeel over de glazen.

Waterloo Récolte

Met een origineel recept dat teruggaat op een ver verleden neemt het bier Waterloo Récolte je met zijn smaken mee op een zintuiglijke reis, een terugkeer naar de oorsprong met eenvoudige geneugten die een rijke en vruchtbare grond voortbrengt. Dit troebele blonde bier is zowel verfrissend als fruitig en daarom ideaal om te aperitieven in de zon en bij barbecues met vrienden.

Spa Duo

Naast de bestaande reeks bruisende Spa Fruit lanceert Spa een vernieuwend gamma niet-bruisende limonades. De nieuwe Spa Duo samengevat in enkele woorden? 100% natuurlijke ingrediënten, laag aan calorieën én iedere keer een duo van verrassende smaken.

De nieuwe niet-bruisende limonade is een innovatieve combinatie van het zuivere water van Spa en een verrassend duet van twee natuurlijke smaken die je misschien niet meteen bij elkaar zou zetten. En dat maar liefst in drie verschillende varianten: watermeloen en aardbei  -  limoen en gember  -  appel en dalandan.

Roe Milk Punch

Diageo lanceert een nieuwe premium Blended Irish Whiskey, Roe & Co. Roe & Co is gemaakt van de beste handgeselecteerde voorraden Ierse malt- en graanwhiskeys en is gerijpt in bourbonvaten. Het heeft het karakter van zachte Ierse whiskey met opmerkelijke smaakdiepte, een luxueuze zachte blend, met perfect evenwicht tussen de intense fruitigheid van malt en de zachte romigheid van graanwhiskeys.

World Class Competition 2016 winnaar Dries Botty creëerde de ideale zomercocktail met Roe & Co.

Ingrediënten:
• 35ml Roe & Co
• ¼ peer
• 0,10 vanille stok
• 30ml volle melk
• 50ml kamillethee (koud)
• 15g suiker
• 10ml verse citroensap
• 8,5ml verse sinaassappelsap

Bereiding:
1. Trek de Irish whiskey vacuüm met de peer (geschild en in stukken gesneden) en de vanille. Laat deze voor één nacht op 60 graden in de röner infusen.
2. Maak een siroop van de thee en de suiker en laat ook deze afkoelen.
3. Voeg alles samen, behalve de melk.
4. Doe nu de melk in een grote maatbeker en voeg hier heel voorzichtig de mengeling aan toe.
5. Laat dit een nacht trekken en zeef zeer voorzichtig en traag door een neteldoek.
6. Alles koud bewaren.

Fanta zero Pink Pomelo

Fanta zero Pink Pomelo, zo heet de nieuwe telg binnen de Fanta-familie. Deze fruitige frisdrank zonder suiker trakteert je op de natuurlijke bitterzoete smaak van de pomelo en de nodige portie Fanta fun.

Kusmi Tea als ijsthee

Kusmi Tea brengt met zijn vakmanschap op het vlak van kwaliteitsthee en mengelingen met een unieke smaak acht van zijn bekende recepten op de markt in de vorm van een ijsthee. Dit gamma bestaat uit een ruime verscheidenheid aan smaken waarin iedereen zijn gading vindt.

De ijstheemixen van Kusmi zijn gemakkelijk te bereiden en bestaan uit grote katoenen zakjes van 9 gr waarmee je één liter verse ijsthee kan maken. Smaak, kwaliteit en een uitgesproken natuurlijk karakter komen samen in een moment van plezier waarbij het fruit een ereplaats krijgt.

Limo van Granini

Met Limo waagt Granini zich nu ook aan een sprankelende limonade. Citroen-limoen, of roze pompelmoes-cranberry? De limonades met een overdosis aan fruit zorgen instant voor een kleurexplosie in je glas én een smaakexplosie in je mond.

De bittere bundeling van roze pompelmoes met de juiste dosis van cranberries zorgt voor een frisse fruitkick van jewelste. In de citroen-limoen staat je dan weer een natuurlijke, sprankelende fruitbom te wachten.

Strongbow cocktails

Ook gemixt zijn de drie smaken van Strongbow cider – appel, vlierbloesem & rode bessen – heerlijk. Met deze easy to create - cocktailrecepten van Strongbow worden de zomeravonden alvast goed ingezet.

Strongbow Red Berries Negroni

Ingrediënten:
5cl Strongbow Red Berries / ijs / 2cl gin / 2cl rode vermouth / 1 sinaasappel

Bereiding:
1. Vul een glas met ijsblokken.
2. Doe de gin, de rode vermouth en de Strongbow Red Berries in het glas.
3. Roer met een barlepel.
4. Werk af met zeste van sinaasappel.

Strongbow Gold Apple Mojito

Ingrediënten:
Strongbow Gold Apple / takje munt / 1 limoen / 2 tl rietsuiker / 4cl witte rum / ijs / 2 druppels Angostura

Bereiding:
1. Doe enkele muntblaadjes in een glas.
2. Was de limoen, snijd in kwartjes en pers er twee uit in het glas.
3. Doe er vervolgens de rietsuiker en de rum bij.
4. Vul daarna het glas met ijsblokken en vul af met Strongbow Gold Apple. Roer met een barlepel.
5. Werk af met 2 druppeltjes Angostura en garneer met verse munt en een limoenschijfje.

Evian Fruits & Plantes

Evian lanceert een verfrissende innovatie voor je smaakpapillen: Evian Fruits & Plantes. Voor het eerst heeft Evian enkele nieuwe recepten ontwikkeld door haar natuurlijk mineraalwater uit de Alpen te combineren met een verfijnde mengeling van vruchten en planten met delicate aroma’s. Drie verfijnde en originele recepten waarin frisheid, lichtheid en evenwicht van de smaken samengaan met de zuiverheid van het natuurlijk  mineraalwater Evian.

Druif & roos
De zoete smaak van de druif met de verfijnde aroma’s van de roos wordt nog subliemer dankzij het perfecte evenwicht tussen het duo van smaken en het natuurlijk mineraalwater Evian.

Citroen & vlierbloesem
De kracht en de zuiverheid van de citroensmaak vormen een ongelooflijk harmonieus evenwicht met de plantaardige frisheid van de vlierbloesem. Samen met deze fabelachtige combinatie van smaken zorgt het natuurlijk mineraalwater Evian voor een buitengewoon verfijnde ervaring.

Framboos & verbena
Sappig en smaakvol, vormt de framboos de perfecte aanvulling bij de plantaardige en citrusachtige tonen van verbena. Deze originele combinatie komt optimaal tot haar recht dankzij het natuurlijk mineraalwater Evian, voor een moment van pure frisheid.

Piper-Heidsieck Rosé Sauvage

Rosé Sauvage biedt een bijzonder intense, hemelse smaak en is ideaal om te combineren met de barbecue. De authentieke, pure smaken van gegrilde gerechten benadrukken de intensiteit van de rosé champagne. Rosé Sauvage smaakt heerlijk bij canard à l'orange en andere bereidingen met rood vlees (lam, kalf, rund) en bij vis als tonijn en zalm.

Je kan ook kiezen voor Sacré Sauvage, de zomercocktail van Piper-Heidsieck.
Het recept:
Een paar ijsblokjes voor de frisheid
10-12cl Champagne Piper-Heidsieck Rosé Sauvage
2cl bittere sinaasappellikeur
Bitter orange
Zeste van roze pomplemoes
Garnituur: rood fruit (bramen, bosbessen)

Filoes

De sapjes van Filoes zijn 100% natuurlijk sap, rauw, vers, zonder toevoegingen en nooit gepasteuriseerd. Om gezonde sapjes te maken gebruikt Filoes alleen maar de beste groenten en fruit van de hoogste kwaliteit, in samenwerking met boer Bart uit Kontich. Hij teelt groenten op traditionele wijze op een gezonde bodem zonder pesticiden. Planten en oogsten doet hij eigenhandig en ver weg van de massaconsumptie. Meteen na de oogst worden de groeten en fruit op minder dan 5km van Boer Bart verwerkt tot lekkere sapjes. Door met een speciaal extractiesysteem te werken, cold press technology ofwel koudgeperst, wordt de voedingswaarde optimaal bewaard.

De sapjes en smoothies zijn momenteel enkel te verkrijgen op bestelling via nieuwsbrief. Bestellingen worden geleverd op maandag,woensdag en vrijdag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top