Maak het gezellig met kerst

Nieuws | De dagen worden steeds korter, de temperaturen gaan in dalende lijn. Tijd om onze kerstverlichting aan te steken en ons huis gezellig in te richten. Kies jij voor het klassieke rood of ga je voor iets origineler? De huidige trends zijn er voor alle smaken!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De dagen worden steeds korter, de temperaturen gaan in dalende lijn. Tijd om onze kerstverlichting aan te steken en ons huis gezellig in te richten. Kies jij voor het klassieke rood of ga je voor iets origineler? De huidige trends zijn er voor alle smaken!

Zweedse folklore

Er zijn veel manieren om je interieur in de stemming te krijgen, ook zonder de eeuwige spar of den. Je vindt alles wat je nodig hebt bij IKEA. De lichtjes. De kleuren. De versiering. Gewoon nog even je eigen draai eraan geven.

De collectie van dit jaar haalt de mosterd bij Zweedse folkore van het einde van de 19de eeuw. IKEA sluit de eenvoud in de armen met authentieke, warme materialen en traditionele motieven en prints. Goud en rood, kerstkleuren bij uitstek, zijn present!

Je keuken wordt een bakpaleis

De ideale activiteit in de kerstperiode? Koekjes bakken! Bij IKEA vind je leuke uitsteekvormpjes om aan de slag te gaan. De perfecte aanvulling op zelfgemaakte cadeautjes: kant-en klare verpakking inclusief ingebakken eindejaarsvibe. De hanglampen in stervorm maken de sfeer compleet.

Sfeervolle feestjes

Met Nieuwjaar kies je voor de gedempte, naturelle tinten van IKEA. Zet de meubels uit de weg, hang versiering en maak plaats voor een charmante soiree. Feestjes draaien immers om de sfeer, niet de chic.

Gezellige lichtjes

Ledlichtjes aan de muur maken het extra gezellig. De tafel versier je met een mini-kerstboom en theelichthouders van IKEA. Eten kan op een kartonnen bord met kerstmotief, drinken uit wegwerpbekers: lekker gemakkelijk!

Wikkel liefde in papier

Zie cadeautjes inpakken niet als een vervelende klus. Plan een moment voor jezelf en installeer je op een knus plekje. Met de kant-en-klare geschenkdoosjes, -tassen en -labels van IKEA hoef je niet meer tegen dat inpakken op te zien.

Klassiek of origineel?

Ook Brico helpt je om het tijdens de kerstdagen lekker knus te maken bij je thuis met zijn vier decoratiethema’s met voor elk wat wils. Voor wie houdt van de nostalgische kerstsfeer is er het traditional red thema. Het natural thema staat dan weer voor contrast: wat dacht je bijvoorbeeld van een kerstboom vol dromenvangers en geurende bollen.

Verrassende elegantie

Of trek alle registers open en hang je boom vol met pandaballen… Het arty thema van Brico biedt een mix van hippe, originele decoratieve elementen, materialen en kleuren. Het elegance thema is dan weer glamoureus, ultra vrouwelijk en een tikkeltje mysterieus door de combinatie van fluweel paars en parelwit.

Een kerstboom als pronkstuk

Omdat klassiek absoluut niet saai hoeft te zijn, kan je je traditionele kerstboom bij Walter Van Gastel afmaken met bessentakjes en speelse figuurtjes. Of versier hem met dennenappels en uiltjes met houten en koperen elementen voor een warme, winterse sfeer.

One of a kind

Pink Delight en Indian Winter zijn twee andere opvallende trends bij Walter Van Gastel. Met bloemetjes, vogels en vlinders lijkt het alsof je kerstboom uit een sprookjesbos komt. Of creëer een originele kerstboom met warme tinten, pluimen en dromenvangers. Je one of a kind kerstboom zal iedereen verwonderen.

Leuke kerstfiguren

Wie de klassieke kerstboom dit jaar liever ruilt voor een houten exemplaar vind bij Dille & Kamille de leukste kerstballen en figuurtjes om de sfeer erin te brengen.

Kerst met ballen

Ook bij bol.com vind je heel wat inspiratie om je huis in te richten! Opteer voor luxueuze materialen in combinatie met gouden tinten, en geef kerst dit jaar zo een chique uitstraling. Of creëer een heerlijk familiegevoel door complementaire kleuren te laten samenvloeien in combinatie met dierlijke patronen.

Winter weelde

Een romantische sfeer creëer je door bombastische materialen te combineren met bloemenmotieven. Nog op bol.com kan je wegdromen van het hoge Noorden door gebruik te maken van diverse off-white tinten met houten accessoires. Voor meer inspiratie: neem een kijkje op bol.com/kersttrends.

Rood & goud

Bij SCAPA Home vind je prachtig rode plaids en kussens om je interieur helemaal af te werken. De goudkleurige kerstversiering maakt het compleet.

Heerlijke geurkaarsen

Met Spaas breng je instant sfeer in huis. Het ruime assortiment kaarsen inspireert je tot een gezellige woonruimte én een stijlvolle feesttafel.

De nieuw collectie geurkaarsen 'Moments of Life' bestaat uit fruitige en bloemige geuren, net zoals hout- en natuurtoetsen. Het geurglas met ring of de diffuser zorgt voor een heerlijke geur tijdens de feestdagen!

Aan de feesttafel

Stem je kaarsen en tafellinnen op elkaar af en werk af met servetten van Mistral Home. Naast de traditionele servetring zijn er natuurlijk nog heel wat mogelijkheden: plooi het servet netjes in het glas (handig als je een kleinere tafel hebt) of klem het servet tussen twee borden en laat het stof over de tafelrand hangen. Durf gerust van de klassieke tafelopstelling af te wijken!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top