Driemaal lunchen in Brussel: onze favoriete adresjes van het moment

Nieuws | Woon of werk je in Brussel en trek je er ‘s middags al eens graag op uit om een hapje te eten? Onze tips!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Woon of werk je in Brussel en trek je er ‘s middags al eens graag op uit om een hapje te eten? Wil je ook wel eens ergens anders eten dan in het restaurant van je bedrijf? We geven je graag een paar heerlijke adressen voor een ontspannen lunch. Lekker, vers en authentiek. Om alleen, met je lief of met je collega’s te ontdekken.

Zin in Japanse ramen, Italiaanse pasta of een Mexicaanse burrito? Klik verder voor onze favoriete adresjes van de maand maart!

Samouraï Ramen, nummer drie!

Goed nieuws: Samouraï Ramen opent zijn derde noedelbar in Brussel, aan de Vleurgatsesteenweg.
 
Samouraï Ramen is een noedelbar naar Tokiose traditie, een concept van de Japanse chef Saito Harumi van restaurant Samouraï. Een echte aanrader voor foodies: hier kom je naartoe om snel een hapje te eten, lekker en niet duur.
 
Specialiteiten?
Je kiest eerst voor een heerlijke bouillon van miso (gefermenteerde sojabonen), shoyu (sojasaus) of tonkotsu (varkensbeenderen). Daar voeg je garnituur naar keuze aan toe: vlees, scampi, ei of gyoza’s (Japanse dumplings).
 
De gyoza’s zijn heerlijk, een specialiteit van het huis. Afsluiten doe je met ijs van groene thee of passievrucht.

Samouraï Ramen (Vleurgat)
Vleurgatsesteenweg 147
1000 Brussel
 
Tel. 02 644 07 57
Meer info op www.samourairamen.be

Il Capriani, Brussel

Il Capriani had al vier vestigingen in Vlaanderen – in Antwerpen, Turnhout en Mechelen – maar nu kun je ook in Brussel genieten van de heerlijke Italiaanse gerechten op de kaart. Later dit jaar komen ook Lier en Schilde er nog bij.
 
Begin dit jaar opende Il Capriani zijn deuren in het nieuwe shoppingcomplex Dockx Bruxsel. De ruime en lichte brasserie heeft zijn intrek genomen in een prachtig oud industrieel gebouw.

Specialiteiten
Op de kaart: eenvoudige, maar heerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken.
 
Wij zijn fan van de antipasti van de chef, met een combinatie van carpaccio van tonijn en zwaardvis, een heerlijke vitello tonato en rundscarpaccio. Bij de hoofdgerechten kiezen we met plezier voor de specialiteit van het huis: verse tagliatelli met romige parmezaan en Parmaham.
 
Lekker eten, mooie locatie en een aangename sfeer.


Brasserie Il Capriani Brussel
Lambermontlaan 1
1000 Brussel

Tel. 02 245 45 39
Meer info op http://ilcapriani.be
 

CHEZWaWa, Cali-Mex in Elsene

Bij CHEZWaWa is alles vers, en de ingrediënten zijn zoveel mogelijk bio en lokaal. Hier kom je naartoe voor een snelle, lekkere en gezonde hap: fastgood!
 
Palmer Colamarino, de van oorsprong Amerikaanse patron, verleidt je hier met een Californisch-Mexicaanse keuken en snelle, gezonde gerechten: taco’s, burrito’s, salades, enz.

Bestellen aan de toog
Je bestelt hier aan de toog en alles wordt vervolgens à la minute bereid. Je kiest voor zachte of krokante taco’s – pannenkoekjes van maïs of tarwe – witte rijst of volkorenrijst met koriander en limoen - Pinto (bonen met spek en uien) of zwarte bonen – gemarineerde en gegrilde hoevekip, pork carnitas (stukjes vrkensvlees in een saus van tomaten, uien en chipotle), beef barbacoa (rundsvlees in een pittige saus van adobo chipotle) of spiced tofu (biologische tofu in een saus van tomaten en chipotle). Voeg daar nog een van de vier sausjes aan toe, koriander, gegrilde groenten, jalapeños, zure room, guacamole…

Lekker eten, leuke sfeer en origineel decor.

CHEZWaWa
Amerikaansestraat 91
1050 Brussel (Elsene)


Tel. 02 534 63 30
Meer info op http://chezwawa.com/

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top