De lekkerste alcoholvrije drankjes

Nieuws | De hele maand februari nog is het Tournée Minérale. Meer dan 100.000 Belgen drinken deze maand geen alcohol. Er zijn trouwens meer dan voldoende alternatieven voor wie niet alleen water, vruchtensap of frisdrank wil drinken. Wij zetten enkele heerlijke alcoholvrije drankjes op een rij!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De hele maand februari nog is het Tournée Minérale. Meer dan 100.000 Belgen drinken deze maand geen alcohol. Er zijn trouwens meer dan voldoende alternatieven voor wie niet alleen water, vruchtensap of frisdrank wil drinken. Wij zetten enkele heerlijke alcoholvrije drankjes op een rij!

De Tournée Minérale Mocktail

Op TheMocktailclub van Marie Claessens vind je heel wat verfrissende ideeën ter vervanging van het glaasje cava of het pintje bier. Ze stelde een speciale Tournée Minérale Mocktail - een niet-alcolholische cocktail - samen naar aanleiding van Tournée Minérale. Daarvoor heb je nodig: 20 ml limoensap, 100 ml water, 40 ml vlierbloesem, 8 basilicumblaadjes, 3 el crushed ice en kaneelpoeder.

BRITA mocktails

Manuel Wouters van SIPS in Antwerpen maakte enkele mocktails met BRITA gefilterd kraanwater. Het gebruik van gefilterd water zorgt ervoor dat alle gebruikte ingrediënten niet alleen hun oorspronkelijke kleur bewaren, maar ook de smaken komen nog beter tot hun recht.

Ginger Fun
Benodigdheden
Dubbel collinsglas, maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).

Ingrediënten
6 cl groene jasmijn thee, met BRITA gefilterd water gemaakt, 2 cl gembersiroop, 1 fl tonic water, ijsblokjes met blauwe bessen.

Bereiding
Neem een mixglas. Doe er de thee en gember siroop bij. Sluit de shaker en schud krachtig met veel ijs. Zeef de cocktail in het collinsglas met de blauwe bessen ijsblokjes. Vul op met tonic. Garneer met verse verveine.

Violet Fun
Benodigdheden
Champagne coupe, stamper (muddler), maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).

Ingrediënten
1/4 limoen, 1 tl rietsuiker, 6 cl BRITA gefilterd water, 3 cl vers limoensap, 3 cl violette siroop.

Bereiding
Neem een mixglas. Doe er het partje limoen in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met een muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Zeef de cocktail in het Champagne glas. Garneer met violette bloempjes.

Virgin Piña Colada met Bionina Coconut Water

De virgin Piña Colada met Bionina Coconut Water is het perfecte alcoholvrije alternatief voor je favoriete cocktail. Bovendien is deze mocktail ook een stuk liever voor je lijn dan het origineel. Er zit noch alcohol, noch kokosmelk in. Bionina Coconut Water is immers gebaseerd op kokoswater, wat heel wat minder calorieën dan kokosmelk telt.
 
Ingrediënten
10 cl Bionina Coconut Water
1 verse ananas
een handvol sesamzaadjes
sap van een halve limoen
20 cl water
30 g suiker
crushed ice
 
Bereiding
Meng suiker en water in een pan. Verhit tot alle suiker oplost.
Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1 cm. Verhit een pan op een laag vuur. Bak enkele plakken ananas samen met de sesamzaadjes tot alles karamelliseert. Voeg de gebakken ananas en sesam toe aan het suikerwater en laat minstens 4 uur trekken op een koele plaats.
 
Pers de limoen en houd het sap apart. Doe de resterende stukjes ananas in een sapcentrifuge of slow juicer. (alternatief: haal ananassap in de versafdeling in je supermarkt)
 
Giet alle ingrediënten voor 1 glas in een cocktailshaker en schud goed:
10 cl Bionina Coconut Water
Sap van 1/2e limoen
 5 eetlepels vers ananassap
 2 eetlepels gekarameliseerde ananas siroop
Crushed ice
Serveer in een leuk glas of kokosnoot. Garneer met een schijfje limoen en een takje munt.

Pure Leaf Lemon Delight

Ook de vers getrokken ijsthee Pure Leaf komt met heerlijk verfrissende mocktail recepten! Deze ijsthee is gemaakt met echte theeblaadjes en bevat geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen, noch conserveermiddelen. De mogelijkheden met de drie smaken - Lemon, Mint & Peach - zijn bovendien eindeloos...

Pure Leaf Lemon Delight is een drankje dat heel eenvoudig te maken is en de perfecte dorstlesser.

Ingrediënten
Pure Leaf Lemon
Verse rabarber
Citroen

Werkwijze
Snij enkele stukjes van de rabarber en een schijfje citroen. Vul een ruim glas met ijsblokjes. Giet een half flesje koude Pure Leaf Lemon in het glas en garneer met een partje citroen voor een heerlijk aroma. Voeg rabarber toe naar eigen smaak en roer goed! Je kan het glas ook afwerken met een citroenzeste!

Crodino

Crodino - het bitterzoete, verfrissende, alcoholvrije aperitief – is de perfecte bondgenoot van levensgenieters die houden van een gezellig moment met familie of vrienden. Crodino wordt samengesteld op basis van een traditioneel en uniek extract van een mengeling gedistilleerde planten, vruchten en wortels, aangevuld met stukjes zoete en bittere sinaasappel en Lisiel-bronwater.

SodaStream mocktails

Met Spirit, het nieuwe bruiswatertoestel van Sodastream was zelf bruiswater maken en besparen op plastic flessen nog nooit zo gemakkelijk. Je kan je drankje ook specialer maken met de SodaStream smaken. Op de website vind je bovendien heel wat recepten voor mocktails. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Citrus Water Delight?

Ingrediënten
½ cup SodaStream Cloudy Lemonade
½ cup SodaStream Orange
Muntblaadjes
1 lepel slagroom

Bereiding
1. Maak een liter bruisend water met je Sodastream en de SodaStream Cloudy Lemonade mix.
2. Maak een liter bruisend water met je Sodastream en de SodaStream Orange mix.
3. Meng een gelijke hoeveelheid van de twee smaken in een karaf en voeg de muntblaadjes toe.
4. Giet in een groot glas en werk af met een lepel slagroom.

Dream Drinks smoothies

Je kan ook gaan voor een originele, lekkere en voedende smoothie met Dream Drinks.

Smoothie met banaan, dadels en kaneel
Voor 2 personen
Bereiding: 15 min
Gemakkelijk

Ingrediënten
2,5 dl Almond Dream
2 bananen, in schijfjes gesneden, ingevroren
1 peer, geschild, klokhuis verwijderd, in blokjes gesneden
4 dadels, ontpit
1 mespuntje kaneel
1 handvol kropslablaadjes
1 tl lijnzaad
1 handvol ijsblokjes

Bereiding
1. Giet het amandeldrankje in een blender.
2. Voeg de bananen, de peer, de dadels en de kaneel toe. Pureer de vruchten. Voeg geleidelijk de slablaadjes en het lijnzaad toe. Blend opnieuw, eerst op lage snelheid en verhoog dan geleidelijk de snelheid totdat de bladeren volledig zijn verpulverd en zich met het fruit hebben vermengd. Voeg de ijsblokjes toe. Mix opnieuw totdat de ijsblokjes verbrijzeld zijn.
3. Verdeel over de glazen.

Groene smoothie met avocado en spinazie
Voor 2 personen
Bereiding: 15 min
Gemakkelijk

Ingrediënten
3 dl Oat Dream
1 avocado, geschild, ontpit
180 g komkommer, in blokjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in stukken gesneden
250 g spinazieblaadjes
1 el citroensap
3 el hennepzaad
1 tl gember, fijngehakt
1 snufje cayennepeper
1 snufje zout
1 handje ijsblokjes
Garnituur:
stengels van het hart van een bleekselderij

Bereiding
1. Giet het haverdrankje in een blender.
2. Voeg de avocado, de komkommer, de bleekselderij, de spinazie, het citroensap, de hennepzaden, de gember, de cayennepeper en het zout toe. Pureer de avocado en de groenten door eerst op lage snelheid te blenden en dan geleidelijk de snelheid te verhogen totdat de bladeren volledig zijn verpulverd en zich met de overige ingrediënten hebben vermengd. Voeg de ijsblokjes toe. Mix opnieuw totdat de ijsblokjes verbrijzeld zijn.
3. Verdeel over de glazen. Garneer met selderijstengels.

Kusmi Tea Blue Detox

De familie van de Kusmi wellness thees breidt uit met de Blue Detox. Blue Detox is Kusmi Tea’s eerste melange met ananas. Deze natuurlijke en erg smakelijke thee bevat alle ingrediënten waar we van houden: bovenop de basis van groene thee, maté en rooibos zorgt de ananas voor een onweerstaanbare smaak die je meevoert naar de Caraïben. Even laten trekken, een slokje drinken en wegdromen… goudgeel strand, water zo blauw als dat van de zuidelijke zeeën, zacht briesje: geen twijfel mogelijk, de tropen dringen onze winterse somberheid binnen!

Biologische koffie en cacao van Destination

Destination heeft passie voor zijn producten. Wereldwijd werken ze samen met lokale boeren van zorgvuldig geselecteerde plantages. Thee uit China, koffie uit Mexico of cacao uit Afrika wordt ambachtelijk vervaardigd volgens een nauwkeurig recept. Op deze manier biedt Hygiena kwaliteitsvolle, biologische én orginele producten aan een goede prijs.

Viva Mexicaanse koffie van Destination, want daar houden we van. Dit zwarte goud wordt biologisch verbouwd, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. En dat in de hooglanden van het Mexicaanse Chiapas. Een aanrader voor iedereen met een groen hart (en een sombrero op het hoofd).

Destination is de fans van chocolade zeker niet vergeten. Wie thuis graag opwarmt met een heerlijke tas warme chocolademelk én door te dagdromen over het warme Afrika, kan kiezen voor cacaopoeder uit dit zonnige continent. Laat je verrassen door de intense chocoladesmaak van biocacao. En dit volledig suikervrij!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top