Wist je dit al over de nieuwe 'First Family' van de VS?

Films | De nieuwe 'First Family' van de VS is op zijn zachtst gezegd geen doorsneegezin. De nieuwe president Donald Trump was maar liefst drie keer getrouwd en heeft 5 kinderen en 8 kleinkinderen. Zijn zakelijke en politieke connecties zouden niet altijd zuiver op de graat zijn. Over de Trumpclan doen tal van geruchten de ronde en van een schandaal meer of minder waren ze niet altijd vies. Dit wist je waarschijnlijk nog niet over de nieuwe 'First Family'...

Door Pickx

Deel dit nieuws

De nieuwe 'First Family' van de VS is op zijn zachtst gezegd geen doorsneegezin. De nieuwe president Donald Trump was maar liefst drie keer getrouwd en heeft 5 kinderen en 8 kleinkinderen. Zijn zakelijke en politieke connecties zouden niet altijd zuiver op de graat zijn. Over de Trumpclan doen tal van geruchten de ronde en van een schandaal meer of minder waren ze niet altijd vies. Dit wist je waarschijnlijk nog niet over de nieuwe 'First Family'...

Scheiding en bedrog

Donald Trump is pas de tweede Amerikaanse president die gescheiden is, en twee keer dan nog. De enige andere was Ronald Reagan, die van zijn eerste vrouw, actrice Jane Wyman, in 1949 scheidde vóór hij in 1952 trouwde met Nancy Davis.

Trumps eerste scheiding, van zijn toenmalige vrouw Ivana Trump, haalde de internationale pers omdat hij haar naar verluidt zou bedrogen hebben met actrice Marla Maples, die uiteindelijk zijn tweede vrouw werd. Ook zijn tweede huwelijk was er een vol schandalen, en die werden breed uitgesmeerd in de pers. De tabloids smulden van de scheidingsperikelen toen het koppel na vier jaar huwelijk in 1997 besloot uit elkaar te gaan. Beide vrouwen werden er niet bepaald armer van : volgens People Magazine sleepte Maples 2 miljoen dollar uit de brand. En Ivana ? Die deed het nog beter met een slordige 25 miljoen dollar.

Op de foto : Donald Trumps tweede vrouw Marla Maples en hun dochter Tiffany

De First Lady verhuist (voorlopig) niet naar het Witte Huis

First lady Melania Trump en haar zoon Barron zouden na de inauguratie van Donald Trump in januari niet mee verhuizen naar het Witte Huis in Washington. Volgens de Amerikaanse krant New York Post blijven moeder en zoon in hun penthouse in New York wonen. De reden : Barron Trump (10) gaat naar een privéschool in de wijk Upper West Side. Volgens een bron uit de entourage van Trump zou Melania erop staan dat zijn zoon op zijn vertrouwde school kan blijven les volgen. Ze zou er daarom voor kiezen om tijdens het presidentschap van haar man toch met hun zoon in New York te blijven wonen, met striktere veiligheidsmaatregelen in hun buurt tot gevolg.

"Melania en Barron hadden al een hechte band, en die is er tijdens de afgelopen verkiezingscampagne alleen maar sterker op geworden. De voorbije maanden zijn niet gemakkelijk geweest voor Barron. Daarom wil Melania zijn jonge leven niet verder op zijn kop zetten", zo klinkt het in de New York Post.

Als first lady zou Melania Trump er dus niet voor kiezen om zelf in de schijnwerpers te staan. Ze zou zich eerder willen focussen op de opvoeding van hun zoon. "Al zal Melania haar man uiteraard steunen, en alles doen wat van een first lady verwacht wordt", aldus een andere bron uit Trumps entourage.

De Trump Tower wordt een tweede Witte Huis

Omdat Melania en zoontje Barron in New York blijven zodat de 10-jarige jongen er zijn schooljaar kan afmaken, moet de Trump Tower even streng beveiligd worden als het Witte Huis. De beveiligers van Donald Trump overwegen een verdieping te huren in de wolkenkrabber waar de aankomend president zijn privé-woning heeft. De Secret Service wil de verdieping inrichten als 24-uurscommandocentrum om de Amerikaans president en zijn gezin te beschermen.

De Secret Service is als overheidsdienst niet alleen verantwoordelijk voor de president maar ook voor zijn gezin. Daarom zouden agenten in de buurt moeten zijn van Trumps penthouse in zijn eigen wolkenkrabber. Een verdieping huren kost daar zo'n 1,5 miljoen dollar per jaar (1,4 miljoen euro). Dat bedrag zou de Secret Service moeten betalen aan het Trump-bedrijf dat inmiddels gerund wordt door zijn kinderen. Wellicht dat de geheim agenten weer kunnen vertrekken als het gezin Trump in de zomer van 2017 herenigd wordt in het Witte Huis.

Niet alleen de Secret Service maar ook de politie van New York zou voor de beveiliging moeten zorgen. Agenten zijn verantwoordelijk voor de straten rond Trump Tower. Nu al kost dat de stad een miljoen dollar per dag. De beveiligers van de Secret Service zijn verantwoordelijk voor de beveiliging binnen in de wolkenkrabber.

Familiewaarden

Ondanks de exuberante levensstijl van en bijbehorende schandalen binnen de familie Trump zijn de kinderen eigenlijk behoorlijk 'normaal'. Donald Trump kreeg de familiewaarden van zijn ouders mee en heeft die zelf ook doorgegeven aan zijn kinderen. Hard werken, geen drank en drugs, geen buitensporigheden : de rijkeluiskinderen zijn al bij al heel goed terechtgekomen.

Trumps drie oudste kinderen bekleden elk een hoge functie binnen zijn Trump Organization. Oudste zoon Donald Trump Junior begon zijn carrière nochtans als havenarbeider, wat hem de uitspraak ontlokte ‘dat hij wellicht de enige miljardairszoon is die beter met een heftruck kan rijden dan met een golfkarretje’. Dochter Ivanka Trump is een voormalig model, verkoopt vandaag schoenen, handtassen en parfums, en is moeder van drie kinderen. Ook derde zoon Eric Trump kreeg van vader Donald een topfunctie binnen diens bedrijf cadeau.

Dochter Tiffany is 23 jaar en één van de ‘Rich Kids of Instagram’. En Barron Trump is amper 10, met hen kan het dus nog alle kanten op.

Mogelijke belangenvermenging

Het management van de Trump Organization zou worden overgedragen Donald Jr., Ivanka en Eric Trump, de drie oudste kinderen van president-elect Donald Trump. Volgens experts zou het overhevelen van het leiderschap van Trumps zakenimperium aan zijn kinderen potentiële belangenverstrengeling niet uit de weg gaan, aangezien er meestal geen verschil is tussen het eigenbelang en het belang van familieleden. "Als de kinderen ook nog eens een rol krijgen in de regering - en daar lijkt het sterk op - dan wordt het wel erg moeilijk om de regerings- en bedrijfsfuncties te scheiden en om te gaan met conflicterende belangen", aldus advocaat Kenneth Gross, die gespecialiseerd is in het adviseren van politici over ethiek en het naleven van de geldende regels.

Controverse door armband

Van belangenvermenging gesproken : daar hebben we het al! Ivanka Trump heeft een eigen kleding- en juwelenlijn en ze maakte van haar bevoorrechte positie als 'dochter van' op 13 november al handig gebruik, door bij een televisie-interview met 20 miljoen kijkers haar eigen armband van 10.800 dollar te promoten. Een marketingstunt die onmiddellijk op bakken kritiek kon rekenen.

Controversiële hobby's

Donald Trump Jr. (l) en Eric Trump (r) zijn fervente trofeejagers en schamen zich daar ook niet voor. Ze poseren dan ook vaak naast de slachtoffers van hun jachttripjes: een luipaard, antilope, olifant en krokodil. En delen die foto's ook nog op sociale media, wat hen en vader Trump bakken kritiek oplevert. Donald Trump zelf heeft het dan niet zo begrepen op de jacht.

Tiffany Trump wilde popster worden

De jongste dochter van Trump en Marla Maples, met wie hij getrouwd was van 1993 tot 1997, staat minder in de spotlights dan haar halfzus en -broers, maar daar zal nu waarschijnlijk wel verandering in komen. Tiffany  behoort tot de 'rich kids van Instagram', maar ze heeft wel degelijk brains. Tiffany studeerde dit jaar af aan de Universiteit van Pennsylvania. Studeren aan de prestigieuze UPenn is een familietraditie: haar vader, broer Donald Jr. en zus Ivanka gingen haar allemaal voor.

Tiffany Trump wil het maken in de modesector, zo onthulde ze op Oprah Winfrey's tv-kanaal. Maar ooit ambieerde ze een popcarrière. In 2011 had ze een bescheiden hitje met 'Like a bird', maar meer dan een eendagsvlieg werd ze niet.

Maar de boog kan niet altijd gespannen staan en daarom feest Tiffany, zoals het een echte New Yorkse socialite betaamt, er dikwijls goed op los.

Beste maatjes met schoonzoon

Donald Trump kan het bijzonder goed vinden met Jared Kushner, de Joodse echtgenoot van Ivanka en ook een telg uit een rijke vastgoeddynastie. Kushner, wiens fortuin op 200 miljoen dollar wordt geschat, was de stille kracht achter de schermen van de kiescampagne die Trump de overwinning opleverde. Als campagneadviseur zorgde Kushner ervoor dat de pro-Israëlische gemeenschap in de VS de Republikeinse kandidaat steunde en verstevigde hij de banden met de Israëlische overheid.

Kushner staat aan het hoofd van het vastgoedimperium van zijn familie. Zijn vader Charles Kushner, die de zaak opstartte, belandde in 2005 in de cel wegens belastingontduiking, illegale schenkingen en geknoei met getuigenissen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top