28 zomerse parfums

Nieuws | De zomer brengt niet alleen frisse kledingcollecties naar de winkels. Ook in de parfumerie duiken coole geurtjes op die ons met één keer verstuiven van de zon doen dromen. Ontdek de nieuwste parfums die ons in tropische sferen brengen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De zomer brengt niet alleen frisse kledingcollecties naar de winkels. Ook in de parfumerie duiken coole geurtjes op die ons met één keer verstuiven van de zon doen dromen. Ontdek de nieuwste parfums die ons in tropische sferen brengen.

Guerlain Aqua Allegoria Bergamote Calabria

Aqua Allegoria gaat ieder jaar de uitdaging aan om parfumliefhebbers te betoveren met een nieuwe originele creatie geformuleerd door Thierry Wasser. In 2017 is Bergamote Calabria de nieuwe frisse geur. Een anijsvonk van de kardemom, de frisheid van de roze peperbes en de gember... Enkel getooid met frisse kruiden die haar doen sprankelen, komt de bergamot in al haar zuiverheid tot uiting, zoals wanneer je de schil van de vrucht tussen de vingers samenknijpt om er de olie uit te persen. Een zonnig aroma nog versterkt door het extract van bergamotsap en de geuren van de bloemen en bladeren van de zoete limoen: een frappant natuurlijk geurlandschap verlevendigd door een briesje van witte muskus met een zuchtje gouden vanille...

Flower by Kenzo Eau de Lumière

De Bulgaarse roos staat centraal in het verhaal van Flower by Kenzo. Ze vormt de rode draad doorheen alle geuren. In Flower by Kenzo Eau de Lumière kreeg de stralende roos het gezelschap van honingtoetsen. Het effect is extra stralend dankzij de combinatie met de zonovergoten en heldere sambacjasmijn. De stralende bergamot van Calabrië geeft het geheel een elegante frisheid en een vibrerende en spontane energie.

Givenchy Live Irrésistible

Live Irrésistible Eau de Parfum Délicieuse is een gloednieuwe zalige bloemengeur. Eerst is er dat opmerkelijke en onmiddellijk verleidelijke madeleineakkoord, met subtiele amandeltoetsen en een vleugje oranjebloesem. Dan spreidt een groot boeket vers geplukte rozen zijn fluwelige delicaatheid tentoon. Plots speelt de tonkaboon zijn ietwat vanilleachtige en lichtjes gebrande amandelzoetheid uit.

Marc Jacobs Kiss

Marc Jacobs pakt uit met drie limited edtions: de kiss editions.

Daisy Kiss is een stimulerend boeket van bloem- en fruit-noten. De geur opent met een sappige golf van grapefruit-nectar, vermengd met vleugjes pioen-roos en roos. Helder en romig cederhout rondt de basis af voor een warme drydown.

Daisy Dream Kiss is een schitterende combinatie van heerlijke fruitnoten en door de zon gedrenkte bloemen. Helder en speels mengt een vleugje roze grapefruit zich met verse bloemnoten uit het hart. Cederhout in de basis creëert een sensuele drydown die lang aanhoudt.

Daisy Eau So Fresh Kiss is licht en stralend met een vibrerende melange van pioenroos, kersenbloesem en rozenbloemblaadjes. Noten van sensueel blank hout en sandelhout ronden de basis af.

s.Oliver Feels Like Summer

s.Oliver Feels Like Summer voor haar doet denken aan een fruitige cocktail aan een strandbar. Met zijn frisse geurnoten refereert deze geur naar de zuiverheid en helderheid van een wolkeloze zomerlucht. De fruitige, zachte basisnoten benadrukken de vrouwelijke uitstraling van de draagster en passen bij elke zomerse outfit.

Guess 1981

Guess 1981 is een ode aan het erfgoed van het merk. Zo is Guess in 1981 in LA opgericht als een iconisch symbool van een jonge, sexy en avontuurlijke leefstijl. De nieuwe ongekunstelde en ongecompliceerde geur staat voor het leven in LA en is met haar zuivere, getextureerde houttonen en luchtige, sensuele musk een weerspiegeling van de Zuid-Californische natuur.

Guess 1981 is een sensuele en geraffineerde bloemige muskgeur, de eerste in zijn soort van het merk. Het opent met delicaat, poederig viooltje en warm, houtachtig ambrette. Het hart onthult zachte, opwindende jasmijnblaadjes, zoetsappige peer en romig sandelhout. Gelaagd en aards cederhout, bedwelmend amber en ‘huideigen’-musk ronden de basis af.

Calvin Klein Eternity Summer

Eternity Summer Calvin Klein for women is een frisse en vrouwelijke geur, met een verleidelijke aantrekkingskracht. De geur opent met een roos die haar innerlijke vrouwelijkheid oproept. De aardse basis van vetiverolie geeft een rijkgeschakeerde bekoring die natuurlijke sensualiteit uitstraalt. Topnoten zijn steranijs, bergamot en woestijnroos.

Davidoff Cool Water Pacific Summer

Davidoff Cool Water Pacific Summer Edition roept de spectaculaire schoonheid van een Pacific droom op, daar waar het azuurblauwe water met schitterende turkooisblauwe reflecties het witte zand beroert. Deze lichte en luchtige vrouwelijke geur begint met een fruitig-aquatische meloennoot die fuseert met een sappig akkoord van ananas en koele mint voor een frisse boost energie. De topnoot versmelt in een verfijnd boeket van lelietjes-van-dalen voor een zacht, bloemig hart. Tenslotte geeft een vleugje iriswortel de geur haar sensuele signatuur.

Lancaster L’Eau de Soin

Na Le Parfum Solaire lanceert Lancaster Laboratories een nieuwe zonovergoten geurende verwennerij: L’Eau de Soin. Deze verfrissende feel good geur belooft je een verrukkelijke zomer! Een 'splash' L’Eau de Soin zorgt voor een verfrissend gevoel op de huid en kan zonder problemen in de zon gedragen worden.

Witte bloemen met zonnige accenten drijven in de topnoten als zomers feel good symbool. Het eerste frisse gevoel ontstaat door de bergamot- en fresianoten die vervolgens versmelten in een akkoord van oranjebloesem, jasmijn en neroli. Vervolgens ontvouwt de warme, sensuele geur van witte muskus en zonnige accenten zich op de huid.

De hartnoot van deze 'wellness geur' bevat een formule met een hoge concentratie glycerine die, net als een hydraterende crème, vanaf de eerste spray de huid voelbaar met vocht verzorgt. Daarbij heeft de geur wanneer deze in contact komt met de huid een verkoelende werking die de huid direct verfrist.

Roberto Cavalli Paradiso Assoluto

Roberto Cavalli Paradiso Assoluto, een eerbetoon aan verlangen en zinnelijkheid, staat volledig voor de hedonistische levensopvatting dat je het paradijs hier en nu moet en kunt vinden. Roberto Cavalli Paradiso Assoluto, een eerbetoon aan verlangen en zinnelijkheid, staat volledig voor de hedonistische levensopvatting dat je het paradijs hier en nu moet en kunt vinden.

De intrigerende opening van de geur combineert frisse en sexy topnoten van roze peperkorrel met zoete en verlokkende wisteria. Deze slim contrasterende prelude introduceert Paradiso’s signatuurnoot, wilde jasmijn, gefacetteerd met een contrapunt van vibrerend zinnelijke rode lelie. Het flamboyante eindakkoord van deze uiterst verslavende florale symfonie, het weelderig exotische spoor van vanille met sandelhout en patchoeli, bekoort de zinnen en maakt een diepe en blijvende indruk.

Acqua Colonia White Peach & Coriander

Een eau de cologne moet vooral verfrissend zijn. Bij Acqua Colonia wordt deze kwaliteit altijd gecombineerd met een onverwacht, vernieuwend element dat de samenstelling een interessante wending geeft. White Peach & Coriander is een goed uitgebalanceerde geur die een echte balsem is voor al wie gestresseerd is. Het aroma van witte perzik streelt en betovert de zintuigen. De pittige citroenachtige koriander zorgt voor een contrast en verkwikt de vermoeide geest. Een inspirerende geurenharmonie die voor zuiverheid en helderheid zorgt tijdens een drukke dag.

Yves Rocher Collection Été

Een nieuwe frisse Yves Rocher geur perfect voor warme zomerdagen. Gebruik het hele assortiment (met haarparfum en geparfumeerde douchegel) voor een verrukkelijk geur die de hele dag merkbaar blijft. De geur is een pittige cocktail van citrus en zomerfruit met de frisheid van munt.

L’Occitane Terre de Lumière

Met elk nieuw hoofdstuk komt een nieuw begin. Deze keer ging L’Occitane terug naar de ware bron van de schoonheid van de Provence. Elk spoor dat ze volgden, leidde naar het licht... Dit licht is op zijn stralendst en mooist tijdens het 'Gouden Uur', wanneer de meest indrukwekkende hemel zich boven de Provence uitstrekt. Licht omgeeft de ingrediënten van deze geur, waardoor een rijke creatie ontstaat met eindeloos veel facetten, die doet denken aan de intense zintuiglijkheid van een wandeling door de Provençaalse velden tijdens het Gouden Uur.

Dit signatuurparfum is eerst fris en aromatisch en smelt dan onverwacht tot een verrukkelijk hart voordat het landt in sensuele basisnoten op basis van hars en muskus.  De sprankelende aroma’s van de topnoten (bergamot, ambrette, roze peper) doen denken aan zintuigen wanneer ze worden gewekt door een wandeling in de Provence. De frisse noten zijn als een lichte bries, gevolgd door de kalmerende kracht van zonlicht op de huid, wanneer de zoete gourmandnoten zich ontplooien in een opwekkend moment van genot, voorafgaand aan de intensiteit van de vallende nacht.

Naast de eau de parfum bestaat de collectie ook uit een shower gel, body lotion, balsem en zeep.

Rituals Oasis de Fleurs

Rituals creëerde twee nieuwe parfums in Limited Edition voor de zomer: Oasis Verte (voor hem) en Oasis de Fleurs. Twee exclusieve parfums, ongrijpbaar als de woestijnwind. Deze frisse oosterse geuren ruiken naar de zomer in een flesje.

Oasis de Fleurs voor haar is een ode aan de bloem die symbool staat voor Indonesië, gecombineerd met de felgroene kafferlimoen waarvan de frisse geur heilzaam zou zijn voor het afweren van kwade geesten. In de topnoot ontwaren we bergamot uit Calabrië, mandarijn en Braziliaanse muntessence. Roos, Arabische jasmijn (van oorsprong uit India), heliotroop en Indonesische orchidee vormen het verfijnde hart van de geur. Het warme karakter van muskuszaad, sandelhout en mos rondt het geheel af.

Balmain Extatic Tiger Orchid

Extatic, het beroemde parfum van Balmain komt vandaag in een exuberant zwoele, haast dierlijke limited edition: Extatic Tiger Orchid. Een geur die hulde brengt aan de zinnelijkste aller bloemen: de tijgerorchidee. Tijgerorchidee beroert de huid met mysterieus genot en vormt het hart van deze sensuele creatie.

Extatic Tiger Orchid opent met de frisse en kruidige toetsen van gemberbloem. Die versterken een akkoord van zonovergoten bloemen en een hint van roze peper. Pas dan maakt de tijgerorchidee haar entree. Twee andere fluwelige bloemen, nachtjasmijn en ylangylang, sublimeren haar beminnelijke charme. Een houtachtige, balsemieke basis waarin patchoeli verbroedert met cashmeran en benzoëhars vervolledigt deze luxueuze, buitensporig vrouwelijke compositie.

Nina Ricci Les Belles de Nina Les Gourmandises

De zomer verandert in lekkere snoepjes met Nina Ricci. Les Belles de Nina, zielsverwante zusters Nina en Luna, zijn een incarnatie van de vriendschap. Als hedendaagse heldinnen spelen zij samenzweerderig onder een hoedje in een heerlijke, kleurrijke roes.

Les Gourmandises de Nina is een fruitige, bloemige eau de toilette, opgevat als een puur exotisch gebakje. De aanzet is als een fusie, een golf van kleurrijke, sprankelende frisheid met de essence van Braziliaanse sinaasappel en zijn limonadeakkoord. Het hart klopt op het ritme van een exquise combinatie van passievrucht en kokosmelk. Tot slot verankert gardenia deze uitbundige vrouwelijkheid, heel sensueel, terwijl een karamelakkoord de nectar verzegelt – als een uitnodiging tot sensueel genot.

Les Gourmandises de Luna is een fruitige, oriëntaalse eau de toilette met een vanilletoets, ontworpen als een zuiver ijssnoepje. De topnoot is verfrissend, met parelende druppels sappig perensorbet vermengd met pompelmoescrème. Samen zijn ze opmerkelijk fris. Zodra er kokosnoot bijkomt, wordt alles milder, en de witte bloemblaadjes van pioen worden romig zacht. Sandelhout en karamel binden als een coulis en zetten samen een romige, enorm verslavende signatuur neer.

Guerlain L’Art et La Matière Joyeuse Tubéreuse

L’Art & la Matière, een gepassioneerd eerbetoon aan de favoriete ingrediënten van de parfumeurs van Guerlain en een tijdloze ode aan de elegantie van de Haute Parfumerie, was een baanbreker onder de prestigieuze collecties van de grote parfumhuizen.

Nieuwkomer Joyeuse Tubéreuse doet denken aan de tuberoosboeketten die voor de delicatessenwinkels in New York verkocht worden. Na een verfrissende, explosieve 'groene' opening (plantaardige boonnuances), ontplooit zij een puur en 'bloemrijk' wit hart alvorens heel zachtjes over te gaan in de basis (vanille). Het is alsof het Huis Guerlain in de tuin een bloem had geplukt die verlangen versmelt met raffinement.

Boss Ma Vie Florale

Boss Ma Vie Florale, het nieuwste lid van de beroemde Boss Ma Vie geurfamilie, is een nieuw bloemenparfum voor haar van Boss Parfums. De geur brengt een ode aan alle mooie eigenschappen van de hedendaagse vrouw en presenteert die als een feestelijk boeket van weelderige bloemen. De frisse, intens verleidelijke geur nodigt je uit om een pas op de plaats te maken en de tijd te nemen om van ieder moment in het leven te genieten. Om de Boss vrouw aan te sporen om een momentje voor zichzelf te nemen, worden de warme basisnoten van cederhout versterkt door amber en aangevuld met het houtachtige aroma van sandelhout uit Sri Lanka, wat het verfijnde hart van het parfum nog meer diepte geeft. Het resultaat is een en al elegantie.

Coach

Levendig, sprankelend, sensueel en vrouwelijk, het eau de parfum Coach is een fruitig en bloemig parfum vol contrasten. Het eau de parfum Coach is geïnspireerd op de New-Yorkse energie en stijl. Dit contrastrijke parfum begint met bruisende en heldere accenten van framboos gevolgd door een honingzoete toets van Turkse roos, die daarna plaatsmaakt voor basisnoten van muskus.

Jean-Paul Gaultier Limited Edition Wonder Woman

Dit jaar trommelt Jean Paul Gaultier Limited Edition een superheld op voor een speciale missie van Gaultier. Ze is sterk, onverschrokken en onversaagd.

Twee verhalen. Eén toekomst. Links, de stergeur Classique. Rechts, de beroemdste interplanetaire superheld: Wonder Woman.

Klaar? Olfactorisch vermogen: geactiveerd. Parfum identificatie: een gloeiende suikerstroop. Klaar om ingredienten te identificeren! Een waanzinnige samensmelting van witte bloemen: check. Een vrijgevige dosis van gember: check. Citroensorbet gezoet met suikerrietsap: check.

Paco Rabanne Lady Million Monopoly Collector

Wie niet waagt, niet wint… De beroemde goudstaaf 1 Milion (voor hem) en het brutale diamantje Lady Million zijn terug in een speciale editie. Hun nieuwe speelterrein is Monopoly, de topper onder de gezelschapsspellen. Voor deze gelegenheid worden nieuwe spelborden en flacons in beperkte oplage uitgebracht. Onze golden girl maakt furore met haar gouden facetten, bezet met diamanten en met geciseleerde contouren. Lady Million Eau de Parfum is een frisse en sensuele wittebloemennectar. Een signatuur van honing en patchoeli die flirt met de verslaving.

Jimmy Choo L’Eau

Voor de lente 2017 komt Jimmy Choo met L’Eau, het olfactorische spiegelbeeld van de dynamische, verleidelijke en avontuurlijke Jimmy Choo-vrouw. Een vrouw die zowel verfijnd als uitdagend, zowel elegant als stoutmoedig is. Die dualiteit komt perfect tot uiting in L’Eau, een krachtig en vrank parfum dat toch op en top vrouwelijk is. Pure, subtiele en door hibiscusbloem gesublimeerde geurakkoorden geven gestalte aan de Jimmy Choo-vrouw in al haar sensualiteit.

De geslaagde symfonie van florale, frisse en muskusachtige akkoorden ademt stralende vrouwelijkheid. Topnoten van bergamot en hibiscusbloem versmelten met een hart van pioenroos en malse, zoete nectarine. Die florale en fruitige toetsen vloeien vervolgens over in een bedwelmende basis van cederhout en muskus.

Agent Provocateur Pure Aphrodisiaque

Agent Provocateur pakt uit met een nieuwe geur; een provocerend, bedwelmend afrodisiacum dat alle zintuigen prikkelt. Pure Aphrodisiaque is een romantische skin scent waarin bloemen, fruit en muskus de toon zetten. Net zoals het opwindende gevoel van luxueuze lingerie op het lichaam laat dit parfum een spoor van verlangen en verleiding na. Het resoluut vrouwelijke Pure Aphrodisiaque is een sensorie¨le, typische skin scent die alle zintuigen prikkelt! Topnoten zijn mandarijn, anjou-peer en rum; in het hart vind je jasmijnbloemblaadjes, Arabische jasmijn uit India en wilde orchidee.

Abercrombie & Fitch First Instinct

In 2016 bracht Abercrombie & Fitch al een nieuw herenparfum uit. Nu lanceert het merk First Instinct for Women. Dé bron van inspiratie voor First Instinct for Women is de aantrekkingskracht die twee mensen voelen wanneer hun werelden elkaar voor het eerst raken en de vonk overslaat. Topnoten zijn magnoliabloesems, grapefruitschil en passievrucht. Het hart wordt gevormd door oranjebloesems, vlinderorchidee en exotisch waterlelie.

Annayaké Kimitsu

Voor hun nieuwe parfumlijn liet Annayaké zich inspireren door het intieme interieur van een traditioneel Japans huis. Kimitsu For Her is een verrukkelijke bloemencompositie waar witte bloemen samenvloeien met rode vruchten en berusten op een heerlijke onder- toon van muskus en amber.

Kimitsu For Her ontluikt met een meeslepende topnoot: de frisheid van bergamot en peer vloeit voorzichtig samen met de zachtheid van herfsthyacint en rozen. De heerlijke hartnoot van rode vruchten wordt tegelijkertijd bekoorlijk dankzij de oranje- bloesem en ietsjes scherp met een toets roze bessen. Tot slot geeft Kimitsu For Her zijn geheimen prijs: een basisnoot van bloemen en fruit die op een zeer sensuele ondertoon ontluikt met intense noten van amber, muskus en patchoeli en warme toetsen van vanille.

Mademoiselle Rochas

Wie is Mademoiselle Rochas? Een bruisende, jonge Parisiènne, actief en opgewekt, fris en typisch Frans. Geïnspireerd door twee prachtige geuren, Rochas Femme en Rochas Madame, heeft Mademoiselle Rochas haar eigen persoonlijkheid. Ze behoudt haar Franse elegantie, maar is ook in staat om haar eigen keuzes te maken en volledig in het nu te leven.

In de opening ontwaakt de pittige sprankeling van het rode fruit akkoord (rode en zwarte bes, braam) de zintuigen. Het knisperende klimop versterkt het akkoord terwijl het ook contrast biedt. Het toffee appel akkoord, zowel fruitig groen als lichtelijk gekarameliseerd rood, is zeer aantrekkelijk. Het hart van het parfum bevat een explosie aan bloemen, handenvol gedestilleerde rozenblaadjes van de exclusieve Rochas velden, een overvloed aan prachtige Egyptische jasmijn, een viooltjes akkoord zwevend in de lucht...   De basisnoten benadrukken het karakter en de stabiliteit van deze subtiele compositie: romig en chic sandelhout, een zacht en comfortabel ambergris akkoord en musk soorten die doen denken aan het sexy kant waar meneer Rochas zo van hield.

Intimacy Noir

Intimacy haalt met zijn nieuwe geur de sensuele identiteit van iedere vrouw naar voren. Deze oriental gourmand combineert charisma, vrouwelijkheid en sensualiteit. Koffie-aroma’s vormen de basis van deze moderne vrouwelijke geur. De energie van zwarte koffie wordt in goede banen geleid dankzij de frisse citrusnoten en de fruitige zachtheid van moerbeien en kokosnoot. Deze gedurfde geuren maken plaats voor een sensueel hart van witte bloemen met als middelpunt jasmijn en oranjebloesem, gecombineerd met een vleugje Turkse rozen. Bovendien ruik je een basis van heerlijke vanille en karamel, in een subtiele mix met sensuele en verleidelijke geuren van fijn hout en muskus.

The Body Shop Elixirs of Nature

The Body Shop, geïnspireerd door de natuur als bron van schoonheid, is al geruime tijd een iconische pionier op het gebied van cruelty-free parfums. Met de bijzondere Elixirs of Nature-collectie, slaat The Body Shop een geheel nieuwe weg in op het gebied van geur.

De vijf nieuwe, uitzonderlijke parfums zijn authentieke interpretaties van een aantal van ’s werelds meest kostbare, natuurlijke geuren. Aroma’s die zonder bescherming misschien wel van de aardbol zouden zijn verdwenen. Door middel van geavanceerde technologie worden de essenties van deze bijzondere gewassen onttrokken, zonder ze hierbij te beschadigen. Daarna leven ze weer net zo wild verder zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft.

Met mysterieuze namen als Widdringtonia, Swietenia, Bowhanti, Nigritella en Kahaia, doen deze eau de parfums denken aan een jeugdelixir in een flesje. De geuren zijn stuk voor stuk sensationeel en zorgen voor een onuitwisbare indruk waar je ook komt. Nigritella bijvoorbeeld is een luxueuze bloemenmix van rode vanille orchidee, verrijkt met een weelderig vleugje tuberoos en vanille voor een vurige sensualiteit. Deze geur is even hypnotiserend en voluptueus als je zou denken. Je waant je direct hoog in de Zwitsere Alpen waar deze plant bloeit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top